Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Bezpłatna karta kredytowa, której można zaufać.

Napisany przez MarcNRW
Witam.

Szukam darmowej karty kredytowej (bez opłaty rocznej), z której można w miarę możliwości również bezpłatnie wypłacać gotówkę.
Dotychczas mam kartę Visa w Targobank, którą praktycznie nie używam, a płacę za nią 39 € rocznie. Chciałbym zaoszczędzić te 39 €.

Ponieważ także nową kartę kredytową stosowałbym raczej okazjonalnie - i jak przy karcie Targobank, zawsze całkowicie ją spłacałbym miesięcznie, byłoby dobrze, gdyby całą kwotę (czyli 100%) można było pobrać z konta bieżącego. Wydaje się, że propozycja Barclaycard tego nie umożliwia. W opisie jest tylko mowa o natychmiastowym obciążeniu. Co to dokładnie oznacza?

W internecie przeczytałem wiele bardzo złych opinii na temat Barclaycard, na przykład, że limit [url]kredytowy[/url] jest po prostu spontanicznie zwiększany lub drastycznie obcinany. Chciałbym mieć pewną kwotę, na którą w razie potrzeby mogę polegać. Jakie są tutaj doświadczenia?

Co byłoby dla mnie ważne, to też dość sensowna aplikacja mobilna, za pomocą której można również mobilnie załatwić podstawowe sprawy związane z kartą.

Czy Barclaycard jest godna polecenia - czy są jakieś inne sugestie?

Pozdrowienia

Marc

EDYCJA: Nie chciałbym kart kredytowych związanych z otwarciem konta bieżącego.

Napisany przez 2titan1981
Sprawdź oferty DKB i Comdirect. To konta osobiste z kartami kredytowymi, które są darmowe.

Warto sprawdzić, czy spełniają Twoje oczekiwania.

Napisany przez MarcNRW
Dziękuję ;-)
Ale jak już napisano powyżej, chodzi tylko o karty kredytowe bez konta bankowego. Mam już (dobre) konto bankowe.

Ale wiem, że obecnie nie ma już darmowych kart kredytowych, które umożliwiają darmowe wypłaty z bankomatów, a jeśli takie są, to posiadają pułapki kosztowe.
Posiadanie dwóch lub więcej kont osobistych nie jest koniecznie złe, aby ułatwić sobie życie i poukładać swoje finanse na nowo.

Może ten link Ci pomoże:
https://www.kreditkarte.net/kreditkartenrechner/

Napisany przez 2utopus
Sprawdź kartę kredytową Amazon LBB lub Amex z programem Payback lub kartę Gebuhrenfrei Mastercard Gold ... nie jestem jednak pewien, czy bezpłatne wypłaty będą działać.

Napisany przez MarcNRW
Dziękuję najpierw :-)

Po prostu nie potrzebuję dodatkowego konta osobistego - moje finanse są w porządku ;-) Mam konto w N26. Jestem bardzo zadowolony z niego oraz z dołączonej do niego karty debetowej Mastercard oraz karty Maestro. W 99% przypadków te karty mi wystarczają, ponieważ nawet jeśli karta Mastercard N26 to tylko karta debetowa, to można nią płacić praktycznie wszędzie pod warunkiem posiadania wystarczających środków na koncie. Można nią również zablokować kwoty np. u wypożyczalni samochodów czy hotelu. Bardzo rzadko zdarza się sytuacja, że firma nie chce przyjąć karty debetowej. Dlatego właśnie do tych celów dotychczas używałem mojej karty Visacard Targobank. Również było to dość bezproblemowe. Jednakże dlaczego płacić 40 euro rocznie, skoro można mieć to za darmo ;-)

Dlatego wystarczy mi po prostu jakaś darmowa karta Master lub Visa. Byłoby dobrze, gdyby można było nią wypłacać pieniądze za granicą bez opłat (na wypadek jakichś nagłych sytuacji), ale to już mogę zrobić moją kartą Mastercard Metal N26. Również równowartość teoretycznych odsetek mnie nie obchodzi, ponieważ kartę zawsze spłacę od razu, gdy z niej skorzystam. Jeśli chciałbym mieć kredyt, zrobiłbym to w inny sposób.

Rozważałem również Amazon. Jednakże chyba zdecyduję się na kartę Barclay. Jest darmowa i jeśli będzie niewarta uwagi, po prostu ją zniszczę ;-)

Napisany przez BenniG
Cześć MarcNRW,

Ponieważ mam również tylko kartę debetową Visa do konta bieżącego (Consorsbank) i słyszałem o problemach z wypożyczalniami samochodów, postanowiłem poszukać prawdziwej karty kredytowej.
Dwa miesiące temu zdecydowałem się na kartę Mastercard od Advanzia. Jedyną wadą, jaką do tej pory odkryłem, jest to, że saldo nie jest automatycznie pobierane. Masz czas na uregulowanie zobowiązania do 20. następnego miesiąca - zazwyczaj wystarczająco długo.

Jeśli prześlesz mi swoje adres e-mail na prywatnej wiadomości, mogę Cię polecić, a my podzielimy się kwotą 25 €.

Pozdrowienia
BenniG

Napisany przez kanightlife
Barcleycard Visa jest również bezpłatna i umożliwia darmowe wypłaty gotówki w strefie [url]euro[/url].

Mam tę kartę od roku. Żadnych problemów i nigdy nie zapłaciłem ani jednego [url]euro[/url] prowizji.

Wypłacałem gotówkę w Hiszpanii, we Włoszech, we Francji itp. Nawet na bankomatach, które normalnie pobierają dodatkowe opłaty w wysokości od 5 do 10 [url]euro[/url], jak na przykład w Disneylandzie lub innych parkach rozrywki, również nie było opłat. Nawet przy małych kwotach.

Karta Payback Amex również jest godna polecenia. Tutaj nawet można otrzymać zwrot pieniędzy.....

Oczywiście mogę też Cię polecić obie karty do udostępnienia. Żaden problem.

Pozdrowienia
Kanightlife

Napisany przez Lars04
IngDiba oferuje to... Moja żona ma tam [url]konto[/url] i jest bardzo zadowolona. Sprawdź to.

Napisany przez Sikor
Wiele już zostało powiedziane. Aby odpowiedzieć na Twoje kolejne pytanie: Szybka płatność oznacza, że ​​możesz ustawić w bankowości internetowej Barclaycard kwotę, która zostanie natychmiast pobrana z Twojego konta osobistego i wyrówna saldo Twojej karty kredytowej.

Napisany przez MatthiasSchmitz
Cześć wszystkim, od kilku miesięcy poszukuję nowej i (najlepiej) bezpłatnej karty kredytowej. Ponieważ uważam, że miesięczne opłaty w moim Banku Ludowym w wysokości 10 EUR oraz wysokie opłaty za transakcje w obcej walucie są zbyt wysokie, postanowiłem poszukać dobrej alternatywy. Trafiłem na GenialCard Visa Hanseatic Bank, która wydaje się być interesująca. N26 nie wchodzi w grę, ponieważ nie jest to prawdziwa karta kredytowa. Czy ktoś z Was miał już okazję przetestować GenialCard Hanseatic Bank? Czy jest naprawdę tak dobra, jak się wydaje? Bardzo się cieszę na krótką odpowiedź! Pozdrowienia z Berlina Matze

Napisany przez KlausW
kanightlife pisze: Karta Barclaycard Visa jest również bezpłatna i umożliwia darmowe wypłaty gotówki w strefie euro.
Mogę się tylko zgodzić. Jestem bardzo zadowolony z karty Barclaycard. Brak opłat, działa wszędzie. Gdyby jeszcze dodano Apple Pay, to byłoby super.

Napisany przez Marc2512
Myślę, że Amex blue jest też niezła.

Napisany przez MatthiasSchmitz
Dziękuję bardzo! W takim razie przyjrzę się karcie Barclaycard nieco uważniej.

Napisany przez Muenchner82
MatthiasSchmitz pisze: Cześć wszystkim, od kilku miesięcy szukam nowej i (najlepiej) bezpłatnej karty kredytowej. Ponieważ uważam, że miesięczne opłaty w moim banku spółdzielczym w wysokości 10 EUR oraz wysokie opłaty za transakcje w obcych walutach są zbyt wysokie, postanowiłem poszukać dobrej alternatywy. Trafiłem na kartę GenialCard Visa Banku Hanzeatyckiego, która wydaje się dość interesująca. N26 nie wchodzi w grę, ponieważ nie jest to prawdziwa karta kredytowa.. Czy ktoś z was miał już okazję przetestować kartę GenialCard Banku Hanzeatyckiego? Czy jest naprawdę tak dobra, jak się wydaje? Będę wdzięczny za krótką odpowiedź! Pozdrowienia z Berlina Matze
Polecam DKB, również dla konta rozliczeniowego. Nie ma lepszego banku. Żadnych opłat (nawet za transakcje zagraniczne) i od 2007 roku nie miałem żadnych problemów z zaopatrzeniem w gotówkę (w Czechach, Rosji, Dominikanie, Kubi, żeby wymienić kilka mniej typowych krajów).

Napisany przez kub0185
Wczoraj również zamówiłem kartę Hanseatic Bank. Zrezygnowałem z Webident po 1 godzinie, dokumenty do postident wysłali mi od razu po otrzymaniu maila. Dla mnie DKB jest dobre tylko jeśli tam się ma konto.

Oczywiście, ale dlaczego nie mieć konta w DKB?

Napisany przez kub0185
Okej, ale dlaczego nie ING Diba lub inna bank? Nie zmieniłbym konta z powodu samej karty kredytowej.

Po dokładnym przyjrzeniu się warunkom można zauważyć, że DKB ma po prostu najlepsze warunki. ING pobiera opłaty za transakcje zagraniczne w obcych walutach i kto wie, co jeszcze. Samo posiadanie karty kredytowej nie byłoby dla mnie wystarczającym powodem, ale dla najlepszego od lat kompletnego pakietu dostępnego na rynku już tak.

Napisany przez kub0185
Są wystarczająco dobre inne karty kredytowe bez wymogu posiadania konta osobistego, które preferuję.

Napisany przez Birgit
Czytałem już wiele złego o DKB. - trudny do osiągnięcia support - nieintuicyjne bankowość internetowa - częste przerwy w bankowości internetowej

Dotychczas nie miałem żadnych problemów z DKB, ani z pomocą techniczną, ani z dostępnością bankowości internetowej. Intensywne korzystanie z konta centralnego i karty kredytowej za granicą od ponad 3 lat.

Kiedy jedno jest wystarczająco dobre, na pewno istnieje wystarczająco dużo innych. Jestem zadowolonym klientem DKB od 2007 roku. Co do wsparcia, nie mogę powiedzieć zbyt wiele, ponieważ nie korzystam z niego tak często (z pewnością od co najmniej 3 lat nie dzwoniłem tam), ale kiedy musiałem, musiałem trochę poczekać na połączenie, ale zawsze ostatecznie mi pomogli. W porównaniu do innych banków (moje porównywane banki: comdirect, Commerzbank, Sparkasse, Raiffeisenbank) bardzo przejrzyste i klarowne. Podczas zmian oprogramowania zdarzały się sporadyczne awarie, ale odczułem, że nie było ich więcej niż w przypadku innych banków.

Napisany przez kub0185
W moim banku (osobistym, hipotecznym) PSD-RheinNeckarSaar nie doświadczyłem jeszcze żadnych problemów z bankowością internetową. (nie wiem, czy takie wystąpiły) Kiedyś byłem w DKB (to było około 3 lata temu), ponieważ zwracali opłaty za transakcje zagraniczne kartą kredytową, ale niestety z tego zrezygnowali. Mogłem zostawić kartę u nich, ale dobrze mi nie wystarcza :-) I nie podobała mi się kwestia związana z 700 euro. Następnie miałem kartę kredytową w Santanderze. Teraz również przestają zwracać opłaty za transakcje i pobierają 1,75% prowizji za transakcje zagraniczne. Dlatego teraz sprawdzam kartę GenialCard.

DKB jednak nie pobiera opłat za transakcje zagraniczne, przynajmniej w styczniu było to nadal aktualne.

Napisany przez kub0185
DKB nie robi tego, ale banki za granicą tak.

Napisany przez kub0185
Obecnie testuję genialną kartę, robi świetne wrażenie, dobra aplikacja do kontroli kosztów, można skonfigurować w niej w pełni automatyczny zwrot 100%. Możesz zapłacić nawet do 50 euro bez konieczności wpisywania PIN-u. Jednym z mankamentów jest niski limit kredytowy, który można zwiększyć, przesyłając zaświadczenie o zarobkach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata