- wt gru 04, 2018 8:36 pm
Dobry wieczór,
chcę zakupić mieszkanie na własność. Pokryję koszty zakupu, ale mieszkanie chciałbym sfinansować w pełni.
Okres spłaty: 25 lat
Cena zakupu krok 1: 125 000[url]euro[/url] , 2 lata później kolejne 40 000 [url]euro[/url] , ponieważ część mieszkania, która musi być jeszcze wybudowana, została dodana...
Ponieważ jeszcze nie ma rzeczywistej wartości, zakładam, że nie mogę jeszcze wziąć[url]kredytu[/url] na kwotę 40 000 [url]euro[/url] na rozbudowę i muszę ponieść pewne ryzyko związane z rozwojem oprocentowania...
Teraz przedstawiono mi wstępny[url]kredyt[/url] : wydaje się dobrze na papierze dzięki stałemu oprocentowaniu na 20 lat... chociaż rata w drugiej fazie byłaby dość wysoka. Do końca tygodnia otrzymam jednak obliczenie spłaty kwoty kapitału na 15 lat... zobaczymy, czy to zmniejszy ratę do akceptowalnego poziomu...
Czy istnieją jakiekolwiek pułapki związane z tą metodą? Na przykład, co się stanie, jeśli po 10 latach Bauspar nie będzie jeszcze gotów...
Musi przyznać, że na początku interesowałem się tylko kredytem ratalnym...
Z 3 procentami spłaty, umiarkowanymi nadpłatami i dodatkiem budowlanym w wysokości od 50 000 do 60 000[url]euro[/url] pozostałoby mi 15 lat do spłaty (w zależności od tego, jak małą kwotę pozostałych 40 000 mógłbym zebrać) - przy 6 procentach oprocentowania po zakończeniu 15 lat nadal miałbym do czynienia z rozsądną ratą na pozostałe 10 lat...
Czy te wstępne[url]kredyty[/url] są naprawdę bezpieczną opcją?
Pozdrowienia
chcę zakupić mieszkanie na własność. Pokryję koszty zakupu, ale mieszkanie chciałbym sfinansować w pełni.
Okres spłaty: 25 lat
Cena zakupu krok 1: 125 000
Ponieważ jeszcze nie ma rzeczywistej wartości, zakładam, że nie mogę jeszcze wziąć
Teraz przedstawiono mi wstępny
Czy istnieją jakiekolwiek pułapki związane z tą metodą? Na przykład, co się stanie, jeśli po 10 latach Bauspar nie będzie jeszcze gotów...
Musi przyznać, że na początku interesowałem się tylko kredytem ratalnym...
Z 3 procentami spłaty, umiarkowanymi nadpłatami i dodatkiem budowlanym w wysokości od 50 000 do 60 000
Czy te wstępne
Pozdrowienia