- pn gru 10, 2018 10:10 am
Hej wszystkim,
oto sytuacja: W przyszłym roku chcę z moją żoną kupić nowy samochód, który chcemy opłacić zaliczką + kredytem. Chciałbym poprosić o Waszą miłą ocenę, czy[url]kredyt[/url] w takiej wysokości jest możliwy do uzyskania / czy powinien być.
- Samochód: BMW 430d
- Koszty i[url]pożyczka[/url] : samochód kosztuje 30,000 €, chcemy wpłacić 10,000 € zaliczki, 20,000 € [url]kredytu[/url] w 60 miesięcznych ratach (5 lat);
- Dochód żony (netto): 1800 €, umowa o pracę na czas określony do kwietnia 2020 r., brak okresu próbnego
- Dochód męża (netto): 2350 €, umowa o pracę na czas nieokreślony, brak okresu próbnego
- Dochód razem (netto): 4150 €
- Dzieci: 0
- Miesięczne koszty: 680 € czynsz, 1x 20 € umowa na telefon bez sprzedaży ratalnej, 1x 35 € umowa na telefon z zakupem ratalnym
- Obecne[url]kredyty[/url] : 35 € miesięcznie na umowę telefoniczną z zakupem rat, poza tym żadnych innych [url]kredytów[/url]
- Wynik w Biurze Informacji Kredytowej żony: 98%
- Wynik w Biurze Informacji Kredytowej męża: 94.8% (dwa razy przeprowadzony w ciągu ostatnich 2 lat, oraz 2 konta osobiste, które nie są używane. Przypuszczam, że niższy wynik wynika z tego, bo poza tym nigdy nie miałem żadnych problemów z płatnościami ani niczego innego - dodatkowe konta zostały już anulowane, zobaczymy, czy wynik wzrośnie).
Przy spłacie[url]kredytu[/url] w 60 miesięcznych ratach wynosiłoby to około 350 € miesięcznie (przy stopie oprocentowania 5%). Jest to więc zdecydowanie mniej niż 10% dochodu netto gospodarstwa domowego, jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie przy zgłaszaniu wniosku kredytowego.
A teraz pytania:
1. Czy uważacie, że otrzymamy od BMW Bank kwotę 20,000 € na podstawie naszych danych (dochody, wyniki w Biurze Informacji Kredytowej)? Czy widzicie jakieś przeszkody związane z naszą sytuacją finansową?
2. Czy powinniśmy od razu złożyć wniosek o[url]kredyt[/url] w naszym banku (może oni bardziej się zgodzą?)? Jesteśmy w Stadtsparkasse w Monachium i mamy tam wspólne [url]konto[/url] , na które wpływają oba dochody miesięcznie.
Dzięki i miłego dnia!
oto sytuacja: W przyszłym roku chcę z moją żoną kupić nowy samochód, który chcemy opłacić zaliczką + kredytem. Chciałbym poprosić o Waszą miłą ocenę, czy
- Samochód: BMW 430d
- Koszty i
- Dochód żony (netto): 1800 €, umowa o pracę na czas określony do kwietnia 2020 r., brak okresu próbnego
- Dochód męża (netto): 2350 €, umowa o pracę na czas nieokreślony, brak okresu próbnego
- Dochód razem (netto): 4150 €
- Dzieci: 0
- Miesięczne koszty: 680 € czynsz, 1x 20 € umowa na telefon bez sprzedaży ratalnej, 1x 35 € umowa na telefon z zakupem ratalnym
- Obecne
- Wynik w Biurze Informacji Kredytowej żony: 98%
- Wynik w Biurze Informacji Kredytowej męża: 94.8% (dwa razy przeprowadzony w ciągu ostatnich 2 lat, oraz 2 konta osobiste, które nie są używane. Przypuszczam, że niższy wynik wynika z tego, bo poza tym nigdy nie miałem żadnych problemów z płatnościami ani niczego innego - dodatkowe konta zostały już anulowane, zobaczymy, czy wynik wzrośnie).
Przy spłacie
A teraz pytania:
1. Czy uważacie, że otrzymamy od BMW Bank kwotę 20,000 € na podstawie naszych danych (dochody, wyniki w Biurze Informacji Kredytowej)? Czy widzicie jakieś przeszkody związane z naszą sytuacją finansową?
2. Czy powinniśmy od razu złożyć wniosek o
Dzięki i miłego dnia!