Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy 320.000 kredyt budowlany 35.000 kredyt prywatny Pytanie dotyczą

Napisany przez bvb09
Cześć ludzie, mam pytanie. Niedawno podpisałem wniosek o pożyczkę w DSL Bank. Sytuacja wyjściowa Pożądana suma kredytu 355 000 (190 000 na nowy Dom jednorodzinny, 100 000 kosztów działki, 65 000 na koszty dodatkowe, przyłącza i tereny zewnętrzne) 320 000 zostało wzięte jako kredyt budowlany przy zabezpieczeniu 89,xx %. Reszta jako kredyt uniwersalny ze względu na brak wkładu własnego. Dochód: główny zdobywca ~ 2 800 € netto średnio z ostatnich 6 miesięcy (raz po 3 300 € netto, raz po 2 400 € netto), żona 700 € netto, zasiłek rodzinny 194 €. Rata wynosi 1 300 € (1 050 € na finansowanie budowy, reszta na prywatny kredyt, który zostanie spłacony poprzez dodatkowe wpłaty najpóźniej w ciągu 10 lat). W krótkim czasie pośrednik skontaktował się z nami i poprosił mnie o przedstawienie rozliczeń za grudzień 2017 i 2016 roku, ponieważ w wynagrodzeniu zawarta jest wysoka prowizja. (DSL Bank chce uzyskać te rozliczenia. Dodatkowo wewnętrzny rzeczoznawca został już zlecony, aby ocenić projekt budowlany, oprócz tego powinniśmy przedstawić listę pomocników.) Jak to wygląda? Raczej pozytywnie? Zrobiliśmy to i teraz czekamy na informację zwrotną. Jak bank to ocenia? Na początku roku miałem podwyżkę wynagrodzenia i prowizji. Zostało to udokumentowane. W 2016 roku, oczywiście, zarobiłem mniej. Czy tworzą średnią z ostatnich 2,5 roku?

Re: Finansowanie budowy 320.000 kredyt budowlany 35.000 kredyt prywatny Pytanie dotyczą

Napisany przez finanzierung
Ojej ojej..... Prawdopodobnie dla niektórych jest to doskonałe wyjściowe miejsce dla takiego finansowania, mam jednak pewne wątpliwości i z góry przepraszam, że teraz piszę coś, o co w ogóle nie było pytane. Potrzebna suma kredytu 355.000 (190.000 na nowy Dom jednorodzinny, 100.000 koszty działki, 65.000 na koszty dodatkowe, przyłącza i otoczenie zewnętrzne) Chcecie budować, a nie macie żadnego kapitału własnego ? Skąd bierzecie pieniądze na ewentualne dodatkowe koszty ? W krótkim czasie pośrednik skontaktował się z nami i poprosił mnie o przesłanie rozliczeń za grudzień 2017 i 2016 roku, ponieważ w wynagrodzeniu zawarte są wysokie prowizje. oraz 320.000 zostało wzięte jako kredyt budowlany z 89,xx % obciążeniem hipotecznym. Reszta jako kredyt uniwersalny ze względu na brak kapitału własnego. Czy finansowanie jest już teraz zakończone ? Czy kredyt budowlany jest już zakończony czy nie ?

Napisany przez bvb09
Pod tymi warunkami podpisaliśmy i czekamy na odpowiedź banku. Wkład własny był dostępny, który wykorzystaliśmy na dodatkowe spłaty bieżących kredytów. Pozostało nam 15 000, które chcemy jednak zachować jako rezerwę.

Jak to budujecie? Przez architekta? Jak duży będzie ten Dom? (z piwnicą czy płytą fundamentową?)

Napisany przez bvb09
Za pośrednictwem dewelopera jest budowane. Dom będzie miał 130 metrów kwadratowych (willa miejska z kilkoma dodatkami) bez piwnicy. Szacunki kosztów zostały bardzo ogólnie określone. Na przykład, 5000 € zostało uwzględnione na prace ziemne, chociaż deweloper przygotuje grunt do głębokości 50 cm. Jeśli jednak będzie potrzebne 70 cm, różnicę będziemy musieli zamówić samodzielnie. Wycena obejmuje również możliwą modernizację w wysokości 8000 €. Może się okazać, że nie będzie to konieczne. Samodzielne prace planowane są w wysokości 10 000 €. W trakcie tego przedsięwzięcia budowlanego nie powinno wystąpić zbyt wiele nieoczekiwanych kosztów. Koszty podłączenia sięgają 23 000 €.

bvb09 pisze: W trakcie budowy nie powinno pojawić się wiele nieoczekiwanych kosztów. Tylko opłaty za przyłącze wynoszą 23 000 €.
Więc nie macie specjalisty po swojej stronie? Obawiam się, że może to być dla was trudne... Ale na pewno znajdą się tutaj specjaliści od finansowania, ale wszyscy, z którymi mieliście do czynienia do tej pory, chcą w jakiś sposób zarobić na was. Jak będzie za 10-20 lat - nie obchodzi ich to. Podsumujmy: Nowe budownictwo bez znaczącego kapitału własnego, 1 główny żywiciel rodziny o zmiennym dochodzie... Jeśli w najbliższych latach stracisz pracę na kilka miesięcy, będzie bardzo trudno. Patrząc na twoje informacje o domu, poleciłbym ci forum budowlane lub forum ekspertów budowlanych, gdzie mimo surowej mowy panuje uczciwość.

Napisany przez bvb09
Dziękuję za Twoje poważne słowa. Wykwalifikowane osoby są wystarczająco dostępne, więc nie powinniśmy się martwić. Chodzi mi tylko o to, jak bank ocenia taką sytuację. Nawet jeśli Zachoruję, nadal otrzymuję co najmniej 2.300 € netto. Dodatkowo mam ubezpieczenie od niezdolności do pracy w celu zabezpieczenia mojego źródła dochodu. Mam również ubezpieczenie na życie na tę samą kwotę. Moim zdaniem, jeśli ktoś w dziale sprzedaży zostaje bezrobotny, to albo nie jest przeznaczony do tego zawodu, albo po prostu chce być bezrobotny. Na rynku tej branży desperacko brakuje pracowników. I jak już wspomniałem, jeśli nagle stracę pracę z powodu choroby lub wypadku, moje dochody są zabezpieczone przez odpowiednie ubezpieczenia. Chodzi mi tylko o to, że z ciekawości chcę wiedzieć, jak sytuację dochodową oceni bank DSL (dotyczącą wzrostu pensji i prowizji jedynie od 6 miesięcy). Czy mój plan budowy, moje wkład własny, moja działka, ogrzewanie podłogowe czy cokolwiek innego to właściwy wybór, pozostaje kwestią otwartą. Na przykład obecnie, pomimo spadku dochodu o 800 € przez ostatnie 4 lata, płacę czynsz w wysokości 550 € + zobowiązania w kwocie 700 € również odpłacone.

Napisany przez Hilfe
To nie jest finansowanie pierwszej klasy. Gwałtownie zmieniające się dochody netto głównego zarabiającego. To oznacza, że bank liczy ostrożnie.

Napisany przez bvb09
Hilfe pisze: To nie jest najlepsze finansowanie. Silnie zmienny dochód netto głównego zarabiającego. Banki kalkulują to bardzo dokładnie.
Dokładnie mam takie samo zdanie. Chcę po prostu wiedzieć, jak dokładnie to oceniają ze względu na zmienność. Drugi współwnioskodawca również zarabia 700 € na niepełny etat, co jednak zmieni się po roku. Według pośrednika bank się tym nie interesuje, ponieważ zawsze opiera się na obecnej sytuacji.

bvb09 pisze: Według słów pośrednika bank się tym nie interesuje, ponieważ zakłada zawsze ISTNIEJĄCĄ sytuację.
Dokładnie.... A przez "wyłączenie" miałem na myśli 63% netto jako zasiłek dla bezrobotnych.... Wtedy pozostaje tylko 1.760 EUR....

Napisany przez bvb09

Dokładnie....
A gdy mówię o utracie, mam na myśli 63% netto jako zasiłek dla bezrobotnych.... Wtedy zostaje tylko 1 760 EUR....

Nie ma znaczenia, że partner zacznie pracować na pełny etat po roku.
Oczywiście masz też rację co do bezrobocia. Ale jeśli zagłębisz się trochę bardziej w szczegóły, to każde drugie finansowanie nie zadziałałoby, ponieważ w przypadku bezrobocia finansowanie nie byłoby już możliwe do uiszczenia.
Jednakże szanse na długotrwałe bezrobocie w wieku 25 i 26 lat nie są tak wysokie.
Ale jak powiedziałem, nie chodzi o to, czy ja czy kto inny znajdzie się bez pracy.
Nawet przy stałych dochodach mogę stracić pracę.
Chodzi tylko o to, w jaki sposób bank (DSL BANK) przeprowadza obliczenia. I przez obliczenia nie mam na myśli ile uwzględniają jako koszty domowe, koszty życia itp.
Raczej chodzi o to, na jakiej podstawie uwzględniają moje zarobki. Czy może być uwzględniany rabat ryzyka w wysokości 20% na średnią, czy coś w tym rodzaju.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
bvb09 pisze: Jeśli jednak zagłębisz się trochę bardziej w szczegóły, to co drugie finansowanie nie zadziała, ponieważ w przypadku bezrobocia nie można już utrzymać finansowania.
Cześć, myślę, że chodzi o to, że można przetrwać 6-10 miesięcy na zasiłku dla bezrobotnych. Jeśli trwa to dłużej, staje się tak czy inaczej trudno. Myślę, że przy Twoim wynagrodzeniu brany jest pod uwagę średni dochód. Szczerze mówiąc, w sprzedaży można zarobić znacznie więcej... W jakiej branży pracujesz? Czy chodzi o śruby i drobne elementy?

Napisany przez NaTwoim13
finanzierung pisze: Ale pewnie fachowcy od finansowania się jeszcze tu zgłoszą, ale wszyscy, z którymi mieliście do tej pory do czynienia, bardziej lub mniej zależą na zarabianiu na Was pieniędzy. Jak będzie za 10-20 lat, to ich nie obchodzi. Odnośnie danych dotyczących domu, poleciłbym Ci forum budowlane albo forum ekspertów budowlanych, tam może być ostro, ale uczciwie.
Naprawdę nie mogę tego dłużej czytać i @finanzierung, również przez ciebie nie mam ochoty się tutaj udzielać! I zrób mi przysługę!!! Proszę nie polecaj tutaj tego strasznego forum, oszczędź nam tego, pomimo że możesz polecić je prze PB, ale nie powinieneś polecać innego forum w tym forum!! Czy potrafisz coś więcej zaoferować poza stwierdzeniami i polecaniem głupot TE? Cokolwiek? TE jest gotowy podjąć ryzyko życiowe, najwyraźniej zdaje sobie z tego sprawę i zadaje zupełnie inne pytanie. Co więcej, ma zupełną rację, że większość finansowań by poszła na rympał, gdyby ktoś długoterminowo stracił pracę, ale po pierwsze większość finansowań nie idzie na dno, po drugie większość ludzi nie traci pracy na długo i po trzecie zbyt mało wiemy o TE!!! @bvb09 (na pewno nie najgorszy!!) Napisałeś do mnie na PW. Na szczegółowe odpowiedzi nie jestem w stanie, po prostu brakuje informacji: 1) W której filii banku DSL zostało to złożone? 2) Jaki nadwyżkę określił pośrednik? Może ci to powiedzieć, system to pokazuje! 3) Od kiedy regularnie osiągane są te prowizje i na czym się one opierają? 4) W jakiej branży osiągasz dochody z prowizji?

noelmaxim pisze: Naprawdę nie mogę już tego czytać, a finansowanie również z powodu Ciebie kompletnie nie mam ochoty się odzywać! To może przestań!!! I zrób mi przysługę!!! Nie polecaj tutaj tego okropnego forum, -> Chodzi Ci o to forum, z którego zostałeś zablokowany ze względu na nachalne próby sprzedaży ???? oszczędź nam tego, niezależnie od tego, że chętnie możesz to polecić mu prywatnie, ale nie powinieneś polecać tutaj innego forum!! Czy możesz poza stwierdzaniem faktów i polecaniem tu bezsensowności przynieść jakąkolwiek wartość dodaną dla TE? Chociaż jedną?
Tak, mogę coś dodać: Strzeż się tych, którzy zarabiają tylko na Tobie prowizję..... Widać, jak skaczą przez sufit, kiedy ryba na haczyku jest tuż przed ucieczką.....

Napisany przez NaTwoim13
@finanzierung Czy zrozumiałeś, że TE również zarabia na życie z prowizji? Co w tym złego i potępienia godnego? Zacznij zajmować się rzeczywistym problemem lub pytaniem TE, a dopiero potem będziesz mógł szczerzyć zęby Niedopuszczalne. bäh,bäh,bäh, wiem coś i strzeż się żerujących na prowizjach. Czyżbyś myślał, że TE jest głupi i potrzebuje takich zbędnych wskazówek??

Trochę dziwnie byłoby w forum cały dzień cicho... nie jestem pewien, czemu tak było.... przez nieobecność Noelmaxima ? Czy zauważyłeś/aś, że OP także utrzymuje się z prowizji? Co w tym złego i nagannego? Nic, chyba że ktoś stawia swoje intencje prowizyjne ponad dobrem klientów. I właśnie dlatego zostałeś/aś wylegitymowany/a z tego szkolnego forum budownictwa. Tutaj widocznie nikogo to nie obchodzi, więc oczywiście to jest, o widzisz, jakiś wspaniały, poważny forum.

Napisany przez NaTwoim13
finanzierung pisze: Tak, mogę dodać swoje trzy grosze: Strzeż się tych, którzy zarabiają tylko prowizję na twojej osobie..... Widzisz, jak odnoszą sukcesy, gdy ryba na końcu wędki jest bliska odskoczenia.....
Zero argumentów masz, mimimi to, żaden dodatkowy wartościowy wniosek, twierdzenia kompletnie nie na temat. Wytłumacz mi, gdzie w moim przypadku rzeczony użytkownik jest na końcu wędki, to naprawdę musisz mi teraz wyjaśnić, szczególnie jeśli chcesz coś powiedzieć osobie, która także pracuje w pewnym stopniu w zależności od sukcesu i utrzymuje się również z prowizji!! Na pewno jesteś jednym z tych wielkich w swoim wspaniałym forum! Totalny brak wartości, po prostu gadanie na oślep, nieproszone i bezsensowne bełkotanie czegoś! Zero wartości dodanej!! Zero!

Nie jestem aktywny na forum budowlanym, po prostu czytałem twoje intelektualne wypociny i tam byli po prostu konsekwentni, więc zablokowali Cię.... Ta konsekwencja po prostu tu brakuje. Tutaj po prostu uciszani są krytycy. Jeszcze raz, przez cały dzień nie było tu stresu, dopiero gdy się pojawiłeś, zacząłeś atakować innych użytkowników, którzy nie piszą tego, co w twoim mniemaniu jest odpowiednie. To powinno dać do myślenia.

Napisany przez NaTwoim13
finansowanie pisze: Cały dzień było jakoś cicho na forum... nie jestem pewien, czemu... może przez nieobecność Noelmaxima? Nic nie ma, po prostu gdy ktoś stawia swoje intencje uzyskiwania prowizji ponad dobro klientów. I właśnie dlatego wyleciałeś z tego strasznego forum budowlanego. Tutaj widocznie nikogo to nie obchodzi, dlatego naturalnie jest to jakieś super, poważne forum.
Jest spokojnie, dopóki pozostaje na poziomie merytorycznym, ale dyskusja o prowizjach... Jasne, że się włączę i myślę, że OP również to rozumie! Ta czerwona część: Kto to robi i czy nie uważasz, że OPowie wiedzą o tym, a zwłaszcza ten OP? @finansowanie Dlaczego nie dostrzegasz, że ta dyskusja nie przynosi żadnej wartości dodanej, że OPa to zupełnie nie obchodzi i że irytuje to nie tylko mnie. Dobra, pomóżmy OPowi teraz, wtedy wszystko będzie dobrze, myślę, że przynajmniej to powinno być celem tego forum! Zostałem tam między innymi zablokowany, ponieważ chcieliście prowadzić tę dyskusję, się nakręcaliście i nie przynosiła ona żadnej wartości dodanej uczestnikom, a moje interweniowanie było niemile widziane! No cóż, może tak będzie lepiej, kontynuujcie to, przecież to w porządku, jestem już wyeliminowany, ale uważam, że tutaj pytania, zmartwienia i potrzeby OPów powinny dalej punktowo otrzymywać odpowiedzi i być w centrum uwagi!!

Napisany przez NaTwoim13
Krytykujesz, bo chcesz powiedzieć TE, że wszyscy chcą tylko twoich pieniędzy, faworyzują cię, a zbieracze prowizji to tylko łowcy i złoczyńcy?Ok, więc przepraszam, poprowadź tę dyskusję, jeśli uważasz, że nie wolno tego krytykować.Co do finansowania, nie jest to pierwszy raz, gdy nie przynoszysz żadnej wartości dodanej, ale dyskusja o prowizji nie powinna mieć tutaj miejsca i tylko naraża na zbędne kłopoty.Ale jak już wspomniałem, kontynuuj, przepraszam, już dobrze, kontynuuj.To, co chcę wiedzieć lub co potrzebuję informacji, aby stworzyć wartość dodaną dla TE, zapytałem.

noelmaxim pisze: Zostałem zablokowany tam między innymi dlatego, że chcieliście prowadzić tę dyskusję, się wzburzać i nie przynosić uczestnikom żadnej wartości dodanej, a moje interweniowanie było niepożądane
Nie, chodziło o coraz bardziej nachalne próby sprzedaży. Tak jak tutaj, po prostu nie pasuje do twojego planu, jeśli napisane są także negatywne opinie. Ale patrz pozytywnie, teraz możesz ponownie grać dobrą policjantkę, która podaje cukierek TE.... Chodź, jestem po twojej stronie, pomogę ci przeciwko wszystkim pesymistom, którzy tylko chcą zaszkodzić twojemu planowi, zazdrośnikom, którzy nie chcą ci życzyć nowego domu.... Chodź, twoje wynagrodzenie wzrośnie, twoja żona znów będzie pracować, wszystko będzie lepsze, nie bierzmy pod uwagę zagrożeń....... Chodź..... chcę tylko twojego dobra !!!!

Napisany przez NaTwoim13
finanzierung pisze: Ale spojrzyj na to pozytywnie, teraz możesz ponownie wcielić się w dobrą rolę i obiecać TE słodki prezent.... Chodź, jestem po twojej stronie, pomogę ci przeciwko wszystkim pesymistom, którzy chcą zepsuć twój plan, zazdrosnym, którzy nie chcą ci życzyć nowego domu.... Chodź, twoja pensja się zwiększy, twoja żona wróci do pracy, wszystko będzie lepiej, nie zwracajmy uwagi na zagrożenia....... Chodź..... chcę tylko twojego dobra !!!!
Dokładnie tak to wygląda! To pokazuje, o co ci chodzi! Ale bądź pewny, TE nie obchodzi to w żaden sposób zero komma zero, a jeszcze raz - TE już złożył i zatwierdził swoje finansowanie, więc na razie nie ma nic więcej do zdobycia, tylko do pomocy i oprócz mojej frustracji, którą wyraziłem wobec dyskusji o prowizji, zadawałem także pytania, żeby pomóc TE, uspokoić go lub udzielić odpowiedzi na pytania, które zadał! Poczekajmy teraz na jego odpowiedzi, potem ruszmy do kolejnej rundy, tworzmy wartość dodaną dla konsumentów!

noelmaxim pisze: TE już złożył swoje finansowanie i złożył wniosek, więc na razie nie ma więcej do zdobycia, tylko pomagać i mieć nadzieję, że finansowanie nie dojdzie do skutku i nadal będziesz miał szansę.....
..........................

Napisany przez NaTwoim13
TE już złożył swoje finansowanie i złożył wniosek, więc na razie nie ma nic do zrobienia, poza pomocą i nadzieją, że finansowanie spłynie, a Ty nadal będziesz mieć szansę..... To może się zdarzyć, nie byłoby to pierwszy raz, ale nie mam pojęcia, dlaczego teraz miałbym postawić się na przekór TE - pomimo potencjalnej pomocy związanej z nawiązaniem współpracy biznesowej - w sposób zuchwały i nieuprzejmy. Pomijając fakt, że w ogóle nie zajmowałem się jeszcze danymi finansowania, ponieważ A nie były one pożądane, a B nie zostały jeszcze zgłoszone. Co do tego, chyba także tego nie masz na uwadze, chociaż było to napisane: TE poprosił mnie o pomoc za pośrednictwem wiadomości prywatnej, którą z pewnością otrzyma, a jeśli jego wniosek o finansowanie (na pewno zajmował się tematem i zgłębiał go wcześniej) zostanie odrzucony, to może przeanalizuję jego przedsięwzięcie jako całość, ale teraz skupiamy się na innym zagadnieniu.

Jaka to śliska ścieżka... jak głęboko trzeba się jeszcze pogrążyć, żeby tak się upodlić? Już dobrze, już wiemy o tych tajemniczych tysiącach finansowań, które już przeprowadziłeś... blah blah blah...

Napisany przez NaTwoim13
Tak to wygląda i na tym poprzestajemy

Napisany przez bvb09
noelmaxim pisze: @bvb09 (już nie najgorsze!!) Napisałeś do mnie wiadomość prywatną. Nie mogę odpowiedzieć na to w szczegółach, po prostu brakuje informacji: 1) W którym oddziale banku DSL zostało złożone? 2) Jaką nadwyżkę ustalił pośrednik? On może ci to powiedzieć, system to pokazuje! 3) Od kiedy te prowizje regularnie są osiągane i na czym się opierają? 4) W jakiej branży osiągasz dochody z prowizji?
Co do punktu 1) Bank DSL w Kolonii Punkt 2) Nadwyżka powinna wynosić, jeśli dobrze pamiętam, nieco ponad 200 €. (a ze względu na zobowiązania, które wygasają w listopadzie będzie dostępnych dodatkowo około 400 €) Co do punktu 3) Prowizje są pobierane od 8 lat. Ale nie w takim stopniu jak teraz, od 8 miesięcy (wzrost stawek prowizyjnych) Prowizje to zwyczajne prowizje za sprzedaż i przedłużanie. A ponieważ jestem w tej branży coraz dłużej, rośnie również liczba klientów i związane z nimi zamknięcia umów. Co do punktu 4) Pracuję w sprzedaży ubezpieczeń. Mam stały dochód w wysokości 2.000 (brutto) i zwolnioną z podatku ryczałt na koszty dojazdu w wysokości 250 €. @ ponownie w temacie finansowania krótko. Twoje myśli nie są całkowicie błędne. Ale jak już powiedziałem, gdybyśmy zeszli naprawdę głęboko w szczegóły, wiele finansowań nie powiodłoby się. Zakładam na przykład, że będę zarabiał coraz więcej. Co do tej pory przez ostatnie 10 lat bardzo dobrze mi to wychodziło. I mam nadzieję, że tak będzie co najmniej przez kolejne 25 lat. Musi tak być, ponieważ inflacja odgrywa także dużą rolę. Co do kwestii prowizji. Praca na podstawie prowizji nie jest niczym złym. Oczywiście są nieuczciwi pośrednicy. W każdej branży. Jeśli prowadzi się swoje biznesy otwarcie i uczciwie, ludzie nie mają problemu z tym, że pośrednik zarabia na prowizji. To po prostu jego praca. Wiem również, że mój doradca dostanie około 3.300 € jako prowizję. Uważam, że jest to całkowicie uzasadnione i mu się należy. A ty pracujesz za darmo? Są różne rodzaje pracy. Nie można wrzucać wszystkich pracujących na podstawie prowizji do jednego worka. Zarabiam swoje pieniądze nawet wtedy, gdy nie napisałem takiej dużej prowizji. Jestem też wyłącznym przedstawicielem. Może ci to coś mówi. Maklerów jest też bardzo wielu. Bardzo wielu dobrych i bardzo wielu złych. Należy być ostrożnym wobec tych, którzy zawsze mówią, że szukają dla ciebie jako klienta najlepszego rozwiązania. Zazwyczaj zostanie wybrane to, co przyniesie maklerowi najwięcej prowizji. No dobrze, to był dla mnie zbyt wiele tematów pobocznych. Chcę po prostu wiedzieć, jak bank (DSL) liczy prowizje. Czy podstawą będą ostatnie 2 i pół roku czy ostatnie 6 miesięcy czy cokolwiek innego. Dziękuję i proszę, nie atakujcie się nawzajem. Ponieważ żaden z was nie może zmienić działań drugiego.

bvb09 pisze: Jestem agentem wyłącznościowym. Być może to dla ciebie coś znaczy. Makerów jest również bardzo wielu. Bardzo wielu dobrych i bardzo wielu złych. Z nimi także należy być ostrożnym, ponieważ zawsze mówi się, że szukamy dla ciebie jako klienta najlepszego rozwiązania. Zazwyczaj wybierane jest to, co przynosi maklerowi największą prowizję.
Oczywiście, coś mi to mówi, sam pracowałem kiedyś przez 2 lata w branży ubezpieczeniowej i praca na czystej prowizji jest zupełnie w porządku i nie jest niczym podejrzanym. To, co czasami bardzo mnie (i innych!) irytuje, to to, że Noelmaxim często atakuje wszystkich, którzy wyrażają obawy, tak jakby widział zagrożenie dla swojego biznesu. Gdy on wszystko pięknie liczy, to w porządku, ale gdy inni zwracają uwagę na zagrożenia, to nikt tego w zasadzie nie prosił, tego przecież nie chce wiedzieć itd..... To przewija się przez różne wątki, dlatego został zbanowany na innym forum, tutaj ma darmość. Sprawdź ten wątek, wyraziłem swoje zdanie i obawy. Jeśli to zrealizujecie, życzę powodzenia i mam nadzieję, że się uda. Następnie Noelmaxim nagle wskoczył do gry: Zacytowane przez Noelmaxim Naprawdę nie mogę tego dłużej czytać i @finanzierung dzięki tobie kompletnie straciłem chęć się wypowiadać! I zrób mi przysługę!!! Zacytowane przez Noelmaxim Nie zalecaj tego strasznego forum tutaj, oszczędź nas tego, pomimo że możesz chcieć polecić je przez PW, ale nie powinieneś polecać innego forum w tym forum!! Czy potrafisz przynieść jakąś wartość dodaną poza stwierdzeniem faktu i polecaniem czegoś beznadziejnego TE? Jeden jedyny? Jak ukłuty przez tarantulę, gdy wspominane jest złe forum, gdzie został zbanowany i gdzie nie może już nic ułowić. Myślę, że bez atakowania nikogo, przedstawiłem swoje osobiste myśli i doświadczenia, a potem czytam, jak tak poważny pośrednik finansowy zachowuje się tutaj.

Napisany przez bvb09
Jasne, w każdym wątku jest tak samo. W tym momencie straciłem prawie całkowicie chęć bycia aktywnym na tym forum. Mam nadzieję na pomoc. Mam także nadzieję, że kiedyś będę mógł sam komuś pomóc. Ale niezależnie, który wątek wybierzesz, zawsze znajdziesz dyskusje, które nic nie wnoszą do tematu. Zastanawiam się na przykład, dlaczego tak ważne jest, w której banku złożono wniosek o kredyt, aby dowiedzieć się, jak działa Bank DSL w takiej sytuacji. Rozumiem też, że może cię denerwować aktywna reklama usług pośredników finansowych tutaj. Niestety, każdy musi się z tym pogodzić, a jeśli to nie pasuje TE, na pewno da znać. Zachowajmy temat i zobaczmy, co nas czeka. Prawdopodobnie w ciągu najbliższych dni dostanę odpowiedź jak bank to teraz widzi i podzielę się tym z wszystkimi tutaj.

Napisany przez NaTwoim13
@bvb09 Dlatego było dla mnie ważne, ponieważ w Frankfurt, Hanowerze, Berlinie i Monachium jestem w stanie lepiej ocenić obsługę płatności prowizyjnych niż w innych oddziałach. DSL Bank ma jednolite i ogólnie obowiązujące kryteria dotyczące prowizji, ale każdy interpretuje je nieco inaczej. Dlatego mogłem trochę lepiej to zawęzić. Niestety nie mam doświadczenia z Kolonią. Zazwyczaj należy przedłożyć wszystkie rozliczenia za rok 2018, za grudzień 2017 roku oraz wyciąg z elektronicznego świadectwa podatkowego, a następnie obliczyć średni dochód. W przypadku dużych wahnięć dodaje się jeszcze dane z 2016 roku. Nie bierze się ani najgorszego, ani najlepszego rozliczenia. Rozliczenia za rok 2016 nie byłyby teraz wymagane w Frankfurcie i Berlinie, ani pojedyncze rozliczenia za rok 2016. Jednakże, skoro piszesz, że już zlecono ekspertyzę, zakładam, że dochód będzie odpowiedni, bo dlaczego mieliby ponosić te koszty, jeśli dochód nie pasuje. W Berlinie nie zleciliby takiej ekspertyzy, gdyby dochód nie pasował. Jednakże, z mojego doświadczenia powiem, że pasować będzie, ponieważ nawet przy 2,400 euro - najgorszym scenariuszu - plus 700 euro i zasiłku rodzinnego, budżet domowy powinien być zgodny z wymogami DSL Banku, pod warunkiem, że nie ma innych kredytów. Myślę, że ostateczna decyzja DSL Banku teraz zależy od oceny eksperta.

Napisany przez bvb09
Dziękuję bardzo. W takim przedsięwzięciu czekanie jest po prostu męczące. Super, brzmi świetnie. Mam nadzieję, że wkrótce otrzymam informację zwrotną, aby móc przekazać oficjalne wyniki. Ekspert może być tylko tzw. „ekspertem od stołu”, o którym często wspominacie, gdyż nie ma jeszcze domu do oceny. Istnieje tylko umowa na budowę domu przez dewelopera (dużego dewelopera HvH). Ale na podstawie tych danych ekspert prawdopodobnie będzie w stanie ustalić wartość.

Napisany przez NaTwoim13
finanzierung pisze: Jak raniona przez pająka, kiedy wspomina się o złym forum, gdzie został zablokowany i nie może już nic złowić. Myślę, że przywołałam swoje osobiste myśli i doświadczenia, nie atakując nikogo, a potem czytam, jak postępuje tu tak seriozny pośrednik finansowy.
Jeszcze raz, z niezapytaną i niepotrzebną dyskusją o prowizji, którą podnosisz w tym wątku dwukrotnie - nie przynosisz żadnej wartości dodanej dla pytającego. Nie powinno to tu się znajdować, powinno - jeśli ma być omawiane - odbywać się w osobnym wątku lub w innym podwątku. Powody mojego zablokowania na innym forum były zupełnie inne, podobnie jak podejście właścicieli forum. Podczas gdy tutaj znaczenie ma komponenta fachowa, ponieważ pomoc może również prowadzić do aktywnej pomocy dla ekspertów, jest to w innym forum - dlaczego nie jest to akceptowane. Mimo wszystko zaoferowałbym tam swoje fachowe kwalifikacje. Nie wolno mi, nie mogłem, zaakceptowałem to, także dlatego, że nie rozumiem tego w ogóle, a jakość podforum finansowania tam można śmiało porównać z tym tutaj. Ponadto, BVB09 wspaniale to opisuje, prosi o pomoc, a ostatecznie to pytający decyduje sam, jak daleko może i powinna pójść! Tak, finansowanie, doświadczony makler finansowy (nie jestem pośrednikiem finansowym i nigdy nim nie byłem), który publicznie i dla każdego widocznym podpisem występuje, mógłby, zostałby rozerwany, może być rozerwany, gdyby tak postępował z prowizjami i swoim zachowaniem, które chcesz chronić wszystkich! Nie zauważyłem dodatkowej wartości dla pytającego przez twoje wpisy, a pytający nie chciał niepotrzebnej dyskusji o prowizji!

Napisany przez NaTwoim13
bvb09 pisze: Dziękuję. W takim przedsięwzięciu czekanie to po prostu męka. Super, to brzmi bardzo dobrze. Mam nadzieję, że wkrótce otrzymam informację zwrotną, aby móc przekazać oficjalny wynik. Ekspert może być po prostu tym często przez was wspominanym ekspertem od wyceny, ponieważ nie ma jeszcze domu do oceny. Jest tylko umowa deweloperska (większy deweloper HvH). Ale na podstawie tych danych ekspert prawdopodobnie będzie w stanie określić wartość.
Tak, zachowaj spokój, nawet jeśli to trudne No cóż, Bank DSL wysyła także eksperta do nowych budynków, aby lepiej ocenić wartość ziemi i otoczenia. Nie musi to być konieczne, może także odbyć się za pośrednictwem tabelarycznej wyceny, ale jeśli wysyłają eksperta, to jest sprawdzona i w porządku płynność finansowa. Możesz się dowiedzieć, czy chodzi o tabelaryczną wycenę czy eksperta, to pomoże nam w ocenie sytuacji, a ja będę mógł cię nieco bardziej uspokoić

bvb09 pisze: Mam nadzieję, że w końcu będę mógł pomóc komuś.
Tutaj chciałbym, chociaż to Off Topic, ponownie podkreślić. Dokładnie to sprawiłoby radość wszystkim tutaj, gdybyście po zrealizowaniu swojego projektu mogli pomóc innym użytkownikom swoimi doświadczeniami. Tylko gdy zaczniecie pisać o swoich problemach i odradzać innym, doświadczycie tego samego co inni tutaj, czyli że Noelmaxim olewa to, mówiąc TE wcale nie chce wiedzieć, to wcale nie było pytanie itp.... i to w odpowiednio ostro tonie.... Też rozumiem, że może cię denerwować aktywna reklama pośredników finansowych tutaj. Chciałbym to również skomentować.... To zupełnie mnie nie denerwuje, wręcz uważam to za dobrą rzecz, gdy ktoś tutaj dzięki współpracy z pośrednikami finansowymi otrzymuje dobrą ofertę i obie strony na tym zyskują. To, co mnie przeszkadza, to zachowanie Noemaxima (oprócz niego inni pośrednicy także działają tutaj, ale NIKT z nich nie zachowuje się tak, jak on....), gdy użytkownicy piszą coś, co mu (lub jego biznesowi) nie odpowiada. Te opinie/Użtkownicy są poniżani, to wieczni pesymiści, zazdrośnicy, którzy nie życzą TE szczęścia w domu..... On jest dobry, jedynym, kto pomaga TE.... To jest naprawdę bardzo irytujące..... i nie tylko dla mnie.... Na początku miałem (i nadal mam) dobrą opinię na temat jego wiedzy fachowej, ale sposób, w jaki się tu zachowuje, jak się prezentuje, jest wszystko inne niż wyważony.... od takiej osoby zwykle nie powinno się pozwolić sobie towarzyszyć przy największej inwestycji w swoim życiu.

Napisany przez NaTwoim13
@finanzierung Dziękuję, teraz mamy to już ustalone i jeśli zauważyłeś, w ciągu ostatnich miesięcy - poza kilkoma mniejszymi awariami - zapanował spokój, także z powodu mojego zmienionego podejścia do możliwości przedstawionych planów. To jest teraz oceniane również przez użytkowników takich jak ty, co jest właściwe, ponieważ wtedy dostępne jest więcej informacji i można je ocenić indywidualnie. Zawsze to było moje życzenie i moje troski, gdy ktoś natychmiast atakował. Decydują o tym ludzie indywidualnie, zazwyczaj po tym, jak choćby mnie osobiście poznali przez telefon (choć niektórzy nie potrzebowali tego), czy ktoś ma ich życiowe inwestycje towarzyszyć, czy nie. Twoje ostrzeżenia dotyczące mnie nie przeszkadzają mi tak bardzo, ale inne tak, ponieważ było wystarczająco ostrzeżeń i ostatecznie nowi twórcy wątków czytają także starsze wpisy, więc są świadomi, z kim mieliby do czynienia ze mną. Jedno jeszcze, tutaj nie zawierano żadnych transakcji, ale są również inne wątki, gdzie tak nie jest, a ja i tak pomagam. Nieprzyjemna i dla wielu irytująca dyskusja wyszła od ciebie, w szczególności z twoimi uzasadnieniami, między innymi tym, że chcę odrzucenia, aby móc działać, ale także twoimi innymi argumentami, które skierowane są tylko przeciwko mnie. Mamy to głównie za sobą i sądzę, że miałem prawo wyrazić swoje zdanie na temat prowizji i braku dodatkowej wartości, ponieważ uważam, że dla konsumenta, który już złożył swoje finansowanie w banku, co wymagało wielu rozważań i czasu na sprawdzenie planu, jest to całkowicie zbędne i zwłaszcza absolutnie niepożądane przez twórcę wątku. Moim sugestią jest po prostu skończmy już, aby zapanował spokój.

Napisany przez bvb09
@ Finansowanie Rozumiem twoje problemy w pełni. Każdy radzi sobie z nimi na swój sposób. Twoje zastrzeżenia co do tego, jak się zachowuje, są być może uwzględnione z twojej perspektywy. Ale pomyśl tylko o jednym. Wszyscy, którzy podejmują takie przedsięwzięcie, czy to budowę nowego domu, zakup, modernizację czy cokolwiek innego, są dorosłymi ludźmi, którzy potrafią ocenić, czy to, co robi noelmaxim, jest dobre czy nie. Każdy, kto jest aktywny na forum lub pasywnie czyta, będzie myślał o tym i powie sobie, że poradzi sobie z noelmaxim i skontaktuje się z nim zamiast z bankowcem czy kimkolwiek innym. Co do mojej sprawy. To, co napisał noelmaxim, pomogło mi. Nawet się ucieszyłem. Być może dlatego, że to dokładnie to, czego chciałem usłyszeć, albo dlatego, że daje mi to więcej nadziei co do decyzji banku. Ważne jest tylko to, że podzielił się swoim doświadczeniem i opinią. Może się jednak zdarzyć, że on po prostu gada bzdury i bank patrzy na to zupełnie inaczej, mówiąc mi, że mój marzenie zawsze pozostanie marzeniem z powodu okoliczności. Jednak dostałem informację od osoby, która prawdopodobnie miała już kontakt z bankiem DSL. Dokładnie o to mi chodziło. I w końcu okaże się, co z tego wyniknie. Jeśli chodzi o aktywne uczestniczenie w forum, chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami. Nawet jeśli niektóre z nich mogą być nieodpowiednie lub niepasujące. Każdy będzie miał swoje zdanie na ten temat. Są ludzie, którzy uważają, że jeśli nie masz 100 000 € oszczędności, nie powinieneś kupować domu. Ci ludzie mają takie podejście, co jest w porządku. To jednak nie oznacza, że inni, którzy być może nie mają żadnych oszczędności, nie mogą realistycznie pozwolić sobie na Dom. Oczywiście z większym ryzykiem.. Są także ludzie, którzy nie podpisują umowy na telefon komórkowy, bo nie są tego zwolennicy. Doładują oni swoje konto na 15 € co miesiąc i to wystarcza, chociaż z umową może być nawet o 5 € taniej. Ale każdy ma swoje. Osoba korzystająca z usług pre-paid musi zaakceptować osobę z umową tak samo, jak odwrotnie. Więc ludzie żyjmy i pozwólmy żyć, niezależnie od tego, jak bardzo ludzie irytują się nawzajem.

Czy zauważyłeś już, że spokój nastaje dopiero wtedy, gdy to ty miałeś ostatnie słowo?

Napisany przez NaTwoim13
bvb09 pisze: @ Finansowanie Rozumiem Twoje problemy całkowicie. Każdy radzi sobie z nimi inaczej. Twoje zastrzeżenia dotyczące jego zachowania być może zostały uwzględnione z Twojego punktu widzenia. Ale pomyśl tylko o jednym. Wszyscy, którzy podejmują takie przedsięwzięcie, czy to budowę, zakup, modernizację lub cokolwiek innego, są dorosłymi ludźmi, którzy potrafią ocenić, czy to, co robi noelmaxim, jest dobre, czy nie. Każdy, kto jest aktywny na forum lub czyta je biernie, będzie miał swoje zdanie i powie sobie, że poradzi sobie dobrze z noelmaxim i skontaktuje się z nim zamiast z bankowcem czy kimkolwiek innym. Co do mojej sprawy. To, co napisał noelmaxim, mi pomogło. Nawet ucieszyło mnie. Być może dlatego, że to dokładnie to, co chciałem usłyszeć, albo dlatego, że dodaje mi więcej nadziei co do decyzji banku. Ważne jest tylko, że podzielił się swoim doświadczeniem i swoją oceną. Może się też okazać, że on po prostu gada bzdury i bank patrzy na to zupełnie inaczej, mówiąc mi, że mój sen zawsze pozostanie snem ze względu na okoliczności. Jednak otrzymałem informacje od osoby, która prawdopodobnie miała już coś wspólnego z bankiem DSL. Dokładnie to właśnie chciałem. A na końcu okaże się, co z tego wyniknie. Co do aktywnego uczestnictwa w forum. Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami. Nawet jeśli mogą one czasami być nie na miejscu. Każdy będzie miał swoje zdanie na ten temat. Są ludzie, którzy uważają, że jeśli nie masz 100 000 € odłożonych, nie powinieneś kupować domu. Tacy ludzie mają takie podejście i to w porządku. To jednak nie oznacza, że inni, którzy być może nie mają ani grosza, nie mogą sobie pozwolić na Dom w sposób realistyczny. Oczywiście z większym ryzykiem... Są też ludzie, którzy nie zawierają umowy abonamentowej na telefon, bo nie widzą w tym sensu. Co miesiąc doładowują swoje konto o 15 € i po kłopocie, choć z umową byłoby taniej o 5 €. Ale każdemu jego. Osoba korzystająca z taryfy prepaid musi zaakceptować użytkownika umowy tak samo, jak odwrotnie. Czyli ludzie żyją i pozwól żyć, niezależnie od tego, jak bardzo ludzie siebie denerwują.
@BVB09 Nawet o godzinie 11:36 zadzwoniłem do Pana Rüpinga, dyrektora działu DSL Bank Berlin, aby upewnić się co do mojego zdania i zapytać, czy inne filie mogą patrzeć na to inaczej. Zrobiłem to, ponieważ chciałem, żebyś czuł się dobrze i mógł przejść spokojnie przez dni oczekiwania na Twój inwestycyjny życiowy.

Napisany przez bvb09
Dziękuję wam wszystkim. Więc czy to prawda, że bank DSL teraz utworzy średnią z lat 2016, 2017 i 2018? Mają teraz moje rozliczenia za grudzień 2016 i grudzień 2017, więc mogą zobaczyć, ile zarobiłem w 2016 i 2017 roku. To było dużo mniej, więc jeśli mieli utworzyć średnią z ostatnich 2,5 roku, to średnia wynosi niestety tylko 2 000 €. Jednakże, ponieważ udowodniłem, że zarabiam więcej, moim zdaniem niekoniecznie należy brać pod uwagę całkowitą średnią. Bank nie ma przecież do czynienia z przyszłością i tym, ile będę zarabiał w przyszłości (szacunkowo). Ale to bank podejmuje decyzje, więc jestem ciekawy, jak się zdecydują i jak będą to wszystko oceniać. @ noelmaxim, odnośnie mojej wypowiedzi, że może tylko gadać bzdury, to nie było to poważnie, ale miało być przykładem, że moim zdaniem miałeś/doświadczyłeś współpracy z bankiem DSL. Może być i tak, że nie miałeś. Jestem jednak przekonany, że miałeś. dlatego poprosiłem cię o pomoc

Napisany przez NaTwoim13
Definitywnie nie tworzony jest średni wynik z ostatnich 2,5 roku, ostatnie pół roku ma większe znaczenie i jest silniej brane pod uwagę. @BVB09, nie, nie tak tego zrozumiałem, wszystko w porządku, i gdybys tak powiedział, również nie byłoby to nic złego, przecież wiedziałem, że mnie nie znasz i twoje stwierdzenie nie mogło być uzasadnione. Dla mnie ważne jest to, co konsumenci piszą i przekazują, którzy mnie poznali, a tych nie było mało także z forum. W końcu wszyscy konsumenci mogliby coś napisać, nawet ci, których plany towarzyszą mi na miejscu. Nic nie dochodzi, zero, moje zaangażowanie jest tu dostępne poprzez google za pomocą jednego wpisu, należy zatem przypuszczać, że ci, którzy mieli okazję doświadczyć tego, co sobie niektórzy wyobrażają i przypuszczają, zechcą się bronić. Nadal nie będę życzył sobie wielu pozytywnych doświadczeń ze mną i tak będę się komunikował z TE nadal w ten sposób! Niech nikt nie wpadnie na pomysł, że zaciera się tu reklamę czy pisze te posty sam Wszystko w porządku, myślę, że również twoje życzenie kredytu zostanie spełnione, przynajmniej trafiłeś do właściwego banku - DSL Bank. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz.

Napisany przez HannoMack
noelmaxim pisze: Nadal nie chcę dzielić się tutaj moimi wieloma pozytywnymi doświadczeniami, więc dalej komunikuję to samo z TE!
Miło, że uśmiechasz się z samej wypowiedzi. Przecież tam, gdzie nic nie ma, nie da się niczego przekazać.

Napisany przez bvb09
Dziękuję za te, no powiedzmy podnoszące na duchu słowa Powodzenia i wszystkiego dobrego dla wszystkich, również dla osób zajmujących się finansowaniem i innymi z forum. Nie musicie się wszyscy lubić i podobać to, co robi jeden lub drugi. Najważniejsze, abyście akceptowali każdego osobnika takim, jakim jest

Napisany przez bvb09
Jeszcze krótki komentarz odemnie. Według pracownikaDSL Bank, wszystko jest OK. Chociaż bardzo z bliska, ale OK. Sprawa została teraz przekazana biegłemu rzeczoznawcy i wydaje się, że teraz musimy trzymać kciuki, aby ocenił on obiekt tak, jak zrobił to nasz pośrednik i pracownik banku (ewentualnie czy willa miejska jest warta tyle, ile mamy zapłacić). Ponieważ jest to nowa budowa, będzie to tzw. oszacowanie za biurkiem. Mam nadzieję, że się uda. Ponoć za 2 dni mam dostać odpowiedź. Pytanie brzmi, jak biegli oceniają ten obiekt? W naszym kalkulatorze uwzględniliśmy również 10,000 jako zbiornik na przejścia, abyśmy mieli odpowiedni zapas, jeśli chcielibyśmy mieć droższe rzeczy podczas wyboru. Jednak w kalkulacji zostało to po prostu dodane do ceny domu. Jestem ciekawy i będę informować.

Napisany przez NaTwoim13
To brzmi bardzo dobrze, najtrudniejsza bariera – zdolność kredytowa – została pokonana, gratulacje. Teraz, w przypadku nowych budynków, ocena stołu jest jak pudełko niespodzianka w przypadku DSL Bank. Rezerwy, lepsze wyposażenie, ukryta kuchnia w kosztach (takie rzeczy zdarzają się) oraz złe, zbyt wysokie kalkulacje (nie wspominając o zbyt wysokich kosztach) mają negatywny wpływ, co zazwyczaj prowadzi do słabych ocen. Jednakże to niekoniecznie jest negatywne, ponieważ przecież nie chcemy budować za zbyt wysokie ceny. Czekaj cierpliwie, wszystko będzie dobrze, a jeśli nie, istnieją rozwiązania z innym dostosowaniem finansowania w celu pokrycia niedoboru.

Napisany przez bvb09
Dziękuję za szybką odpowiedź. Pośrednik powiedział, że jeśli rzeczoznawca nie oceni tego dobrze, to nic z tego nie będzie. Zastanawiałem się, czy w przypadku niedoboru można by zwiększyć ogólny kredyt hipoteczny, aby zrekompensować tę różnicę. Jak już wspomniałem, poczekajmy i zobaczymy, co się wydarzy. Na pewno dam znać. Jeśli zdolność kredytowa zostanie zaakceptowana, a problem leży po stronie domu, dostanę ataku serca. Kuchnia zdecydowanie nie jest uwzględniona w kosztach.

Napisany przez bvb09
Nadal jestem winien odpowiedź lub informację zwrotną. Więc jak dotąd wszystko w porządku, ekspertyza stołu została sporządzona, a zgoda banku również nadeszła na piśmie. (Umowa wreszcie dotarła pocztą dnia 30.08.2018)

Teraz zostanie umówiony termin notarialny i już trochę ziemi zostało zakupione.

Napisany przez NaTwoim13
Świetnie, jak przewidywałem i suggesowałem, zachowaj spokój, wszystko będzie dobrze

Dziękuję za ostateczną opinię i wszystkiego najlepszego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata