Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Anuluj ubezpieczenie na życie z udziałem w zyskach przed terminem.

Napisany przez Bettsche
Cześć,

chciałbym zrezygnować z mojego ubezpieczenia na życie kapitałowe (zawarte w 1992 roku) z udziałem w zyskach. Polisa wygasa zgodnie z planem w 2022 roku, ale ze względu na emigrację potrzebuję tych pieniędzy teraz.

W corocznym liście od ubezpieczyciela jest napisane następujące:
__________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ _______________
Jakie świadczenia finansowe otrzymam w przypadku wypowiedzenia umowy z dniem 01.05.2019 r.

gwarantowana jednorazowa wypłata .....[url]euro[/url]

dotychczasowe niegwarantowane wypłaty z bieżącego udziału w zyskach .....[url]euro[/url]

przyszłe niegwarantowane saldo udziału w zyskach .....[url]euro[/url]

przyszły niegwarantowany udział w rezerwach wycen .....[url]euro[/url]

przyszły niegwarantowany minimalny udział w rezerwach wycen .....[url]euro[/url]

__________________________________________________ __________________________________________________ _____________________________________________

całkowita jednorazowa wypłata .....[url]euro[/url]

Moje pytanie brzmi: Czy otrzymam całkowitą jednorazową wypłatę, czy zostanie z niej coś potrącone?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata