- sob wrz 22, 2018 5:59 am
Cześć wszystkim i dziękuję za przyjęcie.
Mój mąż i ja zastanawiamy się, czy od teraz skorzystać z rocznych dodatkowych spłat w naszym kredycie ratalnym.
Jednak jesteśmy nieco zdezorientowani, ponieważ w 2014 roku, kiedy podpisaliśmy umowę kredytową, pan z banku powiedział nam, że w początkowym okresie[url]kredytu[/url] nie ma sensu dokonywać dodatkowych spłat.
Niestety nie mogę teraz dokładnie sobie przypomnieć dlaczego, a po przeprowadzeniu różnych dochodzeń w internecie jestem jeszcze bardziej zdezorientowana.
Przejrzałam już różne obliczenia, mam szablon w Excelu, do którego można wprowadzić odpowiednie dane, ale i tak nie mogę się dalej z nią uporać.
Dla mnie logiczne jest, że dodatkowa wpłata zmniejsza kwotę[url]kredytu[/url] i w konsekwencji powoduje odpowiednie obniżenie odsetek.
Czy ktoś może mi doradzić w tej sprawie?
Z góry dziękuję.
Pozdrowienia, Mag
Mój mąż i ja zastanawiamy się, czy od teraz skorzystać z rocznych dodatkowych spłat w naszym kredycie ratalnym.
Jednak jesteśmy nieco zdezorientowani, ponieważ w 2014 roku, kiedy podpisaliśmy umowę kredytową, pan z banku powiedział nam, że w początkowym okresie
Niestety nie mogę teraz dokładnie sobie przypomnieć dlaczego, a po przeprowadzeniu różnych dochodzeń w internecie jestem jeszcze bardziej zdezorientowana.
Przejrzałam już różne obliczenia, mam szablon w Excelu, do którego można wprowadzić odpowiednie dane, ale i tak nie mogę się dalej z nią uporać.
Dla mnie logiczne jest, że dodatkowa wpłata zmniejsza kwotę
Czy ktoś może mi doradzić w tej sprawie?
Z góry dziękuję.
Pozdrowienia, Mag