Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zrezygnować z umowy oszczędnościowej Riester z bonifikatą

Napisany przez Forster93
Cześć,

Około trzy lata temu podpisałem umowę oszczędnościową na budowę z dopłatą Riester w firmie Wüstenrot. Teraz okazało się jednak, że odziedziczyłem większą sumę pieniędzy, czego wtedy jeszcze nie przewidywałem. Pozwala mi to teraz zrealizować mój projekt budowlany i uzyskać korzystne finansowanie bez umowy oszczędnościowej na budowę.
W związku z tym ta umowa teraz jest zbędna, a pieniądze, które dotychczas wpłaciłem, mogą być teraz przydatne na nadchodzący projekt budowlany, nawet jeśli nie są to jeszcze ogromne sumy.
Umawialiśmy się miesięcznie po 154 [url]euro[/url] przez około 3 lata.

Moje pytanie teraz brzmi, jak najlepiej zakończyć tę umowę?

Re: Zrezygnować z umowy oszczędnościowej Riester z bonifikatą

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Forster93,

już wiele razy poruszano ten temat w różnych wątkach. Polecam najpierw sprawdzić, jakie dodatki (z wyciągów z rocznego konta BSV) zostały przekazane do umowy i jakie korzyści podatkowe (z twoich decyzji podatkowych) dzięki temu dodatkowo uzyskałeś.

Coś, co mnie nieco zastanawia, to fakt że piszesz o uzyskaniu korzystnego finansowania bez umowy oszczędnościowej na zakup mieszkania, na czym opierasz to twierdzenie?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata