Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Uwolnienie obciążenia hipotecznego

Napisany przez myrabbit
Dzień dobry,

Mam następujący problem, w związku z którym proszę o pomoc:

Około 3 lata temu sfinansowałem mój [url]Dom[/url]. 171.000 [url]euro[/url] poprzez Volksbank z okresem zabezpieczenia na 5 lat do 30.04.20 oraz 50.000 [url]euro[/url] poprzez KfW z okresem zabezpieczenia na 10 lat do 30.04.25.

Pozostały dług w Volksbank do zakończenia okresu zabezpieczenia wynosi 156.000 [url]euro[/url]. Pozostały dług w KfW do zakończenia okresu zabezpieczenia Volksbank wynosi również 45.236 [url]euro[/url]. Wtedy został wpisany zastaw w wysokości 221.000 [url]euro[/url].

Chciałbym teraz zawrzeć umowę forward z innym bankiem. Volksbank chce zwolnić tylko 156.000 [url]euro[/url] lub zwolnić do 30.04.20 w celu cesji do innego banku. Volksbank byłaby więc nadzabezpieczona kredytem KfW, ponieważ utrzymuje zastaw w wysokości 65.000 [url]euro[/url] dla [url]kredytu[/url] 45.236 [url]euro[/url]. Dodatkowo wymienione w księdze wieczystej odsetki w wysokości 18% oraz jednorazowe 5% opłaty dodatkowe są wymagalne.

Oświadczenie Volksbank: Nie musimy zwalniać wszystkiego. Może się zdarzyć, że weźmiesz u nas kolejny [url]kredyt[/url].

Nie zamierzam brać dodatkowego [url]kredytu[/url] i potrzebuję uwolnienia zastawów dla znacznie lepszych warunków.

Jaka jest tutaj sytuacja prawnie? Ile musi zwolnić Volksbank? Kto może mi pomóc?

Pozdrowienia i z góry dziękuję

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata