Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pytanie dotyczące umowy oszczędnościowej na cele mieszkaniowe

Napisany przez jimmyone
Cześć Wszystkim,

czy istnieje taki plan oszczędnościowy, który mogę zawrzeć na kwotę 50 000 € i od razu otrzymać wypłatę?
Miałem pomysł wpłacenia 30 000 €, aby móc od razu dysponować kwotą powyżej 50000 €.
Do realizacji mojego planu brakuje mi jeszcze 20 000 €, a tradycyjne pożyczki są po prostu zbyt drogie, biorąc pod uwagę widełki procentowe.

Pozdrowienia
Jimmyone

Napisany przez Flolito
O jakie przedsięwzięcie chodzi?
Zazwyczaj w przypadku umów [url]kredytów[/url] budowlanych konieczne jest przedstawienie dowodów na ich wykorzystanie. Było to już wielokrotnie omawiane na tym forum.

Napisany przez jimmyone
Nowe pokrycie dachu, nowy taras i rozbudowa szklarni.

Napisany przez 2tneub
Masz już [url]kredyt hipoteczny[/url] w Diba?

Napisany przez jimmyone
Cześć tneub, tak, dziękuję bardzo. To oprocentowanie wynoszące 2,95% jest jednak znacząco wyższe od możliwego oprocentowania [url]kredytu[/url] hipotecznego oferowanego przez umowę oszczędnościową. W ostateczności również już o tym myślałem.

Napisany przez 2tneub
Pomysłem na oszczędzanie na budowę jest istnienie społeczności, w której niektórzy znajdują się w fazie oszczędzania, a inni w fazie zaciągania [url]kredytów[/url]. Tylko w ten sposób funkcjonuje społeczność oszczędnościowa. Chcesz jednak natychmiast dostępu do pieniędzy i chcesz pominąć fazę oszczędzania. Dlatego twój pomysł prawdopodobnie nie zadziała. W większości kas oszczędnościowych istnieje minimalny okres oszczędzania wynoszący od 1,5 do 2 lat (uwaga, opinią laika) i nawet wtedy musisz regularnie spłacać dość dużą ratę lub akceptować odpowiednie podwyżki odsetek, co najprawdopodobniej sprawi, że całość stanie się mniej atrakcyjna. Czy masz jeszcze [url]kredyt hipoteczny[/url] na [url]Dom[/url]? Jeśli tak, jaka jest pozostała kwota do spłaty, jaka jest zapisana hipoteka i jaka jest obecna wartość domu. Jeśli różnica jest wystarczająco duża, istnieje możliwość obniżenia oprocentowania, zabezpieczając [url]kredyt[/url] hipoteką.

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście, można uzupełnić 50 000 [url]euro[/url] w ramach BSV kwotą 30 000 [url]euro[/url] i natychmiast otrzymać wypłatę w wysokości 50 000 [url]euro[/url].

Następnie płaci się niskie oprocentowanie [url]kredytu[/url] pośredniego od 50 000 [url]euro[/url] do momentu przydziału, a po przydziale spłaca się około 20 000 [url]euro[/url].

Należy znaleźć najtańsze oprocentowanie [url]kredytu[/url] pośredniego w połączeniu z BSV o najszybszym przydziale.

Takie działanie może być opłacalne przy tak niewielkim zapotrzebowaniu!

Napisany przez jimmyone
Pytanie brzmi, co musiałbym powiedzieć firmie Wüstenrot lub Deutscher Ring, aby zgodziły się na to.
Szukając w internecie, nie znalazłem na to żadnych informacji.

Napisany przez NaTwoim13
?? To całkowicie normalny proces, uzupełnienie [url]kredytu[/url] własnymi środkami z natychmiastowym finansowaniem.

Czasami zastanawiam się, pokazuję, co i jak działa, wydaje się, że trochę się znam, z podpisu można wywnioskować, czym się zawodowo zajmuję.

Dlaczego więc chciałbyś pytać o coś w Bausparkassen, skoro możesz zapytać mnie???

Napisany przez 2tneub

Może się to opłacać nawet dla takiego przedsięwzięcia z tak niewielkim zapotrzebowaniem!

Miałem również pomysł z zaliczką.
Mam tylko trudności z wyobrażeniem sobie, że naprawdę jest sens płacenia odsetek od pożyczki pośredniej w wysokości 50 tys. €, podczas gdy potrzebujemy tylko 20 tys. €.

Napisany przez NaTwoim13
Nun ja, na kwotę 30 000 [url]euro[/url] oczywiście naliczane są także odsetki od salda w okresie pośredniego finansowania, co jednak zgodnie trzeba przyznać, minimalnie rekompensuje to firmie.

Jeśli [url]kredyt budowlany[/url] w danej stawce 2,25% jest generowany, a stopa przedfinansowania wynosi na przykład 1,2%, wtedy w porównaniu do [url]kredytu[/url] ratalnego oprocentowanego 2,95% może to być korzystne, ponieważ i tak na kwotę 20 000 [url]euro[/url] już płacę oprocentowanie w wysokości 2,9%, więc stopa przedfinansowania dla kwoty 30 000 [url]euro[/url] dodatkowego oprocentowania nie podwaja się do 2,4%, lecz pozostaje poniżej 2,4%, natomiast na końcu jest 2,25%, a odsetki od salda na kwotę 30 000 [url]euro[/url] są z kolei przeciwważone kosztami firmy, a następnie obciążają okres bez spłaty kapitału (okres przedfinansowania, gdzie ze względu na brak spłaty generowane są straty odsetkowe w porównaniu do [url]kredytu[/url] ratalnego), gdzie ewentualnie obciążenie ogólne może być mniejsze, powodując oszczędności, które z kolei po przydzieleniu zostaną natychmiast przeznaczone na spłatę!

Trzeba to przeliczyć i zbadać rynek.

Napisany przez Hanomag

No cóż, oczywiście na kwotę 30 000 [url]euro[/url] są także odsetki od salda w okresie pośrednim, co przyznam, tylko w niewielkim stopniu wynagradza szkodę dla przedsiębiorstwa.

Ile, 0,5 %?

Cytat od noelmaxim

Trzeba by to przeanalizować i zrobić rekonesans rynku.

Przykro mi, nie potrafię sobie wyobrazić, abyśmy osiągnęli coś pozytywnego. Dlaczego miałby płacić 2,9 % za 20.000 [url]euro[/url], jeśli może dostać 50.000 [url]euro[/url] za 1,2 %, mając 30.000 [url]euro[/url] EK? Coś tu nie gra.

Napisany przez NaTwoim13
Hanomag, gdzie on miałby dostać - najprawdopodobniej nawet w drugiej kolejności - 50 000 [url]euro[/url] po 1,2% i dlaczego właściwie 50 000 [url]euro[/url], skoro potrzebuje tylko 20 000 [url]euro[/url], a nie ma w ogóle hipotecznej pożyczki, na którą można liczyć!

Jeśli istniałby inny sposób na realizację tego planu, to na pewno nie zgodziłbym się na zastępcze kredytowanie budowy stambulskiego systemu zaoszczędzania.

Tak, mogę ci powiedzieć, co jest nie tak: niestety podnosisz stopy procentowe i rodzaje pożyczek, które nie mają nic wspólnego z aktualną sytuacją, a co dopiero nie są możliwe do przedstawienia.

Napisany przez Hanomag

Hanomag, gdzie właściwie otrzyma - prawdopodobnie nawet w drugiej kolejności - 50.000 [url]euro[/url] z oprocentowaniem 1,2% i dlaczego właściwie 50.000 [url]euro[/url],

Te warunki przedfinansowania pochodzą od Ciebie samego.

potrzebuje tylko 20.000 [url]euro[/url]

Mimo to uważasz, że po opłaceniu prowizji za zamknięcie umowy i odsetek od przedfinansowania rozwiązanie [url]kredytu[/url] hipotecznego mogłoby być lepsze niż finansowanie 20.000 [url]euro[/url] w inny sposób?

i tutaj - zwłaszcza w drugiej kolejności - nie ma ani złotówki na [url]kredyt hipoteczny[/url]!

Nie znam aż tak dobrze rynku, ale jeśli 20.000 [url]euro[/url] są zabezpieczone hipoteką, na pewno nie dostaniesz tak złego oprocentowania.

Cytat z noelmaxim

Tak, mogę ci powiedzieć, co jest nieprawdą, niestety wprowadzasz stawki procentowe i warianty pożyczek, które w kontekście ustalonych warunków w ogóle nie są przedmiotem dyskusji, a co dopiero możliwe do przedstawienia.

Założyłem jedynie oprocentowanie depozytu z Bausparvertrag na poziomie 0,5%, reszta pochodzi od Ciebie.

Napisany przez NaTwoim13
???? 1,2% występuje - jak również zaznaczone - jako stopa oprocentowania przed terminem udziału kas bausparkasse!!

[url]kredyt hipoteczny[/url] w wysokości 20 000 [url]euro[/url] jest zbyt małą kwotą w porównaniu do sumy i - nie ma sensu hipoteka - zostanie wpisany w kolejności wykonania, ponieważ Jimmyone sfinansował 2-3 lata temu (tak sądzę). Czy ktokolwiek zgada się na tę sumę z znacznym dodatkiem lub bez dużych obniżek z powodu kwoty i rangi wykonania.

Nawet ten sam wierzyciel uprzywilejowany weźmie ogromne dodatki, inny wierzyciel w kolejności wykonania w ogóle nie chciałby mieć tej pożyczki.

Napisany przez jimmyone

?? To zu całkiem normalny proces, dodatkowa [url]pożyczka[/url] z zasobów własnych z natychmiastowym finansowaniem.

Czasami zastanawiam się, pokazuję co i jak działa, wydaje się, że trochę się znam, można wyczytać z sygnatury, czym się zajmuję zawodowo.

Dlaczego chciałbyś zapytać Bausparkassen o coś, jeśli możesz zapytać mnie???

Przepraszam, ale nie widzę sygnatury.

Napisany przez NaTwoim13
Nie widzisz podpisu?

W takim razie nie mam pojęcia, co dalej

Napisany przez C. Andreas

Cześć wszystkim,

Czy istnieje taka opcja, żeby zawrzeć umowę oszczędnościową budowlaną na przykład na kwotę 50 000 € i od razu ją otrzymać?
Miałem pomysł wpłacenia 30 000 €, aby móc od razu dysponować kwotą ponad 50 000 €.
Na moje zamierzenia brakuje mi 20 000 €, a klasyczne [url]kredyty[/url] są po prostu zbyt drogie, biorąc pod uwagę zakres odsetek.

Pozdrawiam
Jimmyone

Cześć, niestety nie jest to możliwe. Aby umożliwić finansowanie pośrednie, konieczny jest określony poziom wskaźnika wyceny. W tym przypadku taka możliwość nie istnieje.
Ponadto finansujesz swoje zasoby z góry, co nie jest zalecane.
Bausparkassen udzielają jednak [url]kredytów[/url] modernizacyjnych do 30 000 [url]euro[/url], a niektóre Bausparkassen udzielają również [url]kredytów[/url] dla najemców do 10 000 [url]euro[/url].
Bardzo dobry kalkulator online oferuje Signal Iduna Bausparkasse:
https://www.si-bausparen.de/sofortkredit

Napisany przez NaTwoim13
Przepraszam Christian, stopa 3,49% od 20 000 [url]euro[/url] jest początkowo droższa niż 1,3% (oprocentowanie [url]kredytu[/url] pośredniego) od 50 000 [url]euro[/url], jeśli w wyniku tego po na przykład 3 latach czasu pośredniego finansowania należałoby zapłacić 2,4% przy alokacji około 20 000 [url]euro[/url], a na ewentualne 30 000 [url]euro[/url] można otrzymać 0,2% oprocentowania kapitału, co można zaniedbać, ale przynajmniej efektywnie wpływa na sytuację.

Ponadto, konsument może wówczas zdecydować się na Ing.DiBa. Wówczas nie musimy koniecznie proponować oszczędzania na cele mieszkaniowe.

Napisany przez Martin79HN
20.000 € [url]kredyt hipoteczny[/url] ING Diba. 2,99% RRSO!

48 rat miesięcznych po 442,25 €

Całkowity koszt: 21.227,76 €

Tak bym to rozwiązał.
Umowa AG oszczędnościowa 500 €, oprocentowanie odsetek 1 lub 2,
a następnie [url]pożyczka[/url] w wysokości 20.000 €.

Lepiej spłacić w 4 lata i pozbyć się długu.

Moja opinia.

Pozdrowienia

Martin

Napisany przez NaTwoim13
@Martin79HN

Tak, oczywiście może to być rozwiązanie. Chciałem zaprezentować możliwość, wywołać dyskusję, poruszyć pomysł. Jednak dopóki nie mam oficjalnego zlecenia od TE/Konsumenta (co zdarza się często bez konieczności przedstawienia go w dyskusjach tutaj) i jeśli żadni inni eksperci nie podejmują dyskusji, nie musimy w ogóle kontynuować z wypełnioną umową oszczędnościową jako alternatywą.

Oczywiście musiałbym teraz przebadać rynek, zawsze korzystam z wsparcia C.Andreasa w tym zakresie, jeśli jednak teraz nie ma on żadnych rekomendacji w tej dziedzinie (wstępnie finansowana umowa oszczędnościowa niekoniecznie jest jego specjalizacją) lub nie chce/ nie może przeszukać rynku pod kątem [url]kredytów[/url] uzupełniających z własnym uzupełnieniem i natychmiastową finansowaniem, to moje wysiłki stają się z góry zbyt duże.

Ciekawość budzą możliwości, czy istnieje rozwiązanie z warunkami, ponieważ takie istnieją, jak przedstawiłem, jednak nie mam oczywiście dostępu do wszystkich tabel i możliwości w tej dziedzinie, aby móc powiedzieć lub obliczyć, że istnieje tam rozwiązanie. Jedną z korzyści tych modeli w porównaniu do [url]kredytu[/url] mieszkaniowego jest to, że jeśli obciążenie jest zbyt wysokie (co nie jest konieczne przy 20 000 [url]euro[/url]), rata może być obniżona dzięki wcześniej sfinansowanej umowie oszczędnościowej ([url]kredyt[/url] modernizacyjny/[url]kredyt[/url] podporządkowany/[url]kredyt[/url] zaliczkowy).

Napisany przez Hanomag

Tak, naturalnie może to być rozwiązanie. Chciałem przedstawić możliwość, poddać dyskusji, poruszyć pomysł.

A jednocześnie odrzucić pomysły/opory innych.

Cytat noelmaxim

Jeśli istnieje inne rozwiązanie dla tego przedsięwzięcia, to dlaczego miałbym akceptować z góry finansowany BSV jako alternatywę.

Jeśli nie ma innego rozwiązania, to jest to fakt, a nie możliwe rozwiązanie czy pomysł, który jest poddawany dyskusji.

Cytat noelmaxim

Byłbym już zainteresowany, jeśli ktoś ma pomysł, czy przychodzi z rozwiązaniem warunkowym, ponieważ takie istnieją, tak jak zostało przez mnie przedstawione, jednak oczywiście nie mam dostępu do wszystkich możliwości i środków w tej dziedzinie, aby móc powiedzieć lub obliczyć, że istnieje rozwiązanie i jeden z tych modeli jest rzeczywiście korzystny w porównaniu z kredytem mieszkaniowym, ponieważ jeśli obciążenie jest zbyt duże (co w przypadku 20 000 [url]euro[/url] niekoniecznie musi być), to rata może zostać zmniejszona dzięki wcześniej sfinansowanym BSV ([url]kredyt[/url] modernizacyjny/[url]kredyt[/url] zastępczy/[url]kredyt[/url] wstępny).

Z powodu potrzeby krótkoterminowego uzyskania 20 000 [url]euro[/url] nigdy nie wpadłbym na pomysł zawarcia umowy o oszczędności mieszkaniowe. To generuje opłaty, a nie mam żadnej gwarancji co do terminowego przydzielenia. Ciekawe, że nawet C. Andreas, do którego często się odnosiłeś, ma podobne zdanie:

Cytat od C. Andreas

Witam, niestety nie jest to możliwe. Aby umożliwić finansowanie pośrednie, musi istnieć pewien stopień oceny kredytowej. W tym przypadku tak nie byłoby. Ponadto finansują Państwo swoje oszczędności, co nie byłoby wskazane.

Napisany przez NaTwoim13
Hanomag, jeśli tak dokładnie wiesz, to w porządku! Tak więc będzie!

Ponownie, mam pomysł, przedstawiłam go, proszę gruntownie go przeanalizować, jeśli krytykujesz w ten sposób, to nie ma sensu spekulować i tłumić pomysły oraz dyskusje na samym początku, które mogłyby mi również pomóc.

Hanomag, nie wyrzuciłem pożyczki Ing.DiBa do kosza, stoi jak złoto, chociaż oczywiście najpierw musi zostać zatwierdzona, a w przypadku odrzucenia mogą być konieczne alternatywy.

Twoja filozofia Wohnriester z pożyczką z góry i złymi sprzedażami oraz, nazwijmy to, machinacjami przy sprzedaży tej konstrukcji akceptuję, uznaję ją za możliwy model finansowania, ale ja tego gówna nie sprzedaję, oferuję raczej alternatywy, bardziej zrozumiałe, bezpieczne i przejrzyste modele i koncepcje, które w dużej mierze są pożądane i akceptowane przez konsumentów. Nie chcę i nie będę szkolić nikogo w kwestii finansowania swojej inwestycji życiowej. To, że inni robią to inaczej, jest absolutnie w porządku, akceptuję to, już to wyjaśniliśmy, po prostu nie jestem dobrym doradcą.

Postarałem się o odpowiedź wcześniej, zobaczymy, co mi zostanie policzone, być może to nie było dobrym pomysłem, ale zobaczymy i przede wszystkim mam to na piśmie i nie muszę spekulować, nauczę się czegoś nowego, a ty również, bo twoje przypuszczenia nie będą już przypuszczeniami, a uzasadnioną pewnością.

Zobaczymy, nie dam sobie odmówić próby z uwagi na nadzieję, wiarę i oszacowania, i mimo dodatkowych, a przede wszystkim zwiększonych możliwości dochodowych, nadal nie zaoferuję ani nie narzucę nikomu Wohnriester.

Napisany przez Hanomag

Hanomag, jeśli masz tę pewność, to w porządku! Wtedy tak będzie!

Nigdy nie twierdziłem, że tak dokładnie wiem. Ty także spekulowałeś:

Ja starałem się wcześniej o odpowiedź, zobaczymy, co mi zostanie naliczone, być może to był nie najlepszy pomysł, ale zobaczę to wtedy i przede wszystkim mam to czarno na białym i nie muszę spekulować, znowu coś bym się nauczył

Cytat noelmaxim

Jeszcze raz, wymyśliłem pewien pomysł, przedstawiłem go, proszę teraz dokładnie to przeliczyć,

Pomysł pojawił się znacznie później. Najpierw napisałeś: Jeśli istniałaby inna rozwiązanie dla tego zamiaru, to nie byłbym zwolennikiem wcześniejszego finansowania BSV jako alternatywy. W ten sposób wykluczyłeś alternatywy, chciałeś zagłuszyć pomysły w zarodku.

Cytat noelmaxim

Jeśli krytykujesz to w ten sposób, to nie musimy spekulować i tym samym tłumić pomysły i dyskusje w zarodku, które mogą mi również pomóc.

To, co nazywasz spekulacją, były już nowe pomysły, którym nie chciałeś pozwolić się rozwijać, które chciałeś zdusić w zarodku.

Cytat noelmaxim

Twoją filozofię dotyczącą Wohnriester z zaliczkami i słabymi sprzedażami, a tak, nazwę to działań przy sprzedaży tego konstruktu, akceptuję, uważam je za możliwy konstrukt finansowania, ale ja nie sprzedaję tego gówna, oferuję raczej alternatywy, bardziej zrozumiałe, bezpieczne i przejrzyste modele i koncepty, które w przeważającej części są również tak pożądane i oczekiwane przez konsumentów.

Alternatywy dla miejmy nadzieję dobrze wytłumaczonego finansowania z udziałem Riester.

Cytat noelmaxim

Nie mam zamiaru i nie będę kogoś szkolić, jeśli chodzi o finansowanie swojej inwestycji życiowej.

To jest zrozumiałe i nie jest oczekiwane.

po prostu jestem słaby, słabym doradcą

Jeśli chodzi o Riester, to może to być prawda, ale ogólnie twoja rada jest szanowana na tym forum.

Zobaczymy więc, nie poddaję się z nadzieją, wiarą i szacunkiem, nie pozwolę temu umrzeć i nie zaoferuję ani nie narzucę Wohnriester - pomimo dalszych, a zwłaszcza zwiększonych możliwości zarobkowych.

Zgadzam się, że większość osób wyłącza się przy tym złożonym temacie, i dlatego rozumiem twoje podejście. Jednakże, ponieważ jest wystarczająco dużo ludzi, którzy, gdyby było to właściwie wytłumaczone, mogliby to zrozumieć, powinieneś jako specjalista finansowy mieć tutaj większe ambicje.

Napisany przez NaTwoim13

Hanomag, to tutaj

C. Andreas
Cześć, niestety nie jest to możliwe. Aby umożliwić finansowanie pośrednie, konieczny jest określony poziom wskaźnika wyceny. Tutaj tego nie ma. Ponadto finansują Państwo swoje środki z góry, co nie jest zalecane.

jest nieprawdziwe, oczywiście istnieją natychmiastowe finansowania, gdzie niedawno podpisana umowa oszczędnościowa na cele budowlane zostaje uzupełniona - bez względu na to, czy pochodzi z własnych czy cudzych środków - i może być wypłacona za pośrednictwem natychmiastowej kredytowej pośredniej (pieniądze pochodzą z innej puli!) aż do przydziału jako część finansowania pośredniego. Są to tzw. [url]kredyty[/url] uzupełniające i nie wiem, dlaczego C. Andreas wydał takie oświadczenie.

Gdyby istniało inne rozwiązanie dla tego zamierzenia, wówczas nie akceptowałbym zastępczej przedpłaconej umowy oszczędnościowej jako alternatywy.

Tutaj rzeczywiście popełniłem mały błąd, powinno być oczywiście żadne, a nie jedno. Dopiero teraz to zauważyłem i przeczytałem. Zauważam coś tutaj: Czyli przypisujesz mi tyle głupoty, że zamierzałem nazwać [url]kredyt mieszkaniowy[/url] Ing.DiBa jako nonsens? Z jednej strony, nie znam tego produktu i/lub nie twierdzę, że go nie ma, to nie wchodzi w grę, ponieważ zarzucasz mi, że chciałem zdusić ten produkt w zarodku lub wykluczyć jako alternatywę? Hanomag, nie, Buhmann na pewno nie jest tak głupi, uparty i ograniczony, jakbyś mógł sobie wyobrazić, z odrobiną wyobraźni albo antycypacji powinieneś wiedzieć, że nie pozwolę sobie na taki numer, i powinienem wiedzieć, że istnieje ten dobry produkt

Pomijając to, jeśli przeczytasz wszystkie moje wpisy w jednym wątku, dlaczego mówisz w odpowiedzi na to, co napisałem jako pierwsze? Dlaczego nie oceniasz tego w sposób całościowy, być może dlatego, że się poprawiłem albo zrozumiałeś to dopiero w drugim moim poście?

Krótko do Twojego Riestera, który tutaj właściwie nie pasuje: Nie, nie chcę mieć tego sklepu z łaskotkami, nie oferuję tego, jak opisałem, oferują to inni i jeśli to i oni przekonują, to tak jest, nie dostanę interesu i dobrze mi z tym, wiesz dlaczego? Nie ma niczego złego ani dobrego, wiele zależy od nieznanego i jeśli tak jest, to zostawiam to przy tym tradycyjnie nieznanym. Tutaj także, nie odrzucam Riestera zasadniczo, ale nie włączam Riestera w finansowanie przed emeryturą.

Chętnie pozostawiałbym zobowiązanie pozostałościowe na początek emerytury lub akceptowałbym je, co prowadzi do niskiej spłaty i może i będzie miało efekt, osiągnąć może i argumentować, że możesz spłacić to z 30-procentowej wypłaty kapitałowej z Riestera na początek emerytury, ale przed emeryturą nie angażuję Riestera. Pozostawiam wtedy konsumentowi, który chce zdobyć wsparcie i dodatki do emerytury, wypłatę z emerytury i opodatkowanie tego, więc nadal pozostaje więcej środków na emeryturze.

Mogłem popełnić częściowo błąd w nazewnictwie przy Riescie, ale poza tym dobrze rozumiem produkt i szczegóły wyjaśniają dla mnie specjalistów od Riester i sensowność wyboru produktów.

No dobrze, powinno teraz wystarczyć z Riestrem, zwłaszcza w tym wątku.

Napisany przez Hanomag

Tutaj faktycznie popełniłem mały błąd, powinno być oczywiście "bez" a nie "jedna".

Bzdura, to oznaczałoby, że nie ma żadnej możliwości. Dlaczego nie możesz tutaj przyznać nawet swojego rzeczywistego błędu?

Cytat noelmaxim

Tutaj coś mi się rzuciło w oczy: Przypisujesz mi aż tyle głupoty, że miałbym nazwać [url]kredyt mieszkaniowy[/url] od Ing.DiBa "bełkotem"? Z jednej strony, nie znam tego produktu i/lub nie chcę twierdzić, że go nie ma, nie wchodzi w grę, ponieważ zarzucasz mi, że chciałem zdusić ten produkt w zarodku lub wykluczyć go jako alternatywę?

Możesz mieć to inaczej na myśli, ale ja po prostu właściwie zinterpretowałem to, co napisałeś.

Cytat noelmaxim

Hanomag, nie, taki głupi, uparty i ograniczony nie jesteś,

Na pewno nie jesteś tak głupi, ale szybko działać. Zanim napiszę post, ty już napiszesz trzy. Ja piszę swoje wpisy z namysłem, ty piszesz szybko i niedbale. Ponadto jesteś rzeczywiście uparty i ograniczony. Lepiej napisz mniej i spokojnie to sprawdź zanim wyślesz.

Cytat noelmaxim

Powinieneś był to wiedzieć z trochę wyobraźnią lub antycypacją, nie będę sobie na to pozwalał i powinieneś wiedzieć, że istnieje ten dobry produkt

Może i tak, ale napisałeś coś przeciwnego. Ten lakoniczny komentarz

Cytat noelmaxim

Co więcej, wtedy konsument może po prostu wybrać Ing.DiBa. Nie musimy koniecznie proponować oszczędzania w ramach budowy kapitału.

Brzmi dość lekceważąco wobec Ing. Diba. Gdybyś miał na myśli ją albo inną alternatywę, musiałbyś ją złożyć jako taką obok konstrukcji oszczędzania na cele budowlane.

Cytat noelmaxim

Mimo to, jeśli czytasz wszystkie moje posty w jednym wątku, dlaczego w takim razie mówisz - odpowiadając - o tym, co napisałem jako pierwszego? Dlaczego nie oceniasz tego całościowo, być może dlatego, że się poprawiłem albo ty zrozumiałeś to dopiero w moim drugim poście?

Więc również nie lubisz być przypominany o swoim głupim gadaniu z wczoraj? Pociesz się, że wielu innym też tak się zdarza.

Cytat noelmaxim

Po prostu nie odrzucasz Riester w żadnym stopniu z zasady, ale łączenie Riester z finansowaniem, czyli korzystanie z niego przed rozpoczęciem emerytury.

Chętnie pozostawiam niewypłacony dług do czasu rozpoczęcia emerytury, akceptuję go, co prowadzi do niewielkiego spłacania [url]kredytu[/url], co może przynieść efekt, zgodnie z którym można spłacić go z 30% wypłaconego kapitału z Riester przy rozpoczęciu emerytury, ale przed emeryturą nie angażuję Riester. Pozostawiam konsumentowi, który chce zdobyć wsparcie i dopłaty, rentę, a dopiero w wieku emerytalnym opodatkowuję go więcej, aby pozostała nadal wyższa renta.

Nie odrzucasz Riester w żaden sposób z zasady, ale z mojego punktu widzenia odrzucasz zdecydowanie największą zaletę Riester, czyli jego wykorzystanie jako Riester na cele mieszkaniowe.

Tu również jeszcze raz mój punkt widzenia: Główną zaletą (mieszkalnego) Riester jest możliwość pełnego wypłacenia przed rozpoczęciem emerytury. Wtedy mam swoje pieniądze, decyduję samodzielnie o nich, nie muszę zaakceptować tego, że 30% z nich zostanie przeznaczone na [url]ubezpieczenie[/url] emerytalne od 85 roku życia, mogę kierować opodatkowaniem na swoją korzyść i mimo braku Riester nie mam mniej pieniędzy, bo obciążenie długiem z mojej nieruchomości jest mniejsze i/lub zgromadzono dodatkowy kapitał.

Cytat noelmaxim

Być może popełniłem częściowo błąd w terminologii dotyczącej Riester, ale w innych aspektach produkt jest dobrze zrozumiany.

I pomimo tego chciałbyś właśnie klienteli, którzy nauczyli się zarządzać pieniędzmi poprzez swoje finansowanie hipoteczne, odmówić korzyści z mieszkalnego Riester. Długoletnia renta Riester jest korzystna wyłącznie dla tych, którzy nie potrafią zarządzać pieniędzmi.

Cytat noelmaxim

A szczegóły będą dla mnie wyjaśnione przez odpowiednie produkty i sensowność wyboru produktów przez ekspertów od Riester.

W przypadku wątpliwych ekspertów (-wiedzy) już mnie nie dziwi, że ich klienci odrzucają Riester. Bo jeśli ktoś nie jest przekonany do danej rzeczy, sam również nie jest w stanie przekonać innych. A ty nie jesteś przekonany, ponieważ mimo szkoleń nie zrozumiałeś go, podobnie jak wielu innych tzw. ekspertów.

Napisany przez NaTwoim13
Hanomag, przepraszam, ale to dla mnie jest absolutnie zbyt męczące, absolutnie.

Nie, jeśli nie ma alternatyw, dlaczego miałbym coś zaproponować?? Zaproponowałem coś, ponieważ istnieje to oraz wiele innych alternatyw! Chciałem w ten sposób powiedzieć, że zaproponowałem to dlatego, i aby odpowiedzieć na twoje pytanie!!!

Dosyć, nie mam już na to siły, naprawdę nie.

Gratuluję ci zamówienia polisy, ja się wycofuję.

Napisany przez NaTwoim13
Hanomag, jedno jeszcze! Wiele, wiele konsumentów nie chce korzystać z Wohn Riester Sch... ponieważ istnieje wiele różnych alternatyw, z różnych powodów, również wielu ekspertów finansowych odradza jego stosowanie, co jest potwierdzone przez innych ekspertów. Po prostu przestań mi teraz insynuować, że nie mam żadnych alternatyw do [url]kredytu[/url] mieszkaniowego w Ing.DiBa, to po prostu śmieszne. Gdyby nie istniały, nie miałbym wariantu w swoich rozważaniach!

Napisany przez obelix

W przypadku wątpliwych ekspertów (-wiedza) nie dziwię się już, że ich klientela odrzuca Riester. Ktoś, kto nie jest przekonany do rzeczy, nie może przekonać innych. A Ty nie jesteś przekonany, ponieważ mimo szkoleń nie zrozumiałeś go, podobnie jak wielu innych tzw. ekspertów.

Wasza sprzeczka może być zabawna dla niezaangażowanych obserwatorów, ale moim zdaniem zajmuje zbyt dużo miejsca.

według moich obserwacji, trafia w sedno. Jestem zdumiony, jak niektórzy samozwańczy eksperci tutaj sami się dyskwalifikują. Gdy nie mam/mamy zbyt dużego pojęcia o produkcie, milczenie zapewne jest bardziej zrozumiałe.

Napisany przez NaTwoim13
Myślę, że to teraz wystarczy, ale uważam także, że mam prawo do wyrażenia swojej opinii i że wyjaśniłam ją dokładnie. Jeśli kogoś to dziwi, to akceptuję, ale to nie zmienia mojego stanowiska.

Jeśli w oczach niektórych to sprawia, że nie jestem ekspertem, także to akceptuję.

Nie widzę powodu, dla którego miałbym zmienić moje zdanie na temat Wohnriester i nie zamierzam tego zrobić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata