Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy możliwa jest refundacja pomimo zajęcia komorniczego?

Napisany przez Yumiko
Cześć, mam nadzieję, że ktoś tutaj będzie w stanie udzielić mi dobrej odpowiedzi. W czwartek, 09.08.17, zrobiłem przelew do znajomego, który powiedział mi następnego dnia, że jego konto zostało zajęte. Oboje jesteśmy w Sparkasse. Dziś powiedział mi, żebym złożył wniosek o zwrot przelewu. Moim zdaniem reszta środków na jego koncie, po odjęciu jego udziału na życie, nie może być zajęta, a moje pieniądze są brane pod uwagę przy obliczaniu zajęcia. Czy istnieje sposób, aby odzyskać te pieniądze? Według Sparkasse nie da się nic zrobić, ale może ktoś chciał szybko zakończyć dzień pracy. Czy ktoś może mi pomóc?

Napisany przez peer
Przelewy nie mogą być cofnięte. Dlatego na przykład nie należy płacić przelewem w przypadku nieznanych sklepów internetowych. Pieniądze są stracone! Niezależnie od tego: Twój przyjaciel otrzymuje od Ciebie pieniądze, które przelałeś. Wszystko załatwione. Jeśli ma długi, a wierzyciel zajmuje jego konto, nie masz na to wpływu. I dopóki pieniądze przekraczają limit zajęcia, wierzyciel ma do nich słuszny dostęp.

Napisany przez Yumiko
W międzyczasie okazało się, że posiada on konto oszczędnościowe. Czy zmienia to coś w sytuacji? @peer: W zasadzie masz całkowitą rację. Płatność jest uregulowana. Wypełniłem swoje zobowiązanie. Kluczowe jest to, że pieniądze są przeznaczone na wydarzenie pod koniec miesiąca. To był mój wkład. On nie może tego negocjować, a ja przeżywam obecnie trudny okres finansowy i nie mogę po raz kolejny wpłacić tej kwoty. Dlatego chcę odzyskać moje pieniądze.

Napisany przez peer
Konta przed zajęciem P (tzw. P-konto) zapewnia mu pewną kwotę do życia. Nie wszystko może być zajęte. Dla salda konta automatycznie stosowana jest podstawowa ochrona w wysokości 1133,80 euro na miesiąc kalendarzowy, a nawet więcej, jeśli istnieją obowiązki alimentacyjne np. Na podstawie przelewu, który nadal mieści się w jego kwocie ochronnej, może mieć do niego dostęp. W przeciwnym razie to nieszczęście, a pieniądze trafiają do wierzycieli.

Napisany przez Yumiko
Dziękuję za pomoc.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata