- pn paź 29, 2018 4:50 pm
Cześć!
Aktualnie mamy do czynienia z mniejszym problemem. Chociaż nie jest to naprawdę poważne, byłoby miło, gdybyśmy mogli go rozwiązać.
Oto sytuacja:
Samochód mojej żony jest ubezpieczony na nią i zarejestrowany, mój na mnie. Nasza córka zdaje egzamin na prawo jazdy B17 w listopadzie. Powinna być ubezpieczona zarówno na moim, jak i na samochodzie mojej żony. W moim przypadku nie ma problemu, ponieważ moje[url]ubezpieczenie[/url] nie pobiera dodatkowej opłaty. Jednak w przypadku ubezpieczenia mojej żony naliczana jest niewielka dopłata w wysokości 480 €. Niestety, z uwagi na to, że przez nieuwagę przegapiliśmy termin wypowiedzenia umowy, ponieważ [url]ubezpieczenie[/url] mojej żony wygasa z powodu akcji SFR+1 w trakcie roku (zakończenie 31.10.). W rezultacie nie możemy już zmienić ubezpieczyciela i musielibyśmy połknąć dopłatę w wysokości 480 € przynajmniej na ten rok.
Naszym pomysłem jest teraz następujące rozwiązanie:
Wyrejestrowujemy samochód mojej żony i zarejestrujemy go na mnie jako drugi samochód. Dzięki zarejestrowaniu na innego właściciela w innym powiecie rejestracyjnym (mam swoje miejsce zamieszkania pod adresem mojego miejsca pracy), umowa nie tylko zostanie zawieszona, ale również rozwiązana. W styczniu ponownie zarejestrujemy pojazd na moją żonę. Dzięki ostatniemu rachunkowi składki będzie mogła odzyskać swoją dotychczasową zniżkę w tańszym ubezpieczycielu.
Czy to mogłoby zadziałać? W warunkach ogólnych ubezpieczenia nie mogę znaleźć nic na temat przeniesienia właściciela w kontekście zawieszenia ubezpieczenia.
Pozdrowienia!
Felix
Aktualnie mamy do czynienia z mniejszym problemem. Chociaż nie jest to naprawdę poważne, byłoby miło, gdybyśmy mogli go rozwiązać.
Oto sytuacja:
Samochód mojej żony jest ubezpieczony na nią i zarejestrowany, mój na mnie. Nasza córka zdaje egzamin na prawo jazdy B17 w listopadzie. Powinna być ubezpieczona zarówno na moim, jak i na samochodzie mojej żony. W moim przypadku nie ma problemu, ponieważ moje
Naszym pomysłem jest teraz następujące rozwiązanie:
Wyrejestrowujemy samochód mojej żony i zarejestrujemy go na mnie jako drugi samochód. Dzięki zarejestrowaniu na innego właściciela w innym powiecie rejestracyjnym (mam swoje miejsce zamieszkania pod adresem mojego miejsca pracy), umowa nie tylko zostanie zawieszona, ale również rozwiązana. W styczniu ponownie zarejestrujemy pojazd na moją żonę. Dzięki ostatniemu rachunkowi składki będzie mogła odzyskać swoją dotychczasową zniżkę w tańszym ubezpieczycielu.
Czy to mogłoby zadziałać? W warunkach ogólnych ubezpieczenia nie mogę znaleźć nic na temat przeniesienia właściciela w kontekście zawieszenia ubezpieczenia.
Pozdrowienia!
Felix