Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: udzielenie kredytu

Napisany przez Baumi79
Cześć ?
Moja sprawa wygląda tak, wysłaliśmy wniosek o pożyczkę do banku DSL 4.12., jak długo potrwa, zanim dowiemy się więcej, czy zostanie zatwierdzony czy nie ?
Według scoringu, wszystkie niezbędne wprowadzenia zawsze były na zielono, jesteśmy trochę sceptyczni, ponieważ zostaliśmy odrzuceni przez poprzedni bank z powodu zdolności kredytowej .
Powodem było to, że w ostatnich miesiącach mieliśmy zbyt duże wydatki, jedynie dlatego, że spłaciliśmy nasze [url]kredyty[/url] (małe [url]kredyty[/url]) dla lepszej informacji jak [url]zdolność kredytowa[/url] i mogliśmy to udowodnić także przez wyciągi z konta, byliśmy naprawdę zadowoleni .
Moja doradczyni finansowa powiedziała, że nie będzie problemu z bankiem (DSL) i nasze finansowanie budowy zostanie zatwierdzone, czy ma rację .
Brakuje tylko dwóch dokumentów, nowego wyciągu z konta i wykazu od dewelopera nieruchomości, które zostaną przesłane drogą mailową .

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Moja doradczyni finansowa powiedziała:

Czy to maklerka, czy pracowniczka banku DSL?

Napisany przez Baumi79
jest naszym pośrednikiem w kredytach hipotecznych

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Oczywiście może się zdarzyć, że ona pomyśli zanim klient pójdzie gdzie indziej, spróbuję swoich sił w DSL Bank... Oczywiście sama Wam tego nie powie... To możliwe, ale nie musi być...

Napisany przez NaTwoim13
Nie potrafię zidentyfikować, gdzie i w jaki sposób możemy pomóc!

Nie jesteśmy w stanie oszacować, czy [url]kredyt[/url] zostanie przyznany. Nie mamy żadnych informacji, oprócz podstawowej oceny kredytowej w DSL Bank, oraz wiemy o wcześniejszym odrzuceniu.

Ocena kredytowa w DSL Bank w systemie nie znaczy nic, ponieważ to ja podaję te informacje do systemu. Nie wiem, co pośrednik wpisał, czy wszystko zostało poprawnie zinterpretowane i ocenione, czy działał z należytą starannością. Te dane są później sprawdzane pod względem poprawności przez DSL Bank, a wartość obiektu inwestycyjnego jest sprawdzana dopiero po otrzymaniu wszystkich dokumentów. Dopiero wówczas ocena kredytowa staje się trwała.

Nie rozumiem, dlaczego brakuje wykazu od dewelopera, albo dlaczego został poproszony o dostarczenie. Wiem jednak, że jest to dokument minimalny.
Podobnie nie rozumiem, dlaczego żądany jest wyciąg z konta.

Jeśli brakuje dokumentów w DSL Bank, to decyzja zostaje znacznie opóźniona, ponieważ chcą oni wychować pośredników, aby wszystkie minimalne dokumenty zostały dostarczone, aby plik nie musiał być przeglądany trzy razy. Oczywiście, można poprosić o dodatkowe dokumenty w przypadku szczególnym, ale dokumenty minimalne, takie jak zestawienie kosztów budowy od architekta, nie powinny być konieczne. W celu przyspieszenia procesu decyzyjnego, co w dzisiejszych czasach jest coraz ważniejsze, chcą uzyskać zgodę na obiekt.

Jak wspomniano wcześniej, kompletnie nie wiem, gdzie i w jaki sposób możemy pomóc.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata