Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wniosek o kredyt

Napisany przez Martin78
Dobry wieczór,
Pytam w imieniu kolegi.
Złożył wniosek o [url]kredyt hipoteczny[/url] na zakup mieszkania w swoim banku (Sparkasse). Teraz otrzymał wiadomość e-mailem, że bank popiera finansowanie i wstępne zapytanie jest pozytywne. Teraz pozostaje jeszcze sprawdzenie dostarczonych dokumentów i wycena nieruchomości w ramach krótkiej wyceny.
Co oznacza taka informacja dla niego? Czy może już cieszyć się z pozytywnej decyzji?
Dziękuję i miłego wieczoru.

Napisany przez NaTwoim13
Zawsze warto i należy cieszyć się, niezależnie od tego, czy składa się zapytanie o finansowanie czy nie.

To stwierdzenie jest kluczem do głębokiej analizy, a ja nie tylko a) nie znam takich wstępnych zapytań, ale b) zastanawiam się, dlaczego nie złożyć od razu wniosku o finansowanie i przeprowadzić analizę z dokumentami.

Innymi słowy, co zostało zbadane i zatwierdzone przed wcześniejszymi dokumentami, jeśli teraz dopiero są one sprawdzane? W zasadzie znam to, kiedy składam wniosek o finansowanie poprzez Europace, moje dane zostają ponownie sprawdzone pod kątem wiarygodności przez bank, ale z tego, co wiem, tego rodzaju wniosek złożył do swojego banku domowego?

Napisany przez Martin78

Zawsze można i należy cieszyć się z tego, czy się ubiega się o finansowanie, czy nie.

To stwierdzenie jest otwierającym drzwi do szczegółowej analizy, przy czym nie znam takich wstępnych zapytań a) i zastanawiam się, dlaczego nie złożyć od razu wniosku o finansowanie i przeprowadzić analizę wraz z dokumentami.

Innymi słowy, co zostało zbadane i zatwierdzone wcześniej, jeśli teraz dopiero są porównywane dokumenty? Z zasady znam to, jeśli za pośrednictwem Europace zabezpieczasz finansowanie, twoje dane są ponownie sprawdzane pod kątem wiarygodności przez bank w systemie, ale to wygląda na to, że on złożył wniosek w swoim banku?

To prawda, należy zawsze się cieszyć. Teraz go nie ma, ale wydaje mi się, że zrobił to przy wsparciu doradcy finansowego. Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, drogi noelmaxim

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Martin78
z reguły nie jesteś zazwyczaj świadom, gdy bank lub osoba decyzyjna w sprawie [url]kredytu[/url] wyraża zgodę na finansowanie.
Sprawa zostanie szybko załatwiona. Więc decyzja pozytywna lub odmowa.
Być może [url]doradca[/url] finansowy otrzymał pozytywną informację zwrotną poprzez swoją platformę, na której złożył sprawę. Jednak ta platforma finansowa jest tylko interfejsem i NIE jest bankiem.
Liczy się tylko to, co bank ostatecznie oficjalnie ogłasza na piśmie.

Napisany przez Martin78
Dziękuję za informacje. Wygląda na to, że musi mieć cierpliwość. Dziękuję bardzo

Napisany przez PascalTiebel
Cześć,

jeśli to było bezpośrednio w banku Sparkasse i nie przez pośrednika, to myślę, że [url]doradca[/url] chciał mu tylko dać dobre wrażenie. Tak było w moim przypadku podczas finansowania, gdy byłem na rozmowie dotyczącej [url]kredytu[/url]. Gdyby to nie było pozytywne, prawdopodobnie nie poprosiłby o dokumenty.

Ale to tylko moje przypuszczenie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata