Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Loteria Green Card: Sposoby na poprawę szans?

Napisany przez Thomas101
Już dwa razy brałem udział w losowaniu Green Card, niestety oba razy nie miałem szczęścia. Czy istnieje sposób na zwiększenie szans na wygraną? Myślałem o skorzystaniu z jednego z tych agencji... ale nie jestem pewien, czy to cokolwiek zmieni. Co o tym sądzicie?

Napisany przez Malapascua
Nie - to loteria. Agencje nie zapewniają niczego, są po prostu oszustwem. Szansa wynosi 1:25, jeśli skorzystasz z agencji, stracisz 49 €, co daje 1225 € do teoretycznego zysku. Ale do tego czasu będziesz już za stary, aby odnieść sukces w USA.

Napisany przez TomBrady
Cześć,

wziąłem udział w loterii przez agencję. W tym roku wygrałem (ósta udział).
Ogólnie rzecz biorąc, Malapascua ma rację. Agencja nie zwiększa twojej szansy, jeśli jesteś już w puli. Agencja może jednak pomóc ci dostać się do puli.
Każdy błąd podczas rejestracji może sprawić, że zostaniesz zdyskwalifikowany z losowania. Agencje mają pewnie więcej doświadczenia niż jednostki i pomagają unikać takich błędów.
Czy usługa ta jest dla ciebie warta opłaty, musisz sam zdecydować.

Napisany przez Dandei
Dwa razy? Śmiech, to nic nie znaczy. Musisz próbować i próbować, inaczej byłoby to jak zabawa dla dzieci, a co druga osoba miałaby zieloną kartę.

Napisany przez lotti
Myślę, że ma sens uzyskanie wsparcia agencji dla loterii kart zielonych. Zaletą jest to, że możesz mieć pewność, że wniosek jest wypełniony poprawnie, że zdjęcie spełnia wymagania i że wszystko inne jest odpowiednie. Nie brakuje uczestników, którzy są eliminowani, ponieważ ich wniosek jest błędny lub niekompletny. P.S. Na stronie https://www.americandream.de/greencard-gewinnchancen/ znajdziesz bardzo dobry artykuł na temat szans na wygraną w loterii kart zielonych... Warto przeczytać.

Napisany przez 2tneub
Czy mogę zapytać, co cię przyciąga do Stanów Zjednoczonych?

Na wakacje uważam to za bardzo interesujące. Zachwycająca przyroda, duże miasta, wszystko jest naprawdę interesujące. Ale mieszkać tam na stałe? Nigdy w życiu. Można być może szybciej bogatym niż w Niemczech. Ale można też bardzo głęboko spaść.

Napisany przez florianmeier
Nie uważam, że Stany Zjednoczone są tak strasznie nieciekawym celem emigracji, zwłaszcza jeśli ktoś ma bardziej liberalne poglądy.

Przyszłość w Niemczech też nie wygląda lepiej. Które kraje mogłyby być alternatywą dla USA, gdzie też istnieją szanse na przyjęcie?

Przebywałem przez dwa lata w USA. Zdecydowanie nie jest to miejsce do życia, z wyjątkiem miast przy wybrzeżu.

Domy (jak w trzecim świecie), infrastruktura (linie energii naziemne, przerwy w dostawie prądu przy delikatnym wietrze), mili, ale bardzo dziwni ludzie, przerażające jedzenie, problem z narkotykami, który sięga do ostatniej wioski, godziny policyjne w wielu stanach... dla mnie nie jest to miejsce do życia. Miasta są czymś innym, ale tam jest równie chore drogo.

Agencja może jednak pomóc Ci w dostaniu się do puli losowej.
Każdy błąd podczas Twojej rejestracji może skutkować wykluczeniem z losowania. Agencje mają z reguły większe doświadczenie niż jednostki i pomagają Ci unikać takich błędów.
Czy warto Ci zapłacić za ten serwis, musisz sam zadecydować.

Istnieją również fora internetowe, które pomagają za darmo.

Napisany przez TomBrady

Dlatego istnieją fora internetowe, które również pomagają za darmo.

Zgadza się,
w ogóle nic przeciwnego nie twierdziłem.
Dlatego też moje stwierdzenie, że każdy musi sam zdecydować, czy chce wydać pieniądze na taki serwis. Dla mnie osobiście była to właściwa decyzja. Ale tylko dlatego, że w tym konkretnym przypadku nie chciałem grzebać w forum.

Napisany przez Lars04
To jest sytuacja, dla której istnieją fora internetowe, które również pomagają za darmo. Właśnie tak to widzę ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata