- pn lis 19, 2018 9:46 pm
Tutaj faktycznie popełniłem mały błąd, powinno być oczywiście "bez" a nie "jedna".
Bzdura, to oznaczałoby, że nie ma żadnej możliwości. Dlaczego nie możesz tutaj przyznać nawet swojego rzeczywistego błędu?
Cytat noelmaxim
Tutaj coś mi się rzuciło w oczy: Przypisujesz mi aż tyle głupoty, że miałbym nazwać [url]kredyt mieszkaniowy[/url] od Ing.DiBa "bełkotem"? Z jednej strony, nie znam tego produktu i/lub nie chcę twierdzić, że go nie ma, nie wchodzi w grę, ponieważ zarzucasz mi, że chciałem zdusić ten produkt w zarodku lub wykluczyć go jako alternatywę?
Możesz mieć to inaczej na myśli, ale ja po prostu właściwie zinterpretowałem to, co napisałeś.
Cytat noelmaxim
Hanomag, nie, taki głupi, uparty i ograniczony nie jesteś,
Na pewno nie jesteś tak głupi, ale szybko działać. Zanim napiszę post, ty już napiszesz trzy. Ja piszę swoje wpisy z namysłem, ty piszesz szybko i niedbale. Ponadto jesteś rzeczywiście uparty i ograniczony. Lepiej napisz mniej i spokojnie to sprawdź zanim wyślesz.
Cytat noelmaxim
Powinieneś był to wiedzieć z trochę wyobraźnią lub antycypacją, nie będę sobie na to pozwalał i powinieneś wiedzieć, że istnieje ten dobry produkt
Może i tak, ale napisałeś coś przeciwnego. Ten lakoniczny komentarz
Cytat noelmaxim
Co więcej, wtedy konsument może po prostu wybrać Ing.DiBa. Nie musimy koniecznie proponować oszczędzania w ramach budowy kapitału.
Brzmi dość lekceważąco wobec Ing. Diba. Gdybyś miał na myśli ją albo inną alternatywę, musiałbyś ją złożyć jako taką obok konstrukcji oszczędzania na cele budowlane.
Cytat noelmaxim
Mimo to, jeśli czytasz wszystkie moje posty w jednym wątku, dlaczego w takim razie mówisz - odpowiadając - o tym, co napisałem jako pierwszego? Dlaczego nie oceniasz tego całościowo, być może dlatego, że się poprawiłem albo ty zrozumiałeś to dopiero w moim drugim poście?
Więc również nie lubisz być przypominany o swoim głupim gadaniu z wczoraj? Pociesz się, że wielu innym też tak się zdarza.
Cytat noelmaxim
Po prostu nie odrzucasz Riester w żadnym stopniu z zasady, ale łączenie Riester z finansowaniem, czyli korzystanie z niego przed rozpoczęciem emerytury.
Chętnie pozostawiam niewypłacony dług do czasu rozpoczęcia emerytury, akceptuję go, co prowadzi do niewielkiego spłacania [url]kredytu[/url], co może przynieść efekt, zgodnie z którym można spłacić go z 30% wypłaconego kapitału z Riester przy rozpoczęciu emerytury, ale przed emeryturą nie angażuję Riester. Pozostawiam konsumentowi, który chce zdobyć wsparcie i dopłaty, rentę, a dopiero w wieku emerytalnym opodatkowuję go więcej, aby pozostała nadal wyższa renta.
Nie odrzucasz Riester w żaden sposób z zasady, ale z mojego punktu widzenia odrzucasz zdecydowanie największą zaletę Riester, czyli jego wykorzystanie jako Riester na cele mieszkaniowe.
Tu również jeszcze raz mój punkt widzenia: Główną zaletą (mieszkalnego) Riester jest możliwość pełnego wypłacenia przed rozpoczęciem emerytury. Wtedy mam swoje pieniądze, decyduję samodzielnie o nich, nie muszę zaakceptować tego, że 30% z nich zostanie przeznaczone na [url]ubezpieczenie[/url] emerytalne od 85 roku życia, mogę kierować opodatkowaniem na swoją korzyść i mimo braku Riester nie mam mniej pieniędzy, bo obciążenie długiem z mojej nieruchomości jest mniejsze i/lub zgromadzono dodatkowy kapitał.
Cytat noelmaxim
Być może popełniłem częściowo błąd w terminologii dotyczącej Riester, ale w innych aspektach produkt jest dobrze zrozumiany.
I pomimo tego chciałbyś właśnie klienteli, którzy nauczyli się zarządzać pieniędzmi poprzez swoje finansowanie hipoteczne, odmówić korzyści z mieszkalnego Riester. Długoletnia renta Riester jest korzystna wyłącznie dla tych, którzy nie potrafią zarządzać pieniędzmi.
Cytat noelmaxim
A szczegóły będą dla mnie wyjaśnione przez odpowiednie produkty i sensowność wyboru produktów przez ekspertów od Riester.
W przypadku wątpliwych ekspertów (-wiedzy) już mnie nie dziwi, że ich klienci odrzucają Riester. Bo jeśli ktoś nie jest przekonany do danej rzeczy, sam również nie jest w stanie przekonać innych. A ty nie jesteś przekonany, ponieważ mimo szkoleń nie zrozumiałeś go, podobnie jak wielu innych tzw. ekspertów.