Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy WHEN nowe) Sp. z o.o.

Napisany przez lars553
Cześć,

w lipcu 2017 r. (przygotowania, pierwsze obroty od stycznia 2018 r.) założyłem własną firmę w formie GmbH z kapitałem zakładowym w wysokości 25 000 [url]euro[/url] oraz pożyczką KFW. Pierwszy roczny bilans pokazuje stratę ze względu na zakupy, a także w 2018 r., z powodu wysokich inwestycji na początek, prawdopodobnie będzie nadal wykazywać straty.

Teraz mam pewnych klientów, stale rosnące obroty oraz obecnie miesięczny zysk w wysokości około 10 000 [url]euro[/url] przed opodatkowaniem. W marcu 2019 r. przewiduję już stabilny nadwyżkę w wysokości 15 000 [url]euro[/url] miesięcznie. Dodatkowo obecnie ponoszę koszty najmu w wysokości 5000 [url]euro[/url] miesięcznie.

Planuję w przyszłym roku zakupić teren inwestycyjny i zbudować lub przebudować budynek, lub też zakupić istniejącą nieruchomość (wynajmowaną). Potrzebuję na to kapitału w wysokości 1 200 000 [url]euro[/url].

Jak zabrać się do tego w najlepszy sposób? Sprawozdania finansowe wyglądają już dobrze, ale nie ma jeszcze pozytywnego wyniku rocznego. Od 2020 r. wszystko powinno być już bezproblemowe. Czy jest jednak możliwe dla mnie otrzymanie finansowania już w 2019 r.? Chodzi przecież o grunt i posiadłość, co stanowi już znaczną pewność.

Pozdrowienia,

Lars

Napisany przez Hilfe
dziś mamy 10.12.18, a w tym roku osiągnęłeś dopiero pierwsze obroty, które jeszcze nie przeszły przez fiskusa. To się nie uda. Najwcześniej po zatwierdzeniu dwóch bilansów przy tak dużej inwestycji. A nawet wtedy tylko jeśli bank domowu też zaakceptuje.

Napisany przez lars553
Dziękuję za pierwszą ocenę.

Mam firmę z bardzo wysokimi kosztami stałymi, ale prawie zerowymi kosztami zmiennymi.
Dlatego mogę pewnie przewidzieć, że od teraz praktycznie tylko zyski będą się pojawiać.

Co teraz jest istotne dla finansowania? Czy istnieją lepsze (wiarygodne) modele dla mnie, takie jak bankowość?

Co oznacza roczne zestawienie z zeszłego roku, jeśli miesięcznie dochód wynosi 25 000 [url]euro[/url] + 5000 [url]euro[/url] czynszu i jest trwale zabezpieczony lub rośnie poprzez umowy? Czy to wszystko jest nieistotne, a liczą się tylko sprawozdania roczne?
Czy to nie jest oceniane indywidualnie pod kątem modelu biznesowego?

Ponieważ chcę jak najszybciej rozpocząć projekt, zadaję pytanie. Jestem świadom, że obecnie warunki nie są spełnione, ale chcę dowiedzieć się, co jest konieczne, aby jak najszybciej się do tego przygotować.

Napisany przez Hilfe
Przynajmniej 2 lata działalności gospodarczej mających za sobą dyskusję. W innym przypadku zapytaj swojego banku. Nie ma alternatyw w tej sytuacji

Napisany przez BenniG
A co powiesz na przedstawienie swojego pomysłu w programie Höhle der Löwen? Jeśli dobrze wypromujesz swój produkt, na pewno uda się pozyskać większość potrzebnych funduszy w zamian za udział w firmie. Resztę Lw zaoferuje tobie jako korzystny [url]kredyt[/url].

Napisany przez 2utopus
Ale czy z biznesowego punktu widzenia nie lepiej byłoby wynająć, aby móc odliczyć wszystkie związane koszty?

Napisany przez hausbauwest

Ale czy z biznesowego punktu widzenia nie byłoby bardziej korzystne wynająć, aby móc odpisać wszystkie koszty?

Co to za logika?
W spółce na nieruchomość również nakłada się normalna amortyzacja, a płatności odsetkowe są w pełnej wysokości odliczalne.
Jeśli płatności odsetkowe są obciążone podatkiem VAT, można również odliczyć VAT.
A jeśli kiedyś spółka zdecyduje się wynająć obiekt i nie robić nic innego, wtedy obowiązuje tylko 15% obciążenia podatkowego.

To wspaniała opcja gromadzenia płynności finansowej.

Nawet przy wypłacie mogą wystąpić bardzo wysokie korzyści podatkowe, jeśli poprawnie wybierze się podstawę opodatkowania.

W zasadzie dla spółki nie ma nic lepszego niż zakup nieruchomości, pod warunkiem że obiekt się rozwija.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata