Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie mieszkania własnościowego

Napisany przez sassa
Dobry wieczór,

chcę zakupić mieszkanie na własność. Pokryję koszty zakupu, ale mieszkanie chciałbym sfinansować w pełni.

Okres spłaty: 25 lat

Cena zakupu krok 1: 125 000 [url]euro[/url], 2 lata później kolejne 40 000 [url]euro[/url], ponieważ część mieszkania, która musi być jeszcze wybudowana, została dodana...

Ponieważ jeszcze nie ma rzeczywistej wartości, zakładam, że nie mogę jeszcze wziąć [url]kredytu[/url] na kwotę 40 000 [url]euro[/url] na rozbudowę i muszę ponieść pewne ryzyko związane z rozwojem oprocentowania...

Teraz przedstawiono mi wstępny [url]kredyt[/url]: wydaje się dobrze na papierze dzięki stałemu oprocentowaniu na 20 lat... chociaż rata w drugiej fazie byłaby dość wysoka. Do końca tygodnia otrzymam jednak obliczenie spłaty kwoty kapitału na 15 lat... zobaczymy, czy to zmniejszy ratę do akceptowalnego poziomu...

Czy istnieją jakiekolwiek pułapki związane z tą metodą? Na przykład, co się stanie, jeśli po 10 latach Bauspar nie będzie jeszcze gotów...

Musi przyznać, że na początku interesowałem się tylko kredytem ratalnym...

Z 3 procentami spłaty, umiarkowanymi nadpłatami i dodatkiem budowlanym w wysokości od 50 000 do 60 000 [url]euro[/url] pozostałoby mi 15 lat do spłaty (w zależności od tego, jak małą kwotę pozostałych 40 000 mógłbym zebrać) - przy 6 procentach oprocentowania po zakończeniu 15 lat nadal miałbym do czynienia z rozsądną ratą na pozostałe 10 lat...

Czy te wstępne [url]kredyty[/url] są naprawdę bezpieczną opcją?

Pozdrowienia

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć,

jestem zdania, że takie pożyczki przedpremierowe są bezpieczne, jednak czy są korzystniejsze, zależy od tego, jak rozwijają się odsetki. Jest to jakby zakład na wzrost stóp procentowych. Jeśli to nastąpi, zarabiasz, jeśli nie, albo stopy procentowe spadną, tracisz.

Osobiście uważam, że stopy procentowe nie wzrosną znacząco w najbliższych 10-15 latach, co mogłoby doprowadzić do bankructwa niektórych krajów zadłużonych, dlatego też, jeśli pozostałe zadłużenie nie zagraża Twojemu bytowaniu, nie zdecydowałbym się na to.

Bez wątpienia największym zwycięzcą jest sprzedawca tego konstruktu w 100%.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Hermueller, mam pytanie: Czy jest zapewnione, że bogatsze kraje będą nadal subwencjonować biedniejsze kraje (bez oceniania)? Czy jest zapewnione, że Unia Europejska będzie istnieć dłużej i co z [url]euro[/url]?

Jak chcemy zagwarantować, że we Francji (choć powody obecnych zamieszek są różnorodne) zapanuje spokój i zapewnić, że pozostanie relatywnie spokojnie? Czy z obecnym - sztucznie niskim - poziomem stóp procentowych, gdzie obywatele m.in. są eksmitowani, a my - patrząc na Target - faktycznie zaciągamy coraz więcej długów, mimo że jako kraj (m.in. także ze względu na niskie stopy procentowe) mamy zerowe saldo? Czy naprawdę wierzysz, że kraje kiedykolwiek będą w stanie spłacić swoje długi samodzielnie? Przede wszystkim, jak długo wskaźnik inflacji może być utrzymywany poniżej 2% w tych warunkach i czy nie leży to także w twoim interesie jako pracownika, że stopy procentowe nie zaczną wreszcie powoli wzrastać?

Dokąd to wszystko zmierza i przede wszystkim, jak długo jeszcze obywatele będą siedzieć cicho?

Przechodząc do istoty, do sedna: Jeśli chodzi o przedterminowe spłaty, pewne jest to, że płaci się tylko odsetki w trakcie okresu spłaty przedterminowej, a przede wszystkim, w przypadku wcześniejszego wyjścia - z jakichkolwiek powodów - wysoka opłata za wcześniejszą spłatę, ponieważ m.in. opcje dodatkowych spłat i zmiany stopy spłaty nie mogą być uwzględnione w tej kalkulacji, ponieważ zazwyczaj te opcje nie istnieją! Co więcej, w przypadku przedterminowej spłaty BSV jest całkowicie zbyteczny, co prowadzi do utraty elastyczności, którą zapewnia [url]kredyt[/url] ratalny z niską spłatą i rozszerzoną spłatą w BSV, ponieważ umowa oszczędnościowa leży w twoim biurku, co pozwala na dysponowanie dodatkowo spłaconymi środkami, jeśli sytuacja ekonomiczna tego wymaga, a także na ewentualne zawieszenie raty w trudniejszych czasach gospodarczych, lub obniżenie obciążenia w trudniejszych czasach gospodarczych i ewentualne zwiększenie go w lepszych czasach, by nie stracić z oczu celu zapewnienia stabilności odsetkowej po zakończeniu okresu zawarcia umowy o stałym oprocentowaniu. Jeśli jednak tego nie zrobisz, to przynajmniej dałeś radę przezwyciężyć trudny okres!

W przypadku życzenia spłaty w wysokości 3% nie ma już dyskusji, należy wybrać model rat stałych z co najmniej 1% spłaty, a jeśli pożądane jest oszczędzanie w ramach Bauspar - co może się opłacać, ale musi zostać obliczone - to dobrowolnie 2% na oszczędzanie na finansowanie poprzedzające. [url]kredyt[/url].]

Czy można być pewnym, że bogatsze kraje będą nadal przez długi czas subsydiować biedniejsze kraje (bez żadnej oceny!)? Czy można być pewnym, że Unia Europejska przetrwa dłużej i co z [url]euro[/url]?

Dlatego świadomie napisałem:

Cytat od Herrmuellera

Osobiście nie uważam, że w ciągu najbliższych 10-15 lat oprocentowanie wzrośnie znacząco, w przeciwnym razie niektóre kraje zadłużone zbankrutowałyby, dlatego nie zrobiłbym tego, o ile pozostała kwota nie zagraża istnieniu.

Czy to się naprawdę wydarzy, tego nikt nie wie, to jest wyłącznie moja osobista opinia.

Napisany przez NaTwoim13
OK, to nie była zła pytanie.

Na czym opierasz swoje przekonanie, że poziom stóp procentowych pozostanie tak niski, czy tylko dlatego, że będziemy nadal tolerować i akceptować finansowanie, pomaganie i wspieranie innych krajów, a wszystko pozostanie spokojne?? To pytanie bez oceny, czy nie zaczynamy zauważać, że zaczyna się zmieniać kierunek??

Jeśli chcesz to dokładnie wiedzieć, moim zdaniem jest tak, że obecnie Niemcy są tutaj tchórzami ze względu na naszą przeszłość. Nie sprzeciwiać się.... Dokładnie takie rzeczy wie np. Putin i wykorzystuje to. Tacy ludzie dokładnie wiedzą, że chcemy pozostać w naszej strefie komfortu i unikać konfliktów (prawdziwych konfliktów!!) jak diabeł wody święconej. Dlatego moim zdaniem, to właśnie my tutaj w Niemczech pozwalamy sobie na zbyt wiele ze strony sąsiadujących krajów.

Swego czasu nie było dla mnie jasne (i nie jestem ekonomistą), jak kraje Południowej Europy mogą otrzymać praktycznie taką samą walutę jak my w Północnej Europie. Będziemy nadal (bez względu na to, kto przejmie rządy) pięknie tańczyć pod dyktando UE i ładnie płynąć z nurtem.

Może to brzmieć populistycznie, ale jestem jednym z „zaniepokojonych” obywateli i niestety dzisiaj już nie wolno być takim...

Napisany przez Hilfe

Dobry wieczór,

chciałbym kupić mieszkanie na własność. Pokryłbym koszty dodatkowe związane z zakupem, ale finansowanie mieszkania byłoby w pełni.

Okres spłaty: 25 lat

Cena zakupu krok 1: 125 000 [url]euro[/url]
2 lata później kolejne 40 000 [url]euro[/url], ponieważ do mieszkania ma dojść jeszcze pewna część, która musi zostać jeszcze wybudowana ...

Ponieważ jeszcze nie ma rzeczywistej wartości, zakładam, że nie mogę jeszcze zaciągnąć 40 000 [url]euro[/url] na rozbudowę i muszę ponieść pewne ryzyko związane z rozwojem oprocentowania ...

Obliczono mi zatem pożyczkę z zabezpieczeniem: Na papierze wygląda dobrze z zabezpieczeniem oprocentowania na 20 lat ... jednak rata w drugiej fazie byłaby dosyć solidna. Do końca tygodnia otrzymam jednak obliczenia dla spłaty sumy z kapitałem budowlanym w 15 latach ... zobaczymy, czy rata pozostałaby na akceptowalnym poziomie ...

Czy istnieją jakieś kruczki w tej metodzie? Coś, co mi przychodzi na myśl od razu: co będzie, jeśli po 10 latach budżet budowlany nie będzie jeszcze dojrzały...

Muszę przyznać, że początkowo interesowałem się tylko standardowym kredytem z ratą stałą...

Przy 3 procentach spłaty, z umiarkowanymi wpłatami dodatkowymi i zasiłkiem na dziecko na zakup nieruchomości pozostałoby mi między 50 000 a 60 000 [url]euro[/url] zadłużenia po 15 latach (w zależności od tego, jak nisko mogę wpłacić pozostałe 40 000) - przy 6 procentach odsetek po upływie 15 lat nadal byłbym w stanie spłacić pozostałe 10 lat w akceptowalnej wygodnej racie ...

Czy te zabezpieczenia są naprawdę pewne?

Pozdrowienia

Nigdy nie słyszałem, że część mieszkania musi być rozbudowana. Proszę podać więcej szczegółów

Czy to budowa w trakcie postępu prac budowlanych?

Kupujesz przecież Wszystko w komplecie, to znaczy, że możesz obecnie zabezpieczyć finansowanie odpowiednio

Napisany przez sassa
Dzień dobry!

Po pierwsze, serdecznie dziękuję za odpowiedzi...

@ Pomoc

Na początek mogę kupić mieszkanie w starym budownictwie... Łazienka znajduje się na korytarzu... nie optymalne, ale wykonalne przez 1-1,5 roku... Mógłbym się wprowadzić jesienią/zimą 2019 roku.

Za 2 lata - czyli rok po moim wprowadzeniu, obok mojego mieszkania powstanie nowy budynek. Otrzymałem propozycję dodania nowej łazienki w nowym budynku... Zaleta: łazienka W mieszkaniu, a łazienka na korytarzu może stać się łazienką dla gości...

Planowanie zamknięcia przestrzeni budowlanej (dobudowa) może odbyć się już w przyszłym roku - przynajmniej w pierwszej fazie.

Nie chciałbym właściwie czekać na zakup kompletny za 2 - 3 lata, ponieważ sądzę, że od końca 2019 roku stopy procentowe zaczną powoli rosnąć i w ten sposób mogę już spłacić kredyt bazowy przez 2 lata...

I tak... Kompromis z łazienką na korytarzu brzmi teraz gorzej, niż jest w rzeczywistości...

Korytarz będzie podzielony tylko do momentu ukończenia dobudowy, potem schody korytarzowe zostaną usunięte i będę mieć swoje własne królestwo... Znam bardzo dobrze właścicieli i jestem camperem - więc nie jest tak, że biegnę po korytarzu w szlafroku... :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata