Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Regulacja dla małych przedsiębiorców

Napisany przez ElephantMan
Ponieważ prowadzę dodatkową działalność gospodarczą obok mojej głównej pracy, która w ubiegłym roku przyniosła więcej zysków niż w poprzednich latach, otrzymałem w tym roku ładne, prawie czterocyfrowe zwrot podatku. Mając przychód z niej na poziomie około 300 [url]euro[/url] miesięcznie, zastanawiam się nad skorzystaniem z przepisów dotyczących małych przedsiębiorców...

Jednak zastanawiam się, jaka byłaby oszczędność. Czy istnieje jakaś reguła, która wskazywałaby, czy i o ile mniej płaciłbym podatku przy korzystaniu z tego rozwiązania?

Napisany przez 2utopus
Płacenie większych podatków jest świetne - przecież oznacza to, że osiągnąłeś większy zysk ?

Co na to twój [url]doradca[/url] podatkowy?

Napisany przez Hanomag

Ponieważ oprócz mojej głównej pracy prowadzę również własną działalność dodatkową, która w ubiegłym roku przyniosła więcej dochodów niż w poprzednich latach, miałem w tym roku ładny podatek dochodowy w kwocie bliskiej czterocyfrowej. Ponieważ zarabiam na to tylko około 300 [url]euro[/url] miesięcznie, zastanawiam się nad korzyściami z korzystania z przepisów dotyczących małych przedsiębiorców...

Zastanawiam się jednak, ile mogłoby mi to zaoszczędzić. Czy istnieje jakaś zasada, która mówi, czy i o ile mogłem bym zaoszczędzić na podatku?

Przepisy dotyczące małych przedsiębiorców dotyczą wyłącznie podatku od wartości dodanej. Osoba, której firma nie przekroczyła w poprzednim roku sprzedaży w wysokości 17 500 €, może zrezygnować w swoich fakturach z naliczania podatku od wartości dodanej. Daje to pewną przewagę konkurencyjną wśród konsumentów.

Poziom jego dochodu oraz związane z tym obciążenie podatkowe nie ulegają zasadniczym zmianom. Zalecam wyszukanie w Google hasła mały przedsiębiorca i/lub przeczytanie odpowiedniego artykułu na Wikipedii.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata