Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Wynajęty Dom - Modernizacje we własnym zakresie.

Napisany przez komakino
Cześć wszystkim,

Mam nadzieję, że tematycznie jesteśmy w odpowiedniej dziedzinie. Ale z pewnością istnieje wiele punktów stycznych.

Od 2017 roku wynajmujemy starszy bungalow, który został zmodernizowany wewnętrznie (kuchnia, łazienka, prąd, instalacje, izolacja, okna itp.).

Jednak na zewnątrz (fasada, podjazd, itp.) wciąż istnieje wiele potencjału do poprawy i modernizacji. Cena najmu uwzględnia to odpowiednio. Ze względu na ceny gruntów tutaj nie wchodzi w grę zakup (1000 €/m²). Działka ma około 700m².... Ponadto sprzedawca zasygnalizował, że obecnie nie chce sprzedawać.

Chcielibyśmy teraz upiększyć wspomnianą przestrzeń zewnętrzną i zainwestować w nią około 20 tys. €. Oczywiście dla nas ważne są zabezpieczenia, abyśmy nie zostali wypowiedziani (własne potrzeby). Jak generalnie to jest regulowane? Czy ktoś zna podobne przypadki. Ważna jest dla nas wyważona równowaga (prawie win-win). Jakie inne umowne zastrzeżenia moglibyście polecić?

Pozdrawiam,

Komakino

Re: Wynajęty Dom - Modernizacje we własnym zakresie.

Napisany przez StefanS
Cześć Komakino,

Moim zdaniem powinieneś skonsultować się z prawnikiem w sprawie tego, jak powinno/to być uregulowane umownie. Nie jestem pewien, czy można obejść własne potrzeby w takich przypadkach. Osobiście miałem dobre doświadczenia z www.frag-einen-anwalt.de. Można tam zadawać pojedyncze pytania i otrzymać odpowiedź od prawnika za stałą cenę. Cenę ustala się samodzielnie.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata