- wt lip 31, 2018 8:46 pm
Co dokładnie masz na myśli?
Znałem sprawę z pierwszego wątku Eleonory i już wcześniej podałem kilka liczb.
Dlaczego odchodzisz od tematu? Udzieliłem konkretnie odpowiedzi na pytanie Eleonory.
Masz rację, ale w takim przypadku musi im również powiedzieć, że Wohnriester jest kompletną bzdurą, jeśli nie chcą skorzystać z dofinansowania.
Nie znam TE i zadaję pytania, ponieważ z doświadczenia potrafię ocenić oferty i w razie potrzeby chcę chronić TE przed popełnieniem błędu. W innym wątku jest to gorący temat i kiedy zadaję pytania, otrzymuję odpowiedzi, które mnie uspokajają, gdy widzę, że TE nie idzie w złym kierunku ani nie popełnia błędu.
Jeśli weźmiemy tylko ten wątek, mogę nawet trochę się z Tobą zgodzić, ale ponieważ znałem sytuację wyjściową z innego wątku, musiałem zapytać, dlaczego teraz powinna być brana pod uwagę taka konstrukcja.
Jestem w kontakcie z TE, ponieważ skontaktował się ze mną, i wygląda na to, że ta konstrukcja jest gorsza, zarówno pod względem struktury, jak i kosztów, a jeśli TE widzi odpowiedzi na swoje pytania, wtedy ustępuję i akceptuję to oczywiście. Zresztą dyskusja tutaj w wątku nie musi się kończyć, ponieważ możliwe, że inni konsumenci stoją przed takim samym pytaniem, takimi samymi rozważaniami, taką samą ofertą, i może im też można coś powiedzieć, co uczyni ich inwestycję życiową tańszą i bardziej przejrzystą.
Zadawałeś prowokacyjne pytanie, odpowiadam prowokacyjnie, wskazując na jakość tego zadawania pytań, ale także na które informacje się opiera i mam tyle informacji, że mogę powiedzieć, że to nie jest najlepszy i najtańszy wybór. W końcu jednak okaże się, czy pozostajemy w dialogu, czy też trzeba zaakceptować, że wybrano gorszą alternatywę.