Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Riester mieszkaniowy

Napisany przez Eleanor
Cześć, doradca finansowy przedstawił nam ofertę kredytową z elementami Wohnriester. Po 50 000 dla mnie i mojej partnerki. Teraz mówi, że jeśli nie skorzystamy z państwowych dopłat (czyli nie zgłosimy ich w zeznaniu podatkowym), to będzie to funkcjonować jak zwykła pożyczka hipoteczna. Czyli w późniejszym wieku nie będziemy ponosić kosztów (podatków), nie będzie ona związana z obowiązkiem posiadania własności mieszkalnej, w przypadku gdy będziemy musieli/chcieli sprzedać Dom. Czy to jest prawda? Czyli dopóki nie skorzystamy z dopłat, nie będziemy mieli ich wad? Dziękujemy.

Napisany przez NaTwoim13
Eleanor, jeśli nie korzystasz z kapitału Riester, dlaczego w ofercie finansowania proponowane jest rozwiązanie związane z Riester, które miałoby być dla Ciebie opcją?? Przecież otrzymałaś propozycję pełnej spłaty z doskonałymi stopami procentowymi, więc gdzie i w jaki sposób oferta Riester, gdzie wsparcie nie jest wykorzystywane do spłaty, może być lepszą alternatywą??? Dlaczego lub gdzie w ogóle warto zdecydować się na Riester, jeśli nie zamierza się skorzystać z dodatkowych zasiłków i/lub państwowych dofinansowań?

Napisany przez Eleanor
noelmaxim pisze: Eleanor, jeśli nie korzystasz z kapitału Riester, dlaczego w ofercie finansowania proponowane jest oferowanie oferty Riester, a także czy to ma dla ciebie sens?? Dostałaś propozycję pełnej spłaty z doskonałymi stopami procentowymi tutaj pokazanymi, w jaki sposób lub gdzie ma więc oferta Riester, gdzie wsparcie nie jest wykorzystywane jako spłata, a nie jest żądane, być lepszą alternatywą??? Dlaczego więc należy zdecydować się na Riester, jeśli nie chce się skorzystać z dodatków lub dotacji państwowych?
BSH oferuje lepsze oprocentowanie w ofertach Riester niż w zwykłych pożyczkach hipotecznych. doradca finansowy mówi, że mogę również skorzystać z oferty, traktując ją jak zwykłego oszczędzającego na kredyt mieszkaniowy, bez żadnych dodatkowych dotacji lub warunków.

Napisany przez NaTwoim13
A potem finansowanie wstępne w ramach umowy oszczędnościowo-budowlanej w pełni spłacalnej pożyczki? Trudno sobie wyobrazić! Jak wygląda ta oferta?

Napisany przez Eleanor
noelmaxim pisze: I potem wkłada ona związana z kredytem hipotecznym i kredytem pełnopłatnością w koncepcję oszczędnościową budowlaną? Trudno sobie to wyobrazić! Jak wygląda oferta?
Nie powiedziałem tego i o to tutaj nie chodzi. Oferta na razie nie ma znaczenia. Na razie chodzi tylko o to, czy to, co mówi nam doradca finansowy, jest prawdą.

Napisany przez NaTwoim13
To prawda, ale wtedy powinien im również powiedzieć, że Wohnriester jest kompletną głupotą, jeśli nie zamierza korzystać z dofinansowania. Oprocentowanie przedpłacone (kredyt z kapitałem ostatecznym) w połączeniu z BSV Schwäbisch Hall - a nawet mało atrakcyjna stawka Wohnriester - nie może pokonać pełnopłatnego kredytu. Dlaczego rozważana jest ta nonsensowna alternatywa, dlaczego się o tym mówi?

Napisany przez Eleanor
noelmaxim pisze: To prawda, ale w takim razie powinien im również powiedzieć, że Wohnriester jest kompletną bzdurą, jeśli nie chce skorzystać z dofinansowania. Stopa oprocentowania przedfinansowania (kredyt ratalny) w połączeniu z BSV z Schwäbisch Hall - a nawet mało atrakcyjna stawka WohnRiester - nie może konkurować z kredytem spłacanym w pełni. Dlaczego ta nonsensowna alternatywa jest brana pod uwagę, dlaczego się o niej mówi?
Ze względu na niskie oprocentowanie umów oszczędnościowych dla budowy mieszkań, przy obecnym kredycie spłacanym w pełni z równą ratą zapłacilibyśmy około 10 000 euro więcej niż w przypadku wariantu z WohnRiester (bez korzystania z dodatkowych dopłat). W przypadku oferty z WohnRiester, rata nawet po 10 latach spadłaby o około 100 euro.

Napisany przez NaTwoim13
Przepraszam, trochę trudno mi to sobie wyobrazić. Czy moglibyście przedstawić tę ofertę? Jaka jest wysokość oprocentowania przedpłaconego? Jak długo trwa (10 lat?)? Jakie są warunki przydziału w umowie oszczędnościowej na cele mieszkaniowe? Jaki wariant spłaty kapitału oraz jaką ofertę spłaty kapitału oferujecie w związku z kredytem przedpłaconym? Jeśli tak jest, to inni konsumenci także powinni z tego skorzystać.

Napisany przez obelix
To dobrze znane, że wiele kasy oszczędnościowych oferuje korzystniejsze warunki przedwczesnej spłaty w ramach umów oszczędności mieszkaniowych związanych z Wohnriesterem niż w przypadku zwykłych umów oszczędnościowych. Nie ma znaczenia, czy skorzystano z dofinansowania Riester. Bez dofinansowania Riester rozliczenie odbywa się jak w przypadku zwykłej umowy oszczędnościowej. Klienci powinni zwracać uwagę na opłaty manipulacyjne. Tutaj także mogą występować różnice. Pośrednicy często otrzymują wyższe prowizje za umowy Wohnriester.

Napisany przez finanzierung
Eleanor pisze: Nie powiedziałem tego i nie o to chodzi. Oferta na razie nie ma znaczenia. Chodzi teraz tylko o to, czy to, co zapewnia nam doradca finansowy, jest prawdziwe.
@ Noelmaxim Mal eine provokative Frage, warum darfst Du denn hier genau das tun, was Du bei anderen immer wieder schlecht redest ? Du beantwortest nicht die Frage sondern schweifst ab..... willst etwas wissen, was mit der eigentlichen Frage gar nichts zu tun hat. Wieso nimmst Du Dir dieses Recht heraus und kritisierst andere dafür, wenn sie dies auch tun ?

Napisany przez NaTwoim13
Co dokładnie masz na myśli? Znałem sprawę z pierwszego wątku Eleonory i już wcześniej podałem kilka liczb. Dlaczego odchodzisz od tematu? Udzieliłem konkretnie odpowiedzi na pytanie Eleonory. Masz rację, ale w takim przypadku musi im również powiedzieć, że Wohnriester jest kompletną bzdurą, jeśli nie chcą skorzystać z dofinansowania. Nie znam TE i zadaję pytania, ponieważ z doświadczenia potrafię ocenić oferty i w razie potrzeby chcę chronić TE przed popełnieniem błędu. W innym wątku jest to gorący temat i kiedy zadaję pytania, otrzymuję odpowiedzi, które mnie uspokajają, gdy widzę, że TE nie idzie w złym kierunku ani nie popełnia błędu. Jeśli weźmiemy tylko ten wątek, mogę nawet trochę się z Tobą zgodzić, ale ponieważ znałem sytuację wyjściową z innego wątku, musiałem zapytać, dlaczego teraz powinna być brana pod uwagę taka konstrukcja. Jestem w kontakcie z TE, ponieważ skontaktował się ze mną, i wygląda na to, że ta konstrukcja jest gorsza, zarówno pod względem struktury, jak i kosztów, a jeśli TE widzi odpowiedzi na swoje pytania, wtedy ustępuję i akceptuję to oczywiście. Zresztą dyskusja tutaj w wątku nie musi się kończyć, ponieważ możliwe, że inni konsumenci stoją przed takim samym pytaniem, takimi samymi rozważaniami, taką samą ofertą, i może im też można coś powiedzieć, co uczyni ich inwestycję życiową tańszą i bardziej przejrzystą. Zadawałeś prowokacyjne pytanie, odpowiadam prowokacyjnie, wskazując na jakość tego zadawania pytań, ale także na które informacje się opiera i mam tyle informacji, że mogę powiedzieć, że to nie jest najlepszy i najtańszy wybór. W końcu jednak okaże się, czy pozostajemy w dialogu, czy też trzeba zaakceptować, że wybrano gorszą alternatywę.

noelmaxim pisze: Eleanor, jeśli nie korzystasz z kapitału Riester, dlaczego oferowane jest Ci finansowanie z opcją Riester, a nawet sugerowane jako opcja dla Ciebie?? Już otrzymałaś wariant pełnej spłaty z doskonałymi stopami procentowymi, jak lub gdzie więc oferta Riester, gdzie wsparcie nie jest wykorzystywane jako spłata, może być lepszą alternatywą??? Dlaczego decyduje się na Riester, jeśli nie ma zamiaru skorzystać z dodatków i/lub rządowych dotacji?
To była Twoja odpowiedź: Oznacza to, że zakładasz, że pytający (TE) jest zbyt głupi, aby porównać 2 oferty? Czyli w zasadzie to, co zarzucasz innym użytkownikom? Gdyby inny zapytał w podobny sposób, na pewno wyszłaby z tego odpowiedź od Ciebie, że pytający na pewno dogłębnie zapoznał się z tematem i nie ma potrzeby takich pytań, a nam, innym użytkownikom, zarzucasz brak kompetencji w ocenianiu TE. Teraz otrzymał inną ofertę i już to jest przez Ciebie tak podważane....... Nawet te wspaniałe wymówki nic tu nie zmieniają. Odpowiedź na pytanie mogłaby być po prostu Tak, to jest prawda.... ZAKOŃCZONO. LUB: Jeśli inni użytkownicy zadają pytania z tego samego powodu, nie krytykuj, że to robią, ponieważ zazwyczaj mają ku temu ważny powód, nawet jeśli czasami nie pasuje to Tobie.

Napisany przez NaTwoim13
Ja nie zakładam niczego, pozostawiam miejsce dla doświadczenia! Poza tym, w innym wątku opisano, jak konsumenci są przytłoczeni, i chociaż nie mogę podpisać się pod tym cytatem, jedno jest jasne: na początku wielu konsumentów może czuć się przytłoczonych, musi zdobyć dużo wiedzy, zagłębić się w tematykę, dlatego dobrze jest, gdy informują się na przykład na tym forum, a ja chętnie pomagam jako ekspert i profesjonalista. Nie jestem w stanie ocenić, czy Eleanor potrzebuje pomocy, jest on zdezorientowany, podważa zdania swojego doradcy, chce je potwierdzić, co zasadniczo może być dobre, prowadzić do dalszego poszerzania wiedzy i wyboru właściwych opcji oraz zwiększać pewność siebie. Oczywiście oferta zostanie poddana wątpliwościom, ale osoba, która zwróciła się z pytaniem, już to zrobiła, i dobrze jest to poddawać krytycznej refleksji i rozważeniu! Co w tym złego, moje wątpliwości mają uzasadnienie i znajdują uzasadnienie w tym, że kredyt hipoteczny z niskim oprocentowaniem jest bardziej korzystny, przejrzysty i elastyczny. Moim zdaniem zawsze było jasne, że krytykowałem tych, którzy ogólnikowo wypowiadali się, nie wspominając o tym, jak bardzo indywidualne informacje są ważne.

noelmaxim pisze: Nie zakładam niczego, pozwalam mówić doświadczeniu!
No cóż, świetnie..... Dla innych użytkowników to jest oskarżanie, a dla Ciebie to doświadczenie.... No więc, tak trzymaj! Tutaj naprawdę staje się coraz bardziej szalone, jak uważasz, że jesteś małym dyktatorem tego forum. Pytasz tylko dlatego, że boisz się, że klient, którego uważasz za pewnego, może się wycofać. W przeciwnym razie możesz po prostu odpowiedzieć na pytanie, które nie było o sensowność ani o lepszą ofertę, ale tylko czy wypowiedź doradcy jest prawdziwa. Teraz możesz znowu pisać długo i szeroko.....

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie, mam dosyć ciebie i tego! Tutaj panuje teraz kultura i mamy spokój, więc nie mam ochoty zaczynać od nowa! Przeczytaj stare wątki i moje posty i koniec tematu!!! Eleanor nigdy nie była moją klientką i powtórzę, są lepsze oferty niż ta, którą ma, ale jeśli ją akceptuje, to w porządku, podobnie jak normalne jest, gdy informuję, że są lepsze oferty! I jeszcze raz, argumentuję rzetelnie i z wystarczającymi informacjami i detalami, koniec! Czy mam klaskać, gdy akceptowane są gorsze oferty? Serio!!! Ale mimo wszystko są one absolutnie akceptowane!!!

noelmaxim pisze: Finansowanie, mam dosyć ciebie i tego!
Aha, krytyka jest więc zakazana wobec króla forum, a tylko twoja krytyka innych użytkowników, którzy robią to samo co ty, jest uzasadniona...... W Turcji mają też takiego jednego na szczycie władzy. I to tutaj: Ostatecznie jednak okaże się, czy pozostaniemy w dialogu (i czy przyjmiemy moją ofertę), czy też zaakceptujemy, że gorsza opcja (konkurenta) zostanie wybrana. Brzmi to nie inaczej jakbyś już złożył ofertę i teraz musisz ją chronić przed innymi... Dopiero w swojej trzeciej odpowiedzi po tym, jak użytkownik zwrócił ci uwagę, że chce uzyskać odpowiedź na swoje pierwotne pytanie, zająłeś się nim. To powinno skłonić użytkownika (i innych też...) do przemyśleń

Napisany przez NaTwoim13
Nie złożyłem jeszcze oferty! W poprzednim wątku rzuciłem ogólnym okiem na propozycję, która była słaba, ponieważ nie miałem jeszcze informacji, jakie teraz posiadam! Masz nudę? Tak, dialog! Czy to jest teraz też coś niestosownego? Tak, liczne przemyślenia użytkownika skłoniły go do napisania do mnie - co często się zdarza i jest całkowicie normalne - w prywatnej wiadomości. Finansowanie jest teraz w porządku, twoje spekulacje, insynuacje i domysły teraz mnie denerwują, nie bądź obrażony, to dla mnie za męczące!

noelmaxim pisze: Finanzierung, jest naprawdę świetna teraz, twoje spekulacje, insynuacje i domysły mnie teraz denerwują, nie bądź zły, to dla mnie zbyt męczące!
Bardzo dobrze..... a ty nadal nie umiesz radzić sobie z krytyką.... Bardzo mnie irytuje to, że karzesz innych użytkowników tutaj, gdy pytają o użytkownika, co według TWOJEJ oceny nie ma nic wspólnego z jego sytuacją/pytaniem wyjściowym, ale z drugiej strony, gdy jest to dla ciebie korzystne, nie wahasz się tego zrobić sam. A następnie tych, którzy zwracają ci na to uwagę, wydaje się, że odsyłasz do swojego schematu.

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie! Czy zauważyłeś, że te nędzne i irytujące dyskusje - które pojawiły się również z powodu mojego zachowania!!!! - już nie mają miejsca, ponieważ zmieniłem mój sposób pisania i zachowania, a tym samym zapanował tu spokój?? Czego chcesz?? Przecież szczegółowo uzasadniłem, dlaczego zapytałem o więcej informacji, niż było to życzenie OP. Powołałem się na fakt, że jako profesjonalista miałem bardzo wiele informacji, które pozwoliły mi na zadawanie pytań w celu zaproponowania lepszej oferty i w interesie OP! Zaznaczyłem też, że jestem już w kontakcie z OP. Czy mam teraz ograniczyć tę dyskusję do prywatnej wiadomości lub korespondencji mailowej? Tak? Pozwól OP zdecydować, czy jest ciekawy, czy chce zobaczyć, co potrafię i bądź pewien, że nie będę irytował OP, jeśli chce tylko odpowiedzieć na jedno pytanie, to też na to odpowiem. Mimo wszystko uważam, że dobrze jest, aby inni OP i konsumenci dowiedzieli się o moich działaniach, aby mogli potencjalnie skorzystać. Ależ ty robią zamieszanie z czegoś, co dawno zostało załatwione, przy czym dodajmy, że w moim dzbanie jest woda, podczas gdy ty nalewasz tu piwo i upijasz jeszcze innych!

noelmaxim pisze: Pozwól więc TE zdecydować, czy stanie się ciekawy, czy chce zobaczyć, co potrafię, i bądź pewien,
Zauważane jest to u Ciebie ciągle, że Twój styl pisania ma na celu przyciągnięcie klientów, zaintrygowanie ich.... AIDA, czyż nie ? (A)trakcja (I)nteres zebranie (D)esire = budzenie chęci kupienia produktu (A)kceptacja Ponieważ sam pracuję w sprzedaży, takie strategie rzucają mi się wyjątkowo w oczy i gdy wypaczają się one w natarczywych, długich tekstach, to naprawdę denerwuje. Kiedy dodatkowo nie można przestrzegać własnych ustalonych zasad, dochodzi do irytacji.... Możesz tutaj doradzać i zarabiać swoje pieniądze, przysługuje Ci to przy udanej działalności. Jednak sposób, w jaki to robisz, jest nie do przyjęcia. Zwłaszcza to, że zawsze musisz mieć ostatnie słowo.

Napisany przez HannoMack
Jockepocke pisze: Finanzierung! Czy powinienem teraz ograniczyć dyskusję do prywatnych wiadomości i korespondencji mailowej? Tak?
Proszę. Nawet jeśli przytłaczająca większość użytkowników tutaj wie, że twoja patologiczna hibryda nie pozwala ci na takie zachowanie. W zamian: zamknij się. Nawet jeśli wtedy przez cały dzień nic byś z sobą nie zrobił. Jeśli naprawdę byłeś profesjonalistą, za który się uważasz wyłącznie, to pytanie w ogóle by nie zostało postawione. Wiadomo, że masz tyle pojęcia o Riester jako koncepcji, co Mario Barth o subtelnym humorze. I dlatego chyba unikasz tego tematu ze względu na jego głębokość i złożoność.

Napisany przez NaTwoim13
Więc, wiem, że jesteś w sprzedaży i jeśli nie chcesz pracować za darmo, chętnie pomagasz i masz ochotę pisać, to rób to tak jak ja, albo tak jak Ty chcesz i jak to odpowiada Twoim uczuciom i moralności. Finansowanie - może to być dziwne, tak, ale te dyskusje są teraz naprawdę przeszłością (ale na pewno jeszcze coś pojawi się w przyszłości) i mogę tylko powiedzieć, że dla mnie forum stało się sukcesem, zarówno finansowo, jak i ludzko. Poznałem tam wielu wspaniałych ludzi i konsumentów, którym mogłem towarzyszyć w ich planach. Myślę, że teraz wystarczy, przeczytałem Twoją opinię, wyraziłem swoją i w rezultacie chodzi znowu o pomoc TE i konsumentowi. Jeśli do tego dochodzi i pasuje to humanitarnie, to coś zostaje!

Napisany przez NaTwoim13
HannoMack pisze: Proszę. Nawet jeśli przeważająca większość użytkowników tutaj wie, że twoja patologiczna hibrystyka nie pozwala ci na takie zachowanie. W zastępstwie: zamknij się. Nawet jeśli wtedy przez cały kochany dzień nie wiedziałbyś, co ze sobą zrobić. Jeśli naprawdę byłbyś tym profesjonalistą, za którego się wyłącznie uważasz, to pytanie po prostu by nie zostało zadane. Wiadomo już, że twoja wiedza na temat Konceptu Riestera jest podobna do wiedzy Mario Bartha na temat subtelnego humoru. I właśnie dlatego unikasz tego tematu z jego głębią i złożonością.
Nie Matthew, to nie do końca prawda, nie unikam Riestera! Poza tym, nie ma tylko mnie i jeśli ktoś jest przekonany przez pewien koncept Riestera, to ja się wycofuję! Czy potrafisz to zrozumieć, czy jesteś w stanie zrozumieć, że jestem jedynym zwodnikiem z Hameln, którym wszyscy są posłuszni, pomimo że znają moją influenzę i nieokiełznaną żądzę?? Autor w zapytaniu dotyczącym Riestera (bez chęci skorzystania z dofinansowania) ma na pewno przy sobie eksperta od Riestera, który zaproponował mu to, co ja miałbym zrobić negatywnego? Czy argumenty, liczby, dane i fakty nie powinny przekonać? Czy nie każdy może patrzeć inaczej lub nie widzieć inaczej z dobrym powodem?? Krytykujesz moją wiedzę na temat Riestera, ok, wydaje się, że ją masz, więc chciałbym zobaczyć, jak proponujesz rozsądny koncept, jak korzystnie dostarczasz wiedzę na temat Riestera autorowi postu, tak jak eksperci od Heimat lub C. Andreasa, zamiast ciągle pokazywać wszystkim, jaki to ja jestem łajdakiem! Czy ta dyskusja ma dla nas sens? Dla autora postu czy znowu dowiedziałeś się czegoś nowego o mnie, aby mógł się tym pochwalić?!? Matthew, nie wygrasz mnie w ten sposób, uwierz mi, po prostu uważam to za okropne w stosunku do innych tutaj, którzy w dużej mierze są zmęczeni koniecznością czytania tych nieszczęsnych napastliwości i zaczepki! Czy nadal mamy kontynuować to dalej? Tak?

Napisany przez Heimatexperte
https://www.testsieger-berichte.de/wohn-riester-test/ Tak słabe są oferty Wohnriester BSH.... W wystarczający sposób, by uzyskać tytuł testu finansowego. Często zalecam pełną spłatę kosztów kredytu hipotecznego z Bauspardarlehen, zwłaszcza przy spłacie poniżej 80%. A z Wohn-Riesterem nawet łatwiej niż bez niego, nawet biorąc pod uwagę pełne uwzględnienie konta dofinansowania mieszkaniowego.

Napisany przez Inkasso-Henry
Heimatexperte pisze: Tak złe są oferty Wohnriester BSH.... Wystarczy jednak na miano zwycięzcy w teście finansowym. Bardzo często polecam pełnopłatne kredyty hipoteczne z Bauspardarlehen pod względem całkowitych kosztów...
Cholera, znowu byłem za późno! Kiedyś nie kupiłem Golfa, chociaż był zwycięzcą testów ADAC, a miałem do odkredytowane pełnokwotowe pożyczki, cholera, zawsze jest się mądrzejszym po fakcie!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata