Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: wiarygodne, obiektywne i kompleksowe porady dotyczące finansowania budowy

Napisany przez ADMCI4
Obecnie bardzo zajmuję się tematem finansowania budowy, ponieważ wkrótce chcemy zbudować mały Dom. Niestety do tej pory nie udało mi się znaleźć godnego zaufania, merytorycznego i kompleksowego doradztwa. Byłoby naprawdę wspaniale, gdyby ktoś miał poleconą miejscówkę, gdzie mogę uzyskać najlepszą poradę. Th. Müller

Napisany przez ADMCI4
Moja rada: skorzystaj z niezależnego doradcy, który może porównać wiele banków. Przy zakupie mojego mieszkania odwiedziłem cztery banki i poświęciłem sporo czasu. Ostatecznie pośrednik finansowy znalazł dla mnie jeszcze tańszy bank, który jako jedyny udzielił mi kredytu promocyjnego KfW. Ponieważ wszystko można było załatwić drogą mailową i telefoniczną, dystans nie stanowił problemu.

Napisany przez Sebastian
Cześć, Mieliśmy ten sam problem kilka lat temu. Zostaliśmy poinformowani o firmie Eck & Oberg przez przyjaciół. Odczuliśmy, że doradztwo było bardzo przyjemne i kompleksowe. kredyty i dotacje zostały wspomniane od samego początku. Ogólnie rzecz biorąc, otrzymaliśmy znacznie lepszą stopę procentową i odebrano nam wiele pracy. Jesteśmy naprawdę bardzo wdzięczni, ponieważ jako laik nie mieliśmy pojęcia, co, jak i kiedy powinno się wydarzyć. Mogę z czystym sumieniem polecić tę firmę. Powodzenia w projekcie.

Napisany przez FCMP
Cześć Th. Müller, pracuję dla niezależnego usługodawcy finansowego, a moja specjalizacja związana jest z finansowaniem budowy. W zasadzie nasza działalność polega na zrozumieniu podczas rozmowy z klientem, co jest dla niego ważne i jakie są warunki ramowe, a następnie szukamy banku finansującego i opracowujemy koncepcję finansowania. W zasadzie możemy skorzystać z dowolnego banku i tak szukamy najlepszych warunków dla naszych klientów. Czasem może to być bank, którego nazwa nie jest ci dobrze znana... Jeśli chcesz, po prostu się ze mną skontaktuj, na pewno możemy ci pomóc.

Napisany przez bkuhlen
Cześć, polecam, zanim udasz się do pośrednika lub doradcy finansowego, poświęcić 1-2 popołudnia na naukę przynajmniej podstawowych rzeczy w trybie samokształcenia. Dzięki temu minimalizuje się ryzyko związanego z zaufaniem doradcy na ślepo. Ponieważ doradca również musi się utrzymać i może otrzymywać prowizje od banków, nie mam na myśli tego uogólniająco ani złośliwie. Można wtedy zadać bardziej konkretne pytania, gdy się przeczyta coś podstawowego. W takich książkach są również dobre listy kontrolne i przykłady obliczeń. Mój sugestia: Finansowanie nieruchomości WISO autorstwa Michaela Höltinga. Dostępne na przykład na amazon.de. Pozdrowienia, Bernd

Napisany przez ADMCI4
Jak zostanie opłacona prowizja?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata