Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: QUANTUM FUEL SYS [QTWW] - firma zajmująca się systemami paliwowymi.

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim Jestem nowy na forum, proszę wybaczcie ewentualne pytania początkujące Na polecenie dość znanego biuletynu giełdowego kupiłem ostatnio akcje QTWW. Po obniżeniu wczoraj ratingu GM (największego klienta QTWW) przez S&P i ogłoszeniu przez GM zwiększenia presji na dostawców, QTWW znalazło się pod dużą presją. Zobacz także: Interesuje mnie, jak postrzegacie szanse i ryzyka związane z tą spółką? Pozdrowienia Simon

Napisany przez Karat
Cześć Simon, Zalecenia zawarte w biuletynach giełdowych zawsze należy dokładnie przemyśleć. Często za tymi rekomendacjami kryją się także własne interesy autora biuletynu giełdowego. Musisz sam być przekonany do szansy jaką daje dany tytuł. Pytanie o jakość tytułu tutaj, na forum, na pewno byłoby lepszym pomysłem przed zakupem. Karat

Napisany przez richard100
Cześć Simon! Witaj w tym forum ? Do tej pory nie słyszałem o tym tytule. Myślę, że większości tak jest. Trochę przyjrzałem się temu tytułowi. Jako inwestor o bardzo defensywnej strategii, nie zainwestowałbym tutaj. Mogę podać Ci kilka stron, gdzie znajdziesz informacje na ten temat. Pozdrowienia, rich https://www.qtww.com/

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za odpowiedzi i linki. W zeszłym tygodniu sprawdziłem (dość skąpe) informacje na stronie finance.yahoo.com i byłem raczej przekonany tytułem. To, że GM jest zdecydowanie największym klientem, może być fatalne dla QTWW. Nie wiedziałem w zeszłym tygodniu, że GM odpowiada za około 60% obrotu (błąd początkującego!). Cóż, od czasu do czasu podejmuję pewne ryzyko. Moje inwestycje w QTWW nie są zbyt duże, jeśli dzisiaj zanotuję stratę, wyniesie to około 500 CHF plus prowizja. Nie uważam się jeszcze za doświadczonego inwestora, czasami po prostu się człowiek uczy na własnych błędach... Pozdrowienia simon

Napisany przez ADMCI4
Więc wczoraj zrealizowałem zysk na poziomie około -10%. QTWW może stać się ponownie atrakcyjne, ale wydaje się, że trzeba zaczekać, aż zostanie osiągnięte dno. Aktualnie kurs spada w ślad za GM.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata