Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: stopa procentowa

Napisany przez Hilfe
Cześć, r n Jaki jest aktualnie realistyczny poziom oprocentowania przy zakupie nieruchomości za 220 tysięcy, modernizacji za 20 tysięcy, finansowaniu w wysokości 230 tysięcy, z pozostałą wartością kapitału własnego (pośrednik, koszty dodatkowe 50% budowy) r n Oboje zatrudnieni, 4000 € netto. r n 15 lat. r n lub 20 lat r n Co można tam oczekiwać jako stopę procentową?

Napisany przez BenniG
Więc jeśli podasz 240.000 € jako wartość obiektu i 230.000 € jako wartość kredytu w Dr. Klein, w przypadku 15 lat otrzymasz 2,24%, a w przypadku 20 lat otrzymasz 2,56% (efektywnie) przy spłacie 2%.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, pomocny z Reguły można oczekiwać dobrej stopy oprocentowania w wysokości 2,x%, jeśli: - historia kredytowa w Schufa jest nieskazitelna - nie ma wielu lub żadnych kredytów ratalnych ani kredytów konsumenckich - obiekt jest odpowiednio wartościowy - koszty remontów są w pełni uznawane za zwiększenie wartości Gdzie znajduje się obiekt? W niektórych przypadkach mogą obowiązywać regionalne zniżki odsetkowe...

Napisany przez NaTwoim13
Bankier pisze: Witajcie, można ogólnie oczekiwać dobrej stopy procentowej w wysokości 2,xx, gdy: Nie, co najmniej 15 lat i początkowo rozważane będzie 1 przed przecinkiem - histora kredytowa w Schufa jest czysta, co zazwyczaj nie wpływa na stopę procentową, a co oznacza czystą?? - brak wielu lub brak kredytów konsumenckich nie wpływa na stopę procentową - Obiekt jest równie wartościowy - nakłady na remonty również są w pełni uwzględniane w wzroście wartości Można wybrać, wybierając właściwy bank Gdzie znajduje się obiekt? W razie potrzeby istnieją regionalne obniżki stóp procentowych... Chyba że Ing.DiBa nie uwzględnia regionu w żadnej ze swoich ofert, a raczej pomocne może być wybranie odpowiednich banków regionalnych
Tak jak to przedstawiają np. Dr. Klein i Interhyp w swoich kalkulatorach, nie ma sensu prowadzić finansowania nieruchomości, można uzyskać lepsze warunki kredytowe. 1) Czy część modernizacji jest wykonana we własnym zakresie? 2) Czy część własnego kapitału to oszczędności budowlane? 3) Region (prawidłowo zapytany przez bankiera)?

Napisany przez Hilfe
1 - jaein, Wkład własny i rachunek rzemieślnika 2 nie gotówka 3 Diez (RP)

Napisany przez NaTwoim13
1 - jaein, Praca własna i usługi rzemieślnicze (faktura)?? Co zostanie zmodernizowane na podstawie faktury, a co zostanie faktycznie wykonane własną pracą (oszczędzając godziny pracy zarobionej)? Innymi słowy, ile kosztowałyby prace, gdyby zostały wykonane przez firmę? Różnica w stosunku do potrzeb (tutaj określona na 20 000 euro) to praca własna. Jeśli modernizacja kosztuje 30 000 euro, to 15 000 euro może być kwotą na faktury rzemieślnicze, 5 000 euro na materiały do prac własnych, a wykonane usługi 10 000 euro, odpowiednio potrzeba wynosi 20 000 euro, ale w zestawieniu kosztów do mod podaje się 30 000 euro i 10 000 euro EL, które są odliczane lub uzasadniają potrzebę z 20 000 euro. Wtedy mogę i mam prawo określić wartość 30 000 euro, co zwiększa wartość zastawu i zmniejsza wypłatę.

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze: 1 - jaein, Praca własna i usługi rzemieślnicze (rachunek) ?? Co zostanie zmodernizowane na podstawie rachunku, a co zostanie faktycznie wykonane jako praca własna (godziny pracy, które zostaną zaoszczędzone)? Inaczej mówiąc, ile kosztowałyby prace, gdyby wykonała je kompletna firma? Różnica w stosunku do potrzeb (tutaj podana jako 20 000 euro) to praca własna. Jeśli modernizacja wynosi 30 000 euro, to 15 000 euro może zostać przypisane do firm rzemieślniczych, 5 000 euro na materiały do prac własnych, a wykonane prace to 10 000 euro, co oznacza, że potrzeba wynosi 20 000 euro, ale w kosztorysie są podane 30 000 euro na modernizację i 10 000 euro na pracę własną, które zostaną odliczone lub wyjaśnione jako potrzeba 20 000 euro. Wtedy mogę i mam prawo oszacować wartość na 30 000 euro, co zwiększa wartość zabezpieczenia i zmniejsza ryzyko.
Modernizacja za 20 tysięcy euro zostanie wykonana na podstawie rachunku rzemieślników. 10 tysięcy mamy gotówką. Oznacza to, że finansowanie powinno wynieść 220 tysięcy za zakup + 10 tysięcy za koszty rzemieślników. Mały część prac zostanie wykonana we własnym zakresie. Jednak jest to np. urządzanie ogrodu, tapetowanie itp., nie mam pojęcia, gdzie to nas zaprowadzi. 5 tysięcy euro, czy coś w tym stylu. Mówimy tutaj o 100% finansowaniu + częściowej modernizacji

Napisany przez NaTwoim13
To nie jest finansowanie modernizacji w wysokości 100%, a także oznaczenie lub stwierdzenie 20k modernizacji jest wykonane na rachunek rzemieślników. 10k mamy gotówką. Innymi słowy, finansowanie ma wynosić 220k cena zakupu + 10k koszty rzemieślników jest błędnie przedstawiona. Chciałbym zwrócić uwagę na to, że zawsze chcę pokazać odpowiednie przygotowanie finansowania i umieszczenie go w odpowiednich bankach. Cena zakupu plus modernizacje, w tym prace własne, które chcę wykonać, dają wartość obciążenia. Ta wartość plus dodatkowe koszty, takie jak podatek od nieruchomości, notariusz, księga wieczysta, agent nieruchomości itp. tworzą ogólny koszt. Od ogólnych kosztów odjęta jest praca własna i środki własne (kolejne fundusze obce), co daje potrzebę finansowania, a ta kwota jest porównywana do wartości obciążenia, co prowadzi do stopnia obciążenia, i w takim przypadku nie ma miejsca na 100%, a więc również nie dzieli się na 100% ceny zakupu itp. Można to zrobić, ale to nie ma sensu. Z twoich przedstawionych wyjaśnień można jedynie domniemać kapitał własny i koszty nabycia. Koszty są prezentowane w podziale na: 1) Cena zakupu 2) Koszty nabycia 3) Modernizacje, w tym prace własne. Praca własna jest dopasowywana do rzeczywistych potrzeb i po ustaleniu ogólnej listy kosztów poprzez zadeklarowanie pracy własnej po stronie aktywów jest ona ponownie usuwana. Nakłady kapitałowe obejmują: 1) Kapitał własny (suma nie jest określona lub rozpoznawalna w twoim przypadku) 2) Praca własna (też nie była rozpoznawalna, ale została później wymieniona) 3) Dodatkowe środki obce, takie jak kredyt podrzędny, kredyt dotacyjny państwa, kredyt od pracodawcy Zgodnie z twoim postem jaki jest obecnie realistyczny stopa procentowa dla ceny zakupu 220k, modernizacji 20k, kwoty finansowania 230k, pozostałego kapitału własnego (agent, koszty poboczne 50% remontu) i twojego dodatku, 5.000 euro pracy własnej (prace na zewnątrz, prace malarskie itp.) Praca własna daje następujący stopień obciążenia: Cena zakupu: 220.000 euro Mod: 25.000 euro Koszty nabycia: nieokreślone ani ustalone. Ponieważ jednak określasz potrzebę finansowania lub podajesz ją jako 230.000 euro, można obliczyć wartość obciążenia na poziomie 93%, lub też ustalić ją i opracować koncepcję, która odpowiada Twoim oczekiwaniom (miesięczna stopa procentowa i spłaty, okres oprocentowania, ryzyko) i wtedy można określić warunki kredytu.

Napisany przez Hilfe
Naprawdę przepraszam, cały czas ta pouczająca paplanina. Chodzi o przyjaciela. Po prostu chcę wiedzieć, jakie oprocentowanie jest możliwe. Lokalna kasa zabawy oferuje tylko 2,5% na 10 lat i jednocześnie plan kontynuacji zweryfikowany przez posiadane zabezpieczenie. Każdy bank liczy inaczej. Kasa zabawy mówi, że modernizacja jest zbyt mała, ceny są zbyt zawyżone, to jest 100% warunek.

Napisany przez NaTwoim13
Klasa pomocy i tego się domagam?? Pouczająca paplanina? Czy to jest podziękowanie za wysiłek, jaki się wkłada? Idąc za moim rozważaniem, można indywidualnie opracować najlepszą koncepcję, na podstawie której można generować najlepsze warunki! Chcesz mieć stopę procentową? Szczerze mówiąc, po prostu sobie ją wymyśl i gdyby to dotyczyło przyjaciela, chciałbym przyjąć pomoc, aby móc mu udzielić najlepszej porady, a poza tym: To nie jest finansowanie w 100%, z tego finansowania korzystam przy pomocy drugorzędnej pożyczki, tworząc warunki na poziomie 90% Banku DSL, gdzie mieszana stopa procentowa wynosi około 1,8% na 15 lat i wiesz dlaczego? Ponieważ opracowuję finansowania w sposób czysty i zgodny z zasadami bankowości, nie polegając jedynie na kasie radosnej! Od kiedy banki decydują o stopniu obciążenia w innym banku?? Niemożliwe twoje podejście, zapytaj więc po prostu tak tanio (co tak naprawdę zrobiłeś) i powiedz, że dla przyjaciela, chcesz w przybliżeniu poznać jakieś warunki, wtedy w ogóle nie chciałbym ci pomagać ani pisać, po prostu wymyśl coś!! Przede wszystkim, SKOK mówi "tak", i co z tego? A ponadto, każdy bank liczy inaczej, fantastycznie! Nie wiedziałem tego, ale dlaczego nie wybierać banku, który liczy odpowiednio i zgodnie z najlepszymi warunkami i warunkami?

Napisany przez BenniG
Kto właściwie odpowiedział na pytanie w sposób kompetentny w ciągu 43 minut? Zastanawiam się jednak, dlaczego nie wpadł od razu na pomysł, żeby porównać dane w portalach porównawczych.

Napisany przez NaTwoim13
BenniG wszystko w porządku, ale rzeczowa jest dla mnie coś innego niż to, o co może ci chodzić w odniesieniu do zapytania. Na to odpowiedziałem, że te powierzchowne kalkulatory zabawek nie są nikomu potrzebne, przynajmniej nie do solidnych ofert na podstawie konkretnego planowanego przedsięwzięcia, a zwłaszcza nie dla przyjaciela, któremu chcesz pomóc, robiąc, co możesz, gdy tak często poruszasz się tutaj w celu uzyskania pomocy. Poza tym pomocnik mógłby polecić swojemu znajomemu nie tylko kalkulator, ale także forum. Innym ważnym punktem jest to, jak trwałe te warunki są w Dr.Klein i Interhyp, faktem jest, że z takiej sytuacji „wyciągam” stopę mieszane o wysokości 1.8%-1.9% na 15 lat. Tak, pomoc, konstruowanie, ale w duchu kryteriów wyjątkowych 450 banków i opartych na rzeczywistych wymaganiach klientów.

Napisany przez Hilfe
pisze: Klasyczna pomoc, to jest to, czego oczekuję?? Pouczające gadanie? Czy to jest podziękowanie za trud, jaki się wkłada? Kierując się moją analizą, można indywidualnie opracować najlepszy plan, na podstawie którego można uzyskać najlepsze warunki! Chcesz poznać stopę procentową? Szczerze mówiąc, wyobraź sobie jakąś i jeśli chodzi o przyjaciela, chciałbym skorzystać z pomocy, aby móc mu udzielić najlepszej porady, a jeszcze jedno: To nie jest finansowanie w 100%, z tego finansowania korzystam z niewielkiego kredytu podwzmacniającego, który daje 90% warunki Banku DSL, gdzie mieszana stopa procentowa wynosi około 1,8% na 15 lat, wiesz dlaczego? Ponieważ przygotowuję finansowanie w sposób czysty i zgodny z wymogami banku, nie tylko w ramach kieszonkowych funduszy! Kiedy zaczęły banki decydować o poziomie obciążenia w innym banku?? Niewykonalny twój sposób postępowania, po prostu zapytaj tak tanio (co właściwie już zrobiłeś) i powiedz, że dla przyjaciela, chcesz poznać jakikolwiek warunek pobieżnie, wtedy w ogóle nie chciałbym ci pomagać, ani nie pisać, wyobraź sobie jakiś! Nade wszystko, Sparkasse mówi: tak, i co z tego? I jeszcze, każdy bank liczy inaczej, znakomita rzecz! Tego nie wiedziałem, ale co ty nie wiesz, dlaczego nie wybiera się banku, który liczy prawidłowo i zgodnie z najlepszymi warunkami i warunkami?
Chciałem tylko znać stopę procentową. I nie, nie mam ochoty na ten konstrukt kredytu ratalnego

Napisany przez NaTwoim13
Brak ochoty? Oj, myślałem, że chodzi o pieniądze i finanse, a nie o ochotę Bez kredytu ratalnego 6,000 euro oprocentowanie wynosi 0.1% drożej, czyli wszystko poniżej 2% na 15 lat. Co jest decydujące, mam na myśli mieszaną stopę wszystkich pożyczek razem i przede wszystkim stopę procentową, która leży w szufladzie na długi okres i którą obniża niewielki kredyt ratalny - który szybko znika i można go szybko spłacić - to jest korzystne! Tak więc! Po prostu to przeczytaj, pozwól mi powiedzieć, że dostałem właśnie PW, gdzie podziękowano mi za zrozumienie tego zestawienia i wyjaśnienia procedury! Myślę, że zawsze jest tam coś dla innych, tak powinno być, i jeśli twój przyjaciel chce brać przeholowane kredyty w Spasskasse, to mnie to również nie interesuje. Tak jest

Napisany przez Hilfe
Pn nie jest ode mnie. Gdzie stoimy po 20 latach

Napisany przez NaTwoim13
Czy jesteś tutaj sam?

Napisany przez Hilfe
Nie mam męża

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Nie żonaty Było świetne..... Nawet jeśli być może niezamierzone

Napisany przez Hilfe
Herrmueller pisze: To było dobre..... Chociaż być może niezamierzone
jednak zamierzone. Mogłem też napisać. Nie, moi bracia też tutaj, problem?

Napisany przez HannoMack
Jockepocke pisze: Jesteś tutaj sam?
Prawdopodobnie sam w sensie, że nie komunikuje się z samym sobą poprzez PN ani w wielu wątkach pokazowych.

Napisany przez NaTwoim13
Hahahaha, to z Matthew, to było coś, przy czym nie mogłem przestać się śmiać. Jesteś szalony, starasz się coś oszaleć! Ale chłopaki, pomoc? To w ogóle nie wypada, jak głupi i tępy był ten facet, to w ogóle nie wypada. Potem jeszcze, z jakimś tłumaczeniem, dorzuca coś jeszcze bardziej żałosnego? Co się tam dzieje i co z tym nie tak? Matthew, rozbaw mnie jeszcze przez kilka minut, zanim rozweselę się na pożegnanie z pracą. Też są 6, nie, 7 dzisiaj, dzisiaj nie pójdę z nimi, dzisiaj będzie wpadka (jest ósmy).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata