Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie jest dostępne.

Napisany przez Nemoinator
Cześć,

jesteśmy w trakcie kupna domu. Finansowanie jest ustalone, umowa notarialna została podpisana. Ostateczne umowy kredytowe zostaną podpisane za dwa tygodnie.

Teraz do naszego problemu. Obecnie mamy jedno dziecko, które zostało uwzględnione przez bank w wydatkach domowych (obecnie 3 osoby). Według banku mamy nadwyżkę około 900 € miesięcznie. Teraz moja żona jest w ciąży. Bank nic o tym nie wie, czy powinniśmy / musimy to zgłosić? Rata została wybrana, aby uniknąć dodatkowych problemów.

Napisany przez NaTwoim13
Umowa notarialna podpisana, finansowanie gotowe, umowy zostaną podpisane w przyszłym tygodniu!?!

Nie podoba mi się ta kolejność, a w szczególności nabiera to znaczenia (kupiliście, ale jeszcze nie podpisaliście pożyczki), gdy teraz zadajecie sobie pytanie dotyczące ciąży (co jest czymś pięknym). Czy dopiero teraz - po złożeniu wniosku o finansowanie - dowiedzieliście się o tym?

Jakie jest skonsultowane dochodzenie twojej żony, na podstawie którego przekroczenie kwoty 900 [url]euro[/url] jest ustalone? Ile macierzyńskiego otrzyma w zamian?

Poza pytaniami i kolejnością. Należy podać prawdziwe informacje, wszystko inne może (ale nie musi) prowadzić do unieważnienia [url]kredytu[/url], może (ale nie musi) zostać uznane za oszustwo kredytowe, jednak musi to być znane i ujawnienie należy do twojego poczucia uczciwości i prawdziwych informacji lub twojego strachu przed tym, że zostanie to przypadkowo lub celowo ujawnione.

Finansowanie zostało ustalone z bankiem, gdy potwierdzenie banku dotarło, umówiono się na termin notarialny, bank jest w tym przypadku sprzedawcą domu i naszym kredytodawcą.

Różnica między pensją a zasiłkiem rodzinnym wynosi około 50 € (wynika to z faktu, że do zwykłego zasiłku rodzinnego dolicza się premię za bliźnięta w wysokości 300 €).

Tak, wszystko się tak nam na siebie nałożyło, szczerze mówiąc zrobiliśmy nasz własny plan finansowy z pomocą książki gospodarstwa domowego, aby uzyskać przegląd. Kwoty ryczałtowe podane przez bank były dla nas ponownie. Dlatego nie mówiliśmy nic o ciąży. Dodatkowo mamy pewne wsparcie finansowe (poza budżetem na [url]Dom[/url]) specjalnie na spodziewamy się kolejnego dziecka.

Napisany przez NaTwoim13

Różnica między wynagrodzeniem a zasiłkiem rodzicielskim wynosi około 50 € (Wynika to z faktu, że do zwykłego zasiłku rodzicielskiego doliczony jest bonus bliźniaczy w wysokości 300 €).

W takim razie nie rozumiem, dlaczego tego nie podano, ale piszę to tylko dlatego, że teraz zdajesz się martwić. Ale ostatecznie nie ma to znaczenia, nic się nie stanie!

Jednakże nie rozumiem, dlaczego bank udziela [url]kredytu[/url], ale potrzebuje 1-2 tygodni na przygotowanie umów kredytowych. Szczególnie z uwagi na Twój rozwój, Twoje obawy, bankowi będzie jeszcze łatwiej odstąpić od zgody, ponieważ umowy nie zostały jeszcze podpisane.

To, co sobie obliczasz, i to, co bank przeciwstawia, nie ma znaczenia, to drugie jest decydujące, i to na podstawie tego należy postępować, a potem oceny tej się dokonuje!

Napisany przez 2tneub

W takim razie nie rozumiem, dlaczego to nie zostało podane

Prawdopodobnie dlatego, że bank doliczyłby do tego jeszcze 2 dodatkowe opłaty, co mogłoby spowodować odrzucenie w przypadku zaledwie 900€ nadwyżki w obliczeniach.(jeśli dobrze zrozumiałem, o co chodzi z bliźniakami)

Napisany przez HAS-SI
Zdaniem mnie - wszystko jest dobrze. Bank potrzebuje sytuacji! Nikogo nie obchodzi, co może się zdarzyć w przyszłości. Czy będą to bliźniaki, trojaczki czy tylko 1 dziecko. Już dwukrotnie straciłam dziecko w 26. tygodniu... Czy mam to od razu zgłosić??? Dla banku ważne są stan cywilny, rodzina, 1 dziecko, zarobki. To, co jeszcze może się zdarzyć (jeszcze 5 dzieci, zmiana pracodawcy itp.), to wszystko nieznane i nie może być uwzględnione w chwili składania wniosku.

Napisany przez NaTwoim13
HAS-SI ma oczywiście rację, jeśli są to jeszcze nienarodzone dzieci, to moim zdaniem nie ma to znaczenia, chociaż banki oczywiście chciałyby, żeby to zostało podane. Ja jednak komunikowałem to już w innych wątkach. Osobiście bym tego nie podawał.

Na początku zinterpretowałem to tak, że wniosek o finansowanie został złożony podczas ciąży (i nie został podany) i teraz, gdy dzieci już się urodziły, ma dojść do podpisania umów.

No cóż, również mieliśmy już takie przypadki, gdzie zgodnie z umową kredytową jesteśmy zobowiązani do zgłaszania zmian w sytuacji ekonomicznej, ale czy tutaj zaistniała poważna zmiana ekonomiczna? Wynagrodzenie i urlop rodzicielski są niemal identyczne? Pobory stałe na dwójkę dzieci więcej, ale również dwa razy zasiłek rodzinny i ewentualnie dodatek mieszkaniowy dla budujących?

HAS-SI słusznie to opisał, wszystko zrobione dobrze, przynajmniej w odniesieniu do sytuacji ekonomicznej lub zmian w zakresie wielkości gospodarstwa domowego.

Napisany przez clubfan
Proszę nie komplikować.
Na termin podpisania należy ubrać się odpowiednio (zimowe miesiące będą tutaj bardzo dobre), aby bankier nie zauważył ciąży.
Następnie wystarczy poczekać na zewnętrzne działania takie jak notariusz, jeśli zwycięzca aukcji wciąż musi zostać wybrany, czy oczekiwanie na rozstrzygnięcie sprawy w księdze wieczystej.
W razie potrzeby, jeśli bank nie ureguluje tego w momencie podpisywania umowy kredytowej, konieczne może być ponowne pójście do banku po otrzymaniu wezwania do zapłaty ze strony notariusza, aby złożyć polecenie zapłaty za zakup. Może to zrobić samodzielnie Pana mąż.
Można również telefonicznie wysłać zawiadomienie (lepiej, ze względu na wysokie kwoty), że ten polecenie zapłaty zostanie przesłane listownie.

Wtedy sprawa zostanie załatwiona.

Nie wiem, czy później jeszcze raz spotkasz doradcę kredytowego na budowę (bank domowy lub jednorazowy bank finansujący).
W takim wypadku mógłby on być zdziwiony, jeśli fakty zostaną już ukończone, może nawet poczuć się źle poinformowany, chociaż wątpię. Nawet jeśli w umowie znajdują się jakieś klauzule (mikroskopijne druki w treści umowy), które mówią o konieczności zgłoszenia zmian w warunkach ekonomicznych, nikt nie wierzy naprawdę, że bank w przypadku gdy wszystko już jest załatwione, mógłby w ostateczności nawet wypowiedzieć [url]kredyt[/url], nigdy i ani pod żadnym pozorem.

Cześć,

dzieci przyjdą na świat w połowie przyszłego roku. Zwiedzanie domu i pierwsza wizyta w banku odbyły się w fazie ciąży, kiedy zazwyczaj nikt jeszcze o tym nie mówi (przed 12. tygodniem).

Cześć,

wszystko się udało. Umowy zostały podpisane.

Powiedzcie mi, czy mogę już zarezerwować te środki budowlane z góry, zanim się wprowadzimy i zmienimy adres zameldowania? Boję się, że fundusze zostaną wyczerpane do lutego/marca i nie dostaniemy niczego.

Napisany przez luhega
Program dotacyjny na dzieci zakłada złożenie wniosku po zameldowaniu się w nowym mieszkaniu. Tutaj znajdziesz kilka wątków na ten temat

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata