Re: kredyt konsolidacyjny oszczędnościowy - dodatkowa spłata, w którą pulę?
Napisany przez derjensen -
- pt wrz 28, 2018 8:11 am
Kochani eksperci finansowi,
Jestem tutaj nowy i cieszę się z licznej wiedzy fachowej. Ponieważ nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie w wyszukiwarce, chciałbym je teraz zadać:
Mamy (już trzeci rok z rzędu) finansowanie domu za pomocą[url]kredytu[/url] kombinowanego (oszczędności budowlane/[url]pożyczka[/url] pośrednia od Wüstenrot ID.ABB C/F) w wysokości 105 000 € z dość długim okresem spłaty. (Dodatkowo 43 000 € z KfW) Pośrednia [url]pożyczka[/url] , jak zwykle przy tym produkcie, zostanie spłacona przez oszczędności budowlane. Mamy umowną możliwość dokonywania dodatkowych wpłat specjalnych zarówno na sumę oszczędności (oszczędności budowlane), jak i na sumę [url]kredytu[/url] , co również wykorzystujemy. Około 4000 € rocznie dodatkowo.
Co jest bardziej sensowne? Czy zwiększać sumę oszczędności za pomocą dodatkowych wpłat specjalnych i najpierw ją zapełnić - czy też obniżyć sumę[url]kredytu[/url] (i tym samym odsetki) w odpowiedni sposób?
Dziękuję i życzę wszystkim miłego weekendu!
derjensen
Jestem tutaj nowy i cieszę się z licznej wiedzy fachowej. Ponieważ nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie w wyszukiwarce, chciałbym je teraz zadać:
Mamy (już trzeci rok z rzędu) finansowanie domu za pomocą
Co jest bardziej sensowne? Czy zwiększać sumę oszczędności za pomocą dodatkowych wpłat specjalnych i najpierw ją zapełnić - czy też obniżyć sumę
Dziękuję i życzę wszystkim miłego weekendu!
derjensen