Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pomoc kredytu samochodowego

Napisany przez Bblue
Cześć Mój partner zaciągnął kredyt samochodowy dwa lata temu. kredyt obowiązuje przez kolejne 6 lat. Niestety okazało się, że jego sytuacja zawodowa zmieni się nieoczekiwanie i nie będzie w stanie już opłacać wysokich rat. Jest dosyć zrozpaczony i sądzi, że nie ma żadnej możliwości działania i musi się już z tym męczyć. Dodam na wstępie, że na początku ustalił z bankiem (Santander) jak najniższą możliwą ratę. Dlatego moje pytanie brzmi: czy istnieje możliwość zwrócenia samochodu do banku? W zamian musiałby jednak mieć inny samochód... oczywiście taki, który jest znacznie tańszy. Jakie inne możliwości ma do wyboru? Dotychczas opłacał wszystkie raty, lecz w przyszłości prawdopodobnie będzie to bardzo trudne i chciałbym tu uzyskać porady dla niego, zanim popadnie w długi.

Napisany przez Hilfe
Istnieje możliwość, że sprzeda samochód i spłaci kredyt. Pytanie brzmi, czy ma to sens ekonomiczny, czyli jaka cena zostanie osiągnięta przy sprzedaży samochodu? Ile kosztuje odszkodowanie za przedterminową spłatę kredytu? Być może lepszą opcją będzie kontynuacja finansowania. Czy praca dorywcza nie jest rozważana?

Napisany przez 2utopus
Bblue pisze: Mój partner sfinansował samochód dwa lata temu. kredyt jest jeszcze na 6 lat.
Kto proszę finansuje samochód na 8 lat??? Cytat Bblue Dlatego moje pytanie: czy istnieje możliwość oddania samochodu do banku? Czy on kupił samochód od banku? Cytat Bblue A co jeszcze mógłby zrobić? Grać w lotto, zmienić sytuację zawodową z powrotem, dodatkowa praca za 450 €, dziedziczyć, minimalizować inne koszty (mniejsze mieszkanie, anulować abonamenty, zmienić dostawcę prądu / internetu, porównać ubezpieczenia i anulować zbędne, pić tylko wodę z kranu, przestać jeść na mieście, rzucić palenie / alkohol ... Cytat Bblue Dotychczas płacił wszystkie raty, ale w przyszłości będzie to prawie niemożliwe, dlatego chciałem pozyskać tu wskazówki dla niego, zanim się zadłuży. Czyż nie jest już zadłużony?

Napisany przez Inkasso-Henry
Jakby spróbować zbierać butelki zwrotne, przeszukiwać puste szafki w szatni basenu w poszukiwaniu zapomnianych euro, oddawać krew/plazmę za rekompensatę, kiedyś znalazłem ogromną górę drobnych pieniędzy na dnie basenu z piłkami w sali zabaw, teraz zawsze sprawdzam, gdy dzieci się bawią, zawsze się opłaca!

Napisany przez Bblue
Inkasso-Henry pisze: Co powiesz na zbieranie butelek zwrotnych, przeszukiwanie pustych szafek w szatni basenu w poszukiwaniu zapomnianych euro, oddawanie krwi/plazmy za odszkodowanie, kiedyś znalazłem gigantyczną górę drobnych monet na dnie basenu z kulkami w hali zabaw, teraz zawsze sprawdzam, gdy dzieciaki się bawią, zawsze warto!
Dowcipniś ;-) rzadko tak się śmiałem .

Napisany przez Bblue
Nie, nie zadłużył się jeszcze, nigdzie nie jest napisane. Jest napisane, że w przyszłości nie będzie już w stanie spłacać rat. Pracodawca nie akceptuje dodatkowej pracy obok, ponieważ musi być tam elastyczny i ma tylko 3 dni wolne w miesiącu. Byłby gotów pozbyć się drogiego samochodu.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
No cóż, zaciągnął już zadłużenie, ale chyba chodzi ci o to, że może stać się niewypłacalny. Niemniej jednak, raczej nie ma na to rady, ponieważ jeśli sprzeda samochód, to prawdopodobnie straci na wartości i mimo możliwie niskich rat, i tak poniesie straty, a z tego co zrozumiałem, potrzebuje samochodu, czy tak? Ja bym porozmawiał z bankiem, czy byłaby możliwa zawieszenie spłaty rat przez 2-3 miesiące.

Napisany przez Hilfe
Bblue pisze: Nie, on nie zadłużył się jeszcze, nie stoi tam żadne informacja. Jest napisane, że w przyszłości może nie być w stanie spłacić rat. Pracodawca nie akceptuje dodatkowej pracy pobocznej, ponieważ wymaga on elastyczności, a pracownik ma już tylko 3 dni wolne w miesiącu. Byłby skłonny pozbyć się drogiego samochodu.
W takim razie musisz zastąpić go albo on zmieni pracę. Jak już wspomniałem, opisałem wam wyżej, że może on spróbować sprzedać samochód. Czy to ma sens? Raczej nie, na bazie mojego uczucia.

Napisany przez BenniG
O jakiej kwocie mówimy tutaj tak naprawdę? Czy była jakaś wpłata czy wymiana auta? Jeśli wezmę, na przykład, 30 000 €, co już jest sporą kwotą na samochód, i podzielę tę kwotę na 84 miesiące, wychodzi mi 312,50 €.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata