- pn paź 22, 2018 11:03 am
Cześć,
mam pytanie:
Moja wynajmująca chciałaby pozbyć się swojego mieszkania i zaoferowała mi je za 60 000[url]euro[/url] . Mam 29 lat, zarabiam 1500 [url]euro[/url] netto, nie mam wkładu własnego i niestety mam negatywny wpis w rejestrze dłużników. Mimo że jest to kwota tylko 60 [url]euro[/url] , mój bank powiedział mi, że nie dostanę [url]kredytu[/url] z tego powodu. Mój wujek jest agentem nieruchomości i nawet on mówi, że w moim przypadku też nie miałby banku. Spróbowałem sam. Nawet nie mogę dostać raty za pralkę kosztującą 499 [url]euro[/url] .
Jak do tej pory, jakie inne możliwości ma się w takiej sytuacji? Przejrzałem auxmoney i smava, ale oprocentowanie wynosi od 3,99% do 11,26%.
Czy mogę tam rozpocząć finansowanie i spłacić je po 3 lub 4 latach, kiedy wpis w rejestrze dłużników zostanie usunięty? Bo wtedy teoretycznie, mając czysty wpis w rejestrze dłużników, powinienem dostać normalne warunki finansowania w zwykłym banku. Jeśli zakładam spłatę w ciągu 10 lat z oprocentowaniem 5% (a takiego oprocentowania prawdopodobnie nawet nie dostanę), miałbym ratę w wysokości 780[url]euro[/url] , plus opłaty dodatkowe, opłaty za mieszkanie, opłaty za prąd, około 1000 [url]euro[/url] miesięcznego obciążenia, co jest dla mnie trochę za dużo jak na moje zarobki, więc wolę nadal wynajmować mieszkanie za 300 [url]euro[/url] zimnego miesięcznie.
Kto ma jeszcze porady? Zresztą: Pozyczenie od rodziców odpada, oni sami mają jeszcze do spłacenia 3[url]kredyty[/url] . Pożyczanie pieniędzy w rodzinie jest również słabym pomysłem, pieniądze mogą i tak być dostępne, ale kontakt z wujkami i ciotkami jest znikomy, więc nawet o coś takiego się nie pyta :-/
mam pytanie:
Moja wynajmująca chciałaby pozbyć się swojego mieszkania i zaoferowała mi je za 60 000
Jak do tej pory, jakie inne możliwości ma się w takiej sytuacji? Przejrzałem auxmoney i smava, ale oprocentowanie wynosi od 3,99% do 11,26%.
Czy mogę tam rozpocząć finansowanie i spłacić je po 3 lub 4 latach, kiedy wpis w rejestrze dłużników zostanie usunięty? Bo wtedy teoretycznie, mając czysty wpis w rejestrze dłużników, powinienem dostać normalne warunki finansowania w zwykłym banku. Jeśli zakładam spłatę w ciągu 10 lat z oprocentowaniem 5% (a takiego oprocentowania prawdopodobnie nawet nie dostanę), miałbym ratę w wysokości 780
Kto ma jeszcze porady? Zresztą: Pozyczenie od rodziców odpada, oni sami mają jeszcze do spłacenia 3