Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt z comiesięczną wypłatą / kredyt szkoleniowy

Napisany przez concred
Cześć,

szukam [url]kredytu[/url] na sfinansowanie drugiej edukacji.

Potrzebuję około 1000 € miesięcznie na życie przez dwa lata (sam kurs jest darmowy). Optymalne byłoby około 12 miesięcy karencji, a następnie spłata [url]kredytu[/url]. Całkowita kwota [url]kredytu[/url] byłaby więc około 25 000 €.

Czy ktoś zna odpowiednie oferty banków?

Ponieważ mam dość dobre pierwsze wykształcenie, ale dopiero kończę studia, prawdopodobnie będę potrzebował poręczyciela. Jednak to powinno się udać.

Dziękuję z góry!

Napisany przez 2utopus

Szkolenie samo w sobie jest darmowe

Jeśli jest darmowe, nie zdecydowałbym się na nie - czy chodzi ci o bezpłatne?
Czy potrzebujesz pieniędzy na utrzymanie, a nie na kształcenie?
Czy to szkolenie zawodowe czy studia?
Czym chcesz opłacać raty po 12 miesiącach?
Ile lat ma trwać spłata?
Co z pracą dodatkową dla studentów lub z Bafögiem?
Jeśli już skończyłeś studia - dlaczego nie zarabiasz już na nich?

Napisany przez concred

Jeśli jest darmowa, nie zdecydowałbym się na nią - czy masz na myśli bezpłatną?
Więc potrzebujesz pieniędzy na swoje utrzymanie, a nie na edukację?
Czy to szkolenie wewnętrzne, czy studia?
Z czego chciałbyś płacić raty po 12 miesiącach?
Na ile lat planujesz spłacać dług?
Co z pracą dodatkową dla studentów - dotacjami studenckimi?
Jeśli już ukończyłeś studia - dlaczego nie zacząłeś zarabiać pieniędzy?

- Darmowe, nie bezpłatne
- Tak, tylko na utrzymanie
- Prawie jak wewnątrzfirmy. To szkolenie pilota w firmowej szkole lotniczej (Swiss)
- Z mojej pensji. Jako pilot albo jako lekarz (moje pierwsze studia)
- Spłata w ratach około 1500 € przez 20-30 miesięcy, w zależności od końcowej kwoty
- Praca dodatkowa jest opcją, ale trudno jest pogodzić ją z czasem. Dlatego na razie nie planuję z nią
- Ponieważ muszę rozpocząć szkolenie, w innym wypadku stracę moje (darmowe) miejsce szkoleniowe

edytuj: Moje pytanie było głównie o to, czy istnieje prywatny [url]kredyt[/url], który będzie wypłacany w ratach, niezależnie od tego, czy wykorzystam pieniądze w sensowny sposób czy nie.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Nie znajdziesz banku, który udzieliłby ci pożyczki, nawet z poręczycielem. Jedyną opcją byłoby, gdyby ktoś wziął pożyczkę za ciebie....

Napisany przez Flolito
Być może warto byłoby poszukać [url]kredytów[/url] edukacyjnych. Znam jeden oferowany przez KfW, ale jest on ograniczony do maksymalnie 300 € miesięcznie. Czy nie masz możliwości, żeby rodzice lub dziadkowie wyszli z pomocą?

Napisany przez concred
Dziękuję z góry,

Niestety w prywatnym gronie nie ma wystarczająco dużo płynności. Skorzystałem już z [url]kredytu[/url] edukacyjnego KfW na studia.

Jednak mam w rodzinie młodego funkcjonariusza na stałe i słyszałem, że banki robią wielkie oczy, gdy to usłyszą.

Mam jednak nadzieję, że jako kredytobiorca mogę uzyskać takie same warunki jak ta druga osoba, która występuje jako poręczyciel/wniościciel wspólny? W końcu dla banku to minimalnie taki sam zabezpieczenie, jak gdyby ten poręczyciel sam wziął [url]kredyt[/url]?

W przeciwnym razie oczywiście mogę zrobić to tak, że kto inny złoży sam wniosek o [url]kredyt[/url] i przekaże mi go.

Napisany przez Flolito
Prywatna [url]pożyczka[/url] jest praktycznie wykluczona, ponieważ nie masz zdolności kredytowej.
Brak dochodu = nic do zdobycia.
W tej chwili nie przychodzi mi do głowy żaden [url]kredyt[/url], w którym spłata następuje dopiero po 2 latach.
Musisz niestety liczyć na pomoc od rodziny.

Napisany przez concred
Oczywiście, bez wątpienia. Ale chciałbym jeszcze raz wrócić do mojego pytania.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Ale miałem nadzieję, że jako kredytobiorca z inną osobą jako poręczycielem/współwnioskodawcą otrzymam te same warunki jak ta osoba sama? W końcu dla banku jest to przynajmniej takie samo zabezpieczenie, jak gdyby ten poręczyciel sam wziął [url]kredyt[/url]?

Bank chce pożyczać komuś pieniądze, kto jest w stanie je spłacić. W Twoim przypadku tak nie jest. Ponieważ tego rodzaju [url]kredyty[/url], jak ten, o którym mowa, są masowymi transakcjami, a każde odstępstwo oznacza koszty, nikt nie udzieli Ci [url]kredytu[/url] samemu sobie (nawet z poręczycielem). To jest tak... Ten, kto twierdzi coś innego, wyśle Ci za pobraniem za kilkaset [url]euro[/url] jakieś bezwartościowe dokumenty.

Napisany przez concred
Wszystko jasne, więc mogę sobie darować drogę do banku.

Napisany przez johanna1025
Skoro obecnie nie masz dochodów i już masz [url]kredyt[/url] edukacyjny KfW, myślę, że nie będzie łatwo wziąć nowy [url]kredyt[/url]. Spróbuj z poręczycielem lub drugim współkredytobiorcą. Na tej platformie szybko możesz uzyskać przegląd [url]kredytów[/url] online i porównać różne warunki. Spróbuj tam. Powodzenia w swojej nauce!

Napisany przez Fly
„Pilot” nie jest uznawanym wykształceniem zawodowym. Przede wszystkim powinieneś bardzo dobrze przemyśleć, czy nie lepiej poradziłbyś sobie ze studiowanym zawodem. Perspektywy dla pilotów dzisiaj są wszystko inne niż różowe. Jako lekarz masz znacznie lepsze perspektywy. Dodatkowo, lotnictwo można sobie spokojnie pozwolić jako hobby, jeśli jest to coś w rodzaju marzenia młodości.

Napisany przez marinapecunia
Myślę, że ponieważ uczysz się lub studiujesz, nie dostaniesz już innego [url]kredytu[/url] szkoleniowego. Podczas studiów, jeśli Bafög i KFW nie pokrywają kosztów, możesz ubiegać się o [url]kredyt[/url] szkoleniowy w swoim banku, spłata następuje po zakończeniu nauki, a bank sprawdzi twoje wykształcenie i oczekiwane dochody jako zabezpieczenie. Zdarzyło mi się to w Deutsche Bank, ale warto również zapytać swojego banku.
Banki rzadko akceptują poręczenia, ewentualnie mogą być dwie osoby zaciągające [url]kredyt[/url].
Oczywiście, można też poprosić dobrego przyjaciela o zaciągnięcie [url]kredytu[/url], jeśli sobie na to pozwoli. W takim przypadku nie będziesz zobowiązany w umowie.
Ważne jednak!: aby mieć pewność, że umowa spłaty zawiera jasno określone sumy i terminy spłaty, w przeciwnym razie trudno będzie wysłać upomnienie, a dla bezpieczeństwa w kwocie koniecznie notarialne uznanie długu, jak sama nazwa wskazuje, podpisane u notariusza, dzięki czemu postępowanie upominawcze będzie mogło zostać założone szybciej. W ten sposób twój przyjaciel ma pewność, ponieważ wiesz, że przyjaciół poznaje się przy kasie

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata