Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Czy w wieku 50 lat jest pan/pani za stary/stara na ubezpieczenie na życie?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Kilka lat temu kupiliśmy Dom, na który nadal mamy kredyt hipoteczny w wysokości 110 000 euro. Teraz chcę ubezpieczyć moją żonę i moje dzieci przed ewentualnymi ryzykami, w tym także zawarcie ubezpieczenia na życie na kwotę 110 000 euro. Jednakże zostałem już odrzucony przez cztery firmy ubezpieczeniowe. Powód: Zaawansowany wiek (50 lat!), wysokie ciśnienie krwi i nadwaga. Czy ktoś ma pomysł? Pozdrawiam Klaus

Napisany przez Sepalord
Skontaktuj się ze mną, wtedy będę mógł coś dla Ciebie zrobić. Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
To już trochę skomplikowane. Co dokładnie sobie wyobrażasz? Myślisz o zabezpieczeniu, które obowiązuje cały czas w pełnej kwocie, czy być może możliwa byłaby również polisa na życie z ryzykiem, gdzie na przykład suma ubezpieczenia maleje dzięki spadkowi pozostałego zadłużenia? Być może alternatywą mogłaby być też ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków z klauzulą śmierci. W zależności od stawki, ceny zazwyczaj wahają się od 8 do 10 euro miesięcznie, co czyni je dość niedrogimi! Zawsze lepsze niż nic!

Napisany przez Couponschneider
Ja też bym cię nie ubezpieczył. Jeśli ubezpieczyciel uważa, że nie kwalifikujesz się na [url]ubezpieczenie na życie[/url], to powinieneś zrezygnować z ubezpieczenia emerytalnego. Jeśli już wpłacasz do prywatnego funduszu emerytalnego, to wypowiedz go lub zawieś wpłaty.
Pieniądze w kieszeni to gra.

Napisany przez Reibold
Hallo KlausM,

ubezpieczenie na życie ryzyka byłoby najtańszym sposobem zabezpieczenia tego ryzyka dla osób pozostających po nas. Bez względu na to, czy chcesz ustaloną czy malejącą sumę ubezpieczenia, nie będzie go bez pytań zdrowotnych. Nadwaga i nadciśnienie to zwiększone ryzyko. Pośrednik ubezpieczeniowy może zadać pytania dotyczące ryzyka. Zazwyczaj jest to nawet możliwe elektronicznie jednocześnie u kilku towarzystw. Tak można być może znaleźć towarzystwo, które przyjmie cię np. za dopłatą do składki. To zależy m.in. od tego, jakie leki przyjmujesz i czy występują już problemy zdrowotne.

Z poważaniem

Alexander Reibold
Darmowe doradztwo finansowe
Neuburg an der Donau

Napisany przez Birgit
Artykuł pochodzi z 2009 roku

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata