Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Pranie pieniędzy

Napisany przez mschuelbe
Cześć, brzmi to jak głupie pytanie, jeśli nie znasz kontekstu, dlatego najpierw przedstawiam tło: Piszę opowiadanie (jestem autorem) i chodzi o to, że pewna duża suma pieniędzy ma zostać przetransferowana (np. za granicę) w nieznane obszary finansowe. Podobne do zapłaty okupu, ale bez fizycznego przekazania. Więc moje pytanie brzmi: Jak można obecnie otrzymać pieniądze w ciemnych kanałach, skoro istnieje wiele umów o pomocy prawnej i nie ma już rajów podatkowych? Dzięki za odpowiedzi.

Napisany przez Marras
Ciekawy jestem odpowiedzi

Napisany przez Dasdi1970
Super sprawa, chciałbym proszę o darmowy pierwszy numer! Dzisiaj można przesyłać pieniądze w dowolne miejsce na świecie, co w zasadzie jest bardzo proste. Jednakże przelew musi być śledzony. Przy większych kwotach zaczynają działać różne automatyzmy... Oczywiście nikt nie wie, co dokładnie dzieje się z pieniędzmi za granicą. Nadal istnieją rajy podatkowe, chociaż Robin Steinbrück musiał się trochę wycofać. Słyszano już historie o ludziach, którzy przewozili swoje gotówki w walizce przez Alpy. Ale banki tam mają jeszcze większy obowiązek meldunkowy, jeśli obcokrajowiec przywłaszcza gotówkę. Być może na Karaibach nie jest to jeszcze tak dokładnie sprawdzane... :-)

Napisany przez hagbard
Przenoszenie gotówki w niewielkich ilościach za granicę jest uciążliwe, podobnie jak transfer przez wiele kont. Czy to są rozwiązania?

Napisany przez hagbard
Mam jeszcze jedno rozwiązanie, prześlij mi je pocztą, a ja załatwię dla was interes.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata