Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy możliwe jest przeprowadzenie bail-in także w przypadku Sparkassen i Volksbanken?

Napisany przez L3on
Cześć! Czy możliwe jest przeprowadzenie bail-inu w przypadku Deutsche Bank tak samo jak w przypadku Volksbank i Sparkasse, czy też banki spółdzielcze i Volksbanki są lepiej chronione? I NIE, teraz nie chcę malować diabła na ścianie ;-)

Re: Czy możliwe jest przeprowadzenie bail-in także w przypadku Sparkassen i Volksbanken?

Napisany przez Cici
O ile mi wiadomo, Związki Banków Spółdzielczych oraz Banków Spółdzielczych i Raiffeisen oprócz ustawowo wymaganej ochrony depozytów mają dodatkową. W razie poważnych problemów zabezpieczenie jest większe, a tym samym prawdopodobieństwo przeprowadzenia bail-in jest niższe. Nie mogę jednak potwierdzić, czy w razie potrzeby byłoby to wystarczające do ocalenia depozytów wszystkich banków tych związków. Ponadto wcześniej dyskutowano o połączeniu ochrony depozytów wszystkich banków w strefie [url]euro[/url].

Napisany przez L3on
Dziękuję bardzo!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata