- pn lis 05, 2018 11:39 am
Witajcie drodzy członkowie forum,
Ostatnio zainteresowałam się moim raportem w Schufa, ponieważ mój mąż i ja (oboje 28 lat - mistrzowie rzemiosła z umową o pracę na czas nieokreślony - On: 2500 netto + prowizja, Ona (aktualnie 24h - tendencja wzrostowa, ponieważ dziecko wkrótce pójdzie do przedszkola): 1400 netto + prowizja) planujemy zbudować[url]Dom[/url] .
Byłam nieco zaskoczona, gdy zobaczyłam swój wynik: 93,03.
Nawet po usunięciu starego adresu oraz „wniosku o[url]kredyt[/url] ” wynik wzrósł tylko do 93,11.
Co mnie zaniepokoiło, to fakt, że po przeniesieniu mojego konta na[url]konto[/url] męża, moje [url]konto[/url] oszczędnościowe nie jest już widoczne. Czy to może mieć negatywny wpływ? Według branżowego raportu mam tylko jeden „G” we wszystkich bankach, mimo że nigdy nie miałam żadnych długów, nawet spóźnionej płatności.
Zgodnie z raportem w Schufa, obecnie wygląda to tak:
- 3 adresy (ostatnia przeprowadzka w 01/18, również się liczy). Adres w Kolonii z 2015 roku, będący w nie najlepszej okolicy, podczas gdy ulica, na której mieszkałem, była normalną dzielnicą mieszkaniową.
- Brak konta osobistego, ale jest karta kredytowa (mój mąż i ja mamy każdy jedną, na przykład do płacenia za zakupy za granicą lub na wakacje, więc raczej sporadycznie).
- Finansowanie samochodu z 2015 roku, trwające „tylko” do 03/2020.
-[url]kredyt[/url] z Santander z 08/16, który został spłacony, ale nie jest odpowiednio oznaczony... nawet po zapytaniach. Denerwuje mnie to. To był mój pierwszy i ostatni [url]kredyt[/url] ratalny oprocentowany na 0%!
- Zapytania z handlu, wieku oraz sprawdzenia zdolności kredytowej. Czy one faktycznie mają wpływ? W tym kwartale pojawiło się zapytanie od Rakuten, które jeszcze analizuję z Schufa, czy jest zgodne. Zamówione jako gość i zapłacone przez PayPal - kwota 19[url]euro[/url] . Gdyby nie plany kredytowania nieruchomości, to by mi to nie przeszkadzało.
Więc jeszcze raz do mojego pytania:
Czy powinnam dodać moje[url]konto[/url] ? Czy miałoby to pozytywny wpływ? Mam wspólne [url]konto[/url] z mężem i dlatego w 2016 roku zamknęłam swoje [url]konto[/url] ... Przypuszczam, że to właśnie powoduje to „G”. Tak jakby: Brak konta osobistego ~> brak dochodu ~> ale jest karta kredytowa i bieżący [url]kredyt[/url] .
Według naszego banku nie musimy się martwić o[url]kredyt mieszkaniowy[/url] , nasza sytuacja w Schufa jest dobra. U mnie widzę to inaczej.
Jaka jest wasza ocena? Jakie konsekwencje ma zapytanie z handlu dla wyniku, jeśli pozostaje ono w raporcie? Równocześnie zniknie zapytanie od Otto z 30.12. Czy lepiej pozostawać biernym na początku roku czy jednak dodać[url]konto[/url] ?
Podpisujemy umowę kredytową albo w grudniu, albo w styczniu. W zależności od tego, czy gmina faktycznie zgłosi się na początku grudnia, że dostaliśmy działkę czy nie.
Ostatnio zainteresowałam się moim raportem w Schufa, ponieważ mój mąż i ja (oboje 28 lat - mistrzowie rzemiosła z umową o pracę na czas nieokreślony - On: 2500 netto + prowizja, Ona (aktualnie 24h - tendencja wzrostowa, ponieważ dziecko wkrótce pójdzie do przedszkola): 1400 netto + prowizja) planujemy zbudować
Byłam nieco zaskoczona, gdy zobaczyłam swój wynik: 93,03.
Nawet po usunięciu starego adresu oraz „wniosku o
Co mnie zaniepokoiło, to fakt, że po przeniesieniu mojego konta na
Zgodnie z raportem w Schufa, obecnie wygląda to tak:
- 3 adresy (ostatnia przeprowadzka w 01/18, również się liczy). Adres w Kolonii z 2015 roku, będący w nie najlepszej okolicy, podczas gdy ulica, na której mieszkałem, była normalną dzielnicą mieszkaniową.
- Brak konta osobistego, ale jest karta kredytowa (mój mąż i ja mamy każdy jedną, na przykład do płacenia za zakupy za granicą lub na wakacje, więc raczej sporadycznie).
- Finansowanie samochodu z 2015 roku, trwające „tylko” do 03/2020.
-
- Zapytania z handlu, wieku oraz sprawdzenia zdolności kredytowej. Czy one faktycznie mają wpływ? W tym kwartale pojawiło się zapytanie od Rakuten, które jeszcze analizuję z Schufa, czy jest zgodne. Zamówione jako gość i zapłacone przez PayPal - kwota 19
Więc jeszcze raz do mojego pytania:
Czy powinnam dodać moje
Według naszego banku nie musimy się martwić o
Jaka jest wasza ocena? Jakie konsekwencje ma zapytanie z handlu dla wyniku, jeśli pozostaje ono w raporcie? Równocześnie zniknie zapytanie od Otto z 30.12. Czy lepiej pozostawać biernym na początku roku czy jednak dodać
Podpisujemy umowę kredytową albo w grudniu, albo w styczniu. W zależności od tego, czy gmina faktycznie zgłosi się na początku grudnia, że dostaliśmy działkę czy nie.