Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt pomimo negatywnej historii kredytowej WHEN Schufa) i otrzymywania zasiłku dla bezrobotnych WHEN Alg 2).

Napisany przez hoganson27
Cześć, Chciałbym wziąć kredyt pomimo tych dwóch przeszkód i chciałbym zapytać, czy istnieje na to jakaś szansa? Pozdrawiam

Re: kredyt pomimo negatywnej historii kredytowej WHEN Schufa) i otrzymywania zasiłku dla bezrobotnych WHEN Alg 2).

Napisany przez 2utopus
Jeśli możesz zastawić odpowiednie zabezpieczenie, nie powinno być problemu. (Lombard)

Napisany przez BenniG
Schufa powinna w każdym razie nie stanowić problemu, praktycznie każdy ma tam wpisane jakieś dane. Sądzę, że nawet trudniej jest otrzymać kredyt, jeśli nie ma się nic w Schufa. Ale tak naprawdę podałeś nam dość mało informacji. Możesz zapytać Papi Hogan, czy udzieli ci kredytu. Przy normalnych stosunkach rodzinnych nie powinno to stanowić problemu.

Napisany przez FloHH
Bardzo prosta odpowiedź: Nie. Żaden poważny pośrednik kredytowy nie udzieli pożyczki na podstawie ALG2. Jak miałoby to działać, żeby spłacać raty z zasiłku socjalnego? W zależności od tego, na co jest potrzebny kredyt, możesz także skontaktować się z urzędem pracy. Dla istotnych rzeczy również tam istnieją możliwości wsparcia...

Napisany przez 6Bankkaufmann
ALG2 to niezrównoważony dochód. Tutaj możliwe jest uzyskanie kredytu w wysokości 0,00 EUR.

Cześć ponownie, Otrzymałem właśnie potwierdzenie na kredyt. Jednakże poinformowano mnie, że pieniądze z kredytu zostaną odjęte bezpośrednio od moich wierzycieli, ponieważ mam konto chronione przed zajęciem (P-konto). Czy istnieje jakieś rozwiązanie, aby móc skorzystać z kredytu? Z poważaniem

Napisany przez 6Bankkaufmann
Wykorzystujesz kredyt, pobierając go z istniejącego długu wobec wierzycieli. Czy to w jakiś sposób nie odpowiada?

Napisany przez FloHH
Kto dał Ci gwarancję pożyczki w tej sytuacji? Ktoś nie ma całkowitej racji, a wszystko zależy od celu, dla którego jest potrzebny kredyt. Jeśli kredyt jest potrzebny na obiektywnie bardzo sensowny i niezbędny do życia cel, ochrona konta P może zostać rozciągnięta na kwotę wypłaty przez postanowienie sądu egzekucyjnego. Jednak wniosek musi być naprawdę dobry. W innym przypadku od swojego wierzyciela możesz się ucieszyć, jeśli na Twoim koncie są zajęcia. Jednak pamiętaj także, że jeśli urząd pracy dowie się, że spłacasz nową pożyczkę z zasiłku socjalnego, kwota kredytu może zostać odjęta od rat. Ponieważ wyraźnie nie potrzebujesz jej do życia - świadczenia, które otrzymujesz od podatników, nie są celem spłacania prywatnych nowych długów...

No właśnie, myślałem, że mogę założyć nowe konto, na którym znajdzie się tylko kredyt. Chcę użyć kredytu na dwie zakupy oraz prywatne długi u przyjaciół, które wreszcie chcę spłacić. W takim przypadku wypłaciłbym pieniądze od razu w całości. Pozdrawiam

Napisany przez FloHH
Och, myślałam, że mogę założyć nowe konto Z negatywną historią kredytową i dochodami z ALG II? Powodzenia... Szczerze mówiąc: radziłabym zrezygnować z tego zamiaru. Jak masz zamiar spłacać z ALG II? Masz najlepsze warunki do tego, aby nowy kredytodawca oskarżył cię o oszustwo związanym z zaciągnięciem długu. Za to nie idzie się do więzienia, ale przynajmniej uniemożliwia to uzyskanie zwolnienia z długów w przypadku ewentualnej upadłości...

Napisany przez 2tneub
Najrozsądniej byłoby prawdopodobnie uzgodnić z dotychczasowymi wierzycielami częściowe umorzenie długu wraz z jednorazową spłatą pozostałej kwoty.

Napisany przez Birgit
hoganson27 pisze: Ach, myślałem, że mogę założyć nowe konto tylko na kredyt. Chcę go użyć na zakup dwóch rzeczy i spłatę prywatnych długów u przyjaciół, których chcę wreszcie spłacić. Chciałbym wypłacić pieniądze od razu w całości. Pozdrowienia
Następnie spłacaj długi u przyjaciół co miesiąc z Alg2 i oszczędzaj pieniądze na zakupy.

Napisany przez finanzierung
Birgit pisze: Następnie spłacaj długi swoim przyjaciołom co miesiąc z różnicy ALG2 i oszczędzaj pieniądze na zakupy.
Ale dlaczego? Z kredytem będzie to dużo szybsze... Po co czekać.... Cytat od FloHH Jeśli urząd pracy dowie się, że spłacasz nowy kredyt z zasiłku socjalnego, może skrócić tę kwotę od płatności. Jeszcze lepiej: Będzie musiał regularnie przedstawiać wyciągi z konta, więc zasada przepływu będzie miała zastosowanie.... To, co wpływa, zostanie zatrzymane po drugiej stronie....

Napisany przez hanes
Tworzywo. Pracownikom urzędu pracy brakuje banana. Ponadto nie musi regularnie przedstawiać wyciągów bankowych. Gdzie my tu żyjemy....

Napisany przez FloHH
Urząd Pracy nie ma z tym zbyt wiele do czynienia, jeśli wysokość pożyczki nie przekracza wartości majątku chronionego. Jeśli ta granica zostanie przekroczona, nie będziesz miał początkowo prawa do otrzymywania zasiłku dla bezrobotnych... Ostatecznie jest to bezowocna debata. Spłata pożyczki z zasiłku dla bezrobotnych prawdopodobnie nie będzie z ekonomicznego punktu widzenia zbyt trwała...

Napisany przez Suchtlappen
Bankkaufmann pisze: Wykorzystujesz kredyt poprzez jego odjęcie od istniejącego roszczenia wierzycieli. Czy to dla Ciebie wystarczające?
Nazywasz się tylko bankowcem czy nim też jesteś? Jeśli to drugie, powinieneś wiedzieć i poinformować autora wątku, że kredyt przy ALG 2 nie jest możliwy, ponieważ wynagrodzenie znajduje się poniżej progu niepodlegającego zajęciu. Każda obietnica kredytu jest nieuczciwa.

Napisany przez LadySunshine
Pożyczki nie są uznawane za dochód ani majątek przy Alg2, ponieważ muszą zostać spłacone. Zastanawiam się tylko, jak TE zamierza spłacić kredyt z Alg2. Sądzę, że będzie to trudne. TE, zaciągając kredyt w twojej sytuacji, narzucasz sobie ogromne problemy. Proszę, zrezygnuj z tego pomysłu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata