- ndz gru 09, 2018 9:28 pm
Cześć,
w lipcu 2017 r. (przygotowania, pierwsze obroty od stycznia 2018 r.) założyłem własną firmę w formie GmbH z kapitałem zakładowym w wysokości 25 000[url]euro[/url] oraz pożyczką KFW. Pierwszy roczny bilans pokazuje stratę ze względu na zakupy, a także w 2018 r., z powodu wysokich inwestycji na początek, prawdopodobnie będzie nadal wykazywać straty.
Teraz mam pewnych klientów, stale rosnące obroty oraz obecnie miesięczny zysk w wysokości około 10 000[url]euro[/url] przed opodatkowaniem. W marcu 2019 r. przewiduję już stabilny nadwyżkę w wysokości 15 000 [url]euro[/url] miesięcznie. Dodatkowo obecnie ponoszę koszty najmu w wysokości 5000 [url]euro[/url] miesięcznie.
Planuję w przyszłym roku zakupić teren inwestycyjny i zbudować lub przebudować budynek, lub też zakupić istniejącą nieruchomość (wynajmowaną). Potrzebuję na to kapitału w wysokości 1 200 000[url]euro[/url] .
Jak zabrać się do tego w najlepszy sposób? Sprawozdania finansowe wyglądają już dobrze, ale nie ma jeszcze pozytywnego wyniku rocznego. Od 2020 r. wszystko powinno być już bezproblemowe. Czy jest jednak możliwe dla mnie otrzymanie finansowania już w 2019 r.? Chodzi przecież o grunt i posiadłość, co stanowi już znaczną pewność.
Pozdrowienia,
Lars
w lipcu 2017 r. (przygotowania, pierwsze obroty od stycznia 2018 r.) założyłem własną firmę w formie GmbH z kapitałem zakładowym w wysokości 25 000
Teraz mam pewnych klientów, stale rosnące obroty oraz obecnie miesięczny zysk w wysokości około 10 000
Planuję w przyszłym roku zakupić teren inwestycyjny i zbudować lub przebudować budynek, lub też zakupić istniejącą nieruchomość (wynajmowaną). Potrzebuję na to kapitału w wysokości 1 200 000
Jak zabrać się do tego w najlepszy sposób? Sprawozdania finansowe wyglądają już dobrze, ale nie ma jeszcze pozytywnego wyniku rocznego. Od 2020 r. wszystko powinno być już bezproblemowe. Czy jest jednak możliwe dla mnie otrzymanie finansowania już w 2019 r.? Chodzi przecież o grunt i posiadłość, co stanowi już znaczną pewność.
Pozdrowienia,
Lars