Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Rodzina w potrzebie szuka wsparcia.

Napisany przez Theresia
Cześć drodzy użytkownicy
Dzisiaj zarejestrowałem się tutaj, aby otrzymać pomoc.
Wcześniej umieściłem kilka ogłoszeń w nadziei na pomoc.
Niestety są rodziny, które znajdują się w kłopotach niezależnie od siebie, tak jak my.
Skopiowałbym naszą prośbę tutaj, więc nie muszę jej ponownie przepisywać.
Będę wdzięczny za wskazówki i informacje. Proszę jednak nie sugerować mi iść do urzędu. Otrzymuję zasiłek dla bezrobotnych, jak wspomniano poniżej, i nie mogę składać wniosków w biurze pracy, ponieważ otrzymuję zbyt dużo zasiłku dla bezrobotnych.
Krótko o nas: mieszkamy w Saarze, Lina-Sophia, Max i Linus. Moim największym zmartwieniem jest moja mała Lina. W grudniu 2017 roku u niej zdiagnozowano rozproszone wewnątrzrdzeniowe glejak pnia mózgu, czyli guza mózgu w pieńku mózgu. Przeszliśmy już 2 serie chemioterapii wraz z radioterapią. W sierpniu i wrześniu byliśmy w Londynie na terapii immunologicznej. Byliśmy w stanie skorzystać z niej tylko dlatego, że zaciągnąłem na to wysoki [url]kredyt[/url]. Lina po terapii czuje się bardzo dobrze i mam nadzieję, że tak pozostanie. Teraz niestety straciłem pracę z powodu terapii w Londynie (sektor publiczny), od marca 2018 roku praktycznie nie pracowałem, bo nie miałem po prostu opieki 24 godziny na dobę dla mojej córki, i byłam sama...

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć Terezjo,
to wszystko brzmi dość ciężko.
Ale jak możesz zyskać coś, jeśli teraz nie możesz opłacić swoich zobowiązań, i zaczynasz nowy temat?
Meble zazwyczaj są dość tanie w domach charytatywnych, a co do kosztów prądu, być może możesz negocjować raty z dostawcą energii. W międzyczasie skorzystanie z poradnictwa finansowego byłoby bardziej korzystne niż dodatkowe zadłużanie się.

Czy kwota 380 EUR to rata za terapię czy za [url]Dom[/url]?

Napisany przez 2utopus
Z powodu ubrań/butów dla dzieci można też zajrzeć do szatni odzieżowej lub domu handlowego działających przy Diakonie/DRK/Caritas.
Czy można otrzymać tutaj jakąkolwiek pomoc od NFZ? (opieka nad dziećmi/pomoc domowa itp.)
Dopóki nie widać trwałego nowego zajęcia zarobkowego, moim zdaniem wskazane jest również skorzystanie z doradztwa dla dłużników -
Czy pomoc od rodziców/dziadków/krewnych/przyjaciół nie wchodzi w grę?

Napisany przez 2tneub
Czy nie ma także pieniędzy opieki, gdy opiekujesz się kimś? Powinieneś koniecznie dowiedzieć się u funduszy socjalnych, jakie są tam możliwości.
Wzięcie nowego [url]kredytu[/url] to zły wybór.

Jeśli jednak będziesz całkiem szczerze, to czy nie była przewidywalna sytuacja z zakończeniem pracy? W służbie publicznej, o ile wiem, istnieje wiele możliwości (niestawienie się do pracy lub coś podobnego), aby przejść przez czas terapii w Londynie. Moim zdaniem, rezygnacja z pewnej pracy była bardzo krótkowzroczna.

Napisany przez Malapascua
Gofundme.com

Może to zadziałać dla walki z rakiem i pomoc dzieciom. Skontaktuj się też z Bildzeitung.

Wytknąć plugawość pracodawcy w służbie publicznej. Jeśli to wyjdzie na jaw, to będzie musiał się zmierzyć z konsekwencjami. Podobnie z dostawcą - będzie publicznie ukamienowany.

Napisany przez Birgit
W poniedziałek w gazecie pojawiła się podobna historia.
Była o dziewczynce o imieniu Lina, która ma guza mózgu.
Ojcu tej dziewczynki zostało wypowiedziane, ponieważ chciał opiekować się swoją chorą córką.
Zostało już zebrane wiele datków dla tej rodziny.

Dziwne, że teraz, zaledwie kilka dni później, pojawia się tutaj podobna historia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata