Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Projekt informatyczny

Napisany przez sebasauers
Witajcie wszyscy,

Mam średniej wielkości firmę IT i właśnie dostałem zlecenie na większy projekt, niestety muszę zainwestować łącznie 50 000 € z góry, co mogę zrobić tylko w przypadku wzięcia [url]kredytu[/url].

Ponieważ planujemy sfinansować [url]Dom[/url], nie powinien być kolejny [url]kredyt[/url] widoczny w Schufa. Dlatego szukam kogoś, kto mógłby udzielić mi pożyczki na okres 6 miesięcy, do zakończenia projektu. W zastaw oferuję mój BMW 525 Kombi z 2015 roku, który został wtedy w pełni opłacony (wartość pozostała wynosi według dealera BMW nadal 45 000 €). W przypadku udzielenia pożyczki wydałbym tytuł własności pojazdu, aż kwota zostanie w całości spłacona. Myślałem o oprocentowaniu na poziomie 4,5 procent, ale oczywiście można też negocjować.

Dodatkowo mogę przedstawić bilanse, BWA oraz raporty Schufa i aktualny wynik Creditreform, które są w zielonej strefie.

W razie pytań jestem do dyspozycji.

Pozdrawiam,

Sebastian Auerswald

Napisany przez hanes
W takim razie Twój dealer BMW powinien odkupić ci skrzynię za 45 tys. zł, a ty w międzyczasie weźmiesz samochód zastępczy.

Napisany przez 2tneub
Czy linia kontokorrentowa została już wykorzystana? W przeciwnym razie należy ją wykorzystać lub porozmawiać z bankiem.

Napisany przez Elex85
Tak więc 45.000€ nie jest warte życia, nawet jeśli masz pełny [url]Dom[/url] z pakietem M. Maksymalnie możesz liczyć na 25.000 - 27.500€.
Nie masz szans pożyczyć pieniędzy od znajomych czy krewnych?

Napisany przez brainy
Kup sobie nowego BMW, sfinansuj/wynajmij go, kiedy dealer weźmie stary jako wpłatę w wysokości 45 000 EUR.

Napisany przez Franki84
Jeśli projekt jest tak pewny i opłacalny, dlaczego nie wykorzystać istniejącego kapitału własnego (z domu) i po prostu kupić/budować pół roku później. W końcu można w ten sposób uzyskać 4,5% odsetek przez 6 miesięcy.

Sytuacja typu win-win

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Tak więc 45.000€ nie jest warte w życiu, nawet jeśli ktoś ma pełne wyposażenie z pakietem M. Maksymalnie możesz liczyć na 25.000 - 27.500€.
Masz może szansę pożyczyć pieniądze od znajomych lub rodziny?

Na Autoscout24 z 30.000 km przebiegu cena zaczyna się od 38.000 EUR....

Napisany przez Elex85

Na AutoScout24 cena zaczyna się od 38 000 EUR za samochód z przebiegiem 30 000 km...

Tak więc nie wiem, gdzie Pan/Pani szukał/a, ale najdroższy, jaki znalazłem w sieci, kosztuje 33 990 € i ma kompletne wyposażenie z pakietem M!
Przebieg 38 000 km, rocznik 2015.

Napisany przez finanzierung
Na stronie autoscout...…

Chciałem po prostu zgodzić się z tym, że cena przez autora wątku jest zawyżona.

Napisany przez Hilfe
Nie znałem jeszcze projektu IT, w którym trzeba tak bardzo iść na zaliczkę. Kiedy dokładnie 50 tysięcy od średniego przedsiębiorstwa będą zwrócone? Jak pewne jest ich zwrot?

Napisany przez 2tneub

nie znam projektu IT, w którym musiałbyś iść tak daleko z zaliczkami. Kiedy te 50 tysięcy wracają od średniego przedsiębiorcy? Jak pewne jest to odzyskanie?

50 tys. [url]euro[/url] w projektach IT to w pewnym stopniu nic. Jeśli się nie uda, możesz także pójść tam z kwotą wstępną w wysokości sześciu lub siedmiu cyfr.

Napisany przez Lars04
Kiedy sprawy się nie układają, będziesz musiał zapłacić z góry kwoty pięciocyfrowe lub sześciocyfrowe.

Nawet jeśli nie pójdzie źle. ;-)

Napisany przez andy405
Osobie zakładającej temat nie wolno dawać pieniędzy! Uważaj! Kupiłem od niego przez ogłoszenia na eBay używany laptop o wysokiej wydajności, ponieważ jego właśnie wypalił się i musiał pilnie coś skończyć. (Było to w zeszły weekend) Laptop kosztował 500€. Miał przy sobie tylko 100€. Jego kartę EC miał w biurze, a szwagier miał klucz. Specjalnie przejechał ponad 100 km, bo dokładnie tego laptopa potrzebował. Skontaktował się ze mną w związku z ogłoszeniem dotyczącym Lenovo t440p. Na miejscu zmienił zdanie na W541. Chciał zostawić mi swój prawo jazdy jako zastaw. Teraz nie wolno mi odbierać nikomu prawa jazdy, dlatego wypełniliśmy weksel. Nawet wpisałem jego numer dowodu osobistego z zdjęcia z telefonu, bo dowód również był w biurze. Teraz żałuję swojej naiwności. Powinienem był zabrać prawo jazdy. Miał mi przelać pieniądze następnego dnia. Do dzisiaj nie otrzymałem pieniędzy. Adres prawdopodobnie jest stary. Tak samo wszystkie numery telefonów do niego i jego „firmy”, które można znaleźć w sieci. Jedyne, co się zgadza, to imię, ponieważ zdjęcie z Xing i zdjęcie z artykułu z gazety z 2017 roku pokazują go. Brak reakcji na czat w portalu ogłoszeniowym. Strona internetowa firmy jest zamknięta, a firma nie istnieje już na poprzedniej lokalizacji firmy. Uważaj! na tego użytkownika!

Napisany przez Hilfe
Musiał jakoś zacząć swoje zadanie...

Napisany przez Delwi
UWAGA! Jest to oszust. Kupujący odbiera towar osobiście i na fakturę (rzekomo nie miał przy sobie gotówki) i nie reguluje swoich rachunków. Nie udzielaj kredytu! Bądź ostrożny. W grudniu 2018 roku złożył zamówienie u nas na 5 komputerów Lenovo Tiny o wartości 1.155,38 € za pośrednictwem ogłoszeń na Ebayu, twierdząc również, że nie miał przy sobie gotówki. Ten człowiek zostanie niedługo zgłoszony.

Napisany przez andy405
Gotowe.!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata