Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Założenie funduszu hedgingowego.

Napisany przez Dert0x
My, Manava-Group, pilnie potrzebujemy kogoś, kto udostępni nam 100 000 € w zamian za 5% udziałów w firmie.
No dobrze, ale kim jesteśmy? Jesteśmy startupem w Austrii, który początkowo specjalizował się w kryptowalutach, ale w tym roku dzięki naszej sieci kontaktów pojawiały się coraz to nowe możliwości. Słowo „Manava” pochodzi z sanskrytu i oznacza „ludzki, humanitarny”, co jest zgodne z naszą filozofią zgodnie z zasadą: jakie są nasiane, takie się zbiera.
Nasza firma dąży do zapewnienia klientom całkowitej przejrzystości co do ich kapitału od samego początku.
Posiadamy ekspertów w różnych dziedzinach inwestycji, takich jak [url]kryptowaluty[/url], nieruchomości, metale szlachetne oraz rynek Forex.
Nasze zarządzanie portfelem wygląda następująco:
40% [url]kryptowaluty[/url]
40% nieruchomości
10% rynek Forex
10% metale szlachetne
Nasza firma obecnie składa się z 3 osób. CEO, CFO odpowiedzialny za finanse, oraz ja, który później zajmie się wsparciem technicznym oraz stroną internetową.
Jakie są nasze cele? Chcemy udostępnić klientom aplikację, która zapewni miesięczny przegląd zwrotów z inwestycji. Dzięki aplikacji inwestorzy będą mogli śledzić swoje inwestycje na bieżąco. Chcemy osiągnąć inwestycję w wysokości 40 milionów [url]euro[/url] w naszym pierwszym roku działalności oraz zarządzać tym kapitałem. Planujemy także rozszerzyć naszą działalność o platformę Exchange, która umożliwi wymianę między walutą FIAT a BTC online za pośrednictwem naszej strony internetowej. W ramach Exchange będzie można wymieniać pewne [url]kryptowaluty[/url] lub sprzedać swoje [url]kryptowaluty[/url]. Planujemy także w drugim roku działalności uruchomić własną kryptowalutę opartą na technologii blockchain. Pierwsze informacje o krypto walucie zostaną opublikowane pod koniec 2019 roku. Istotnym elementem naszych początków jest poszerzanie grona doświadczonych ekspertów inwestycyjnych. Staramy się nawiązywać nowe współprace, aby zapewnić szerokie portfolio usług. Rozszerzamy także naszą działalność na arenie międzynarodową, aby być zawsze na bieżąco.
Mam nadzieję, że udało mi się rzucić trochę światła na nasze plany, a jeśli nie, zapraszam do rozmowy z naszym CEO.
Pozdrowienia i Życzę Wesołych Świąt!! Wesołych Świąt!

Napisany przez Cici
O jaką kwotę chodzi mniej więcej? Co ma być zabezpieczone? Nawet jeśli nie chcecie ujawnić wszystkiego publicznie, uważam, że informacje są zbyt skąpe, aby wzbudzić zainteresowanie rozmową osobistą.

Napisany przez Dert0x
Wydaje się, że chodzi o to, że będę raczej zaangażowany w obszar techniczny, czyli zarządzanie stroną internetową i kilkoma innymi drobnymi rzeczami, w których uczestniczę.
Dlatego nie chcę ujawniać niczego nieprawdziwego. Mamy ekspertów inwestycyjnych w dziale bankowym, nieruchomościach, akcjach, metali szlachetnych, kryptowalutach.
Resztę omówi nasz dyrektor wykonawczy z tymi osobami.
Pozdrowienia

Napisany przez 2tneub
A skąd wzięła się informacja, że firma jest już warta 2 miliony?

Napisany przez Dert0x
Proszę ponownie o spotkanie osobiste z naszym CEO, nikt nie powiedział, że firma jest warta 2 mln. Mamy cel zebrania 40 mln w tym roku. Nasze wyróżnienie to kombinacja technologii blockchain, [url]kryptowalut[/url], nieruchomości, akcji, itp. Ponadto mamy ludzi, którzy posiadają istniejące firmy z dużą siecią online i offline.

Napisany przez Dert0x
Na pewno mamy dużych inwestorów zaangażowanych, którzy chcą zainwestować, gdy firma oficjalnie ruszy.

Napisany przez 2tneub

nikt nie powiedział, że firma jest warta 2 mln.

Ale wy, z waszą wyceną. Jeśli 100 tys. € kapitału jest warte 5%, to firma po podwyższeniu kapitału jest warta 2 mln.
Aktualna wartość byłaby więc poprawnie tylko 1,9 mln.

Ponadto wątpię, że założenie firmy przebiegnie tak szybko, że uda wam się zebrać 40 mln jeszcze w tym roku.
To już dlatego, że notariusze na pewno nie poczekają na was do końca roku.

Znam się tylko na zakładaniu spółek z o.o., ale nawet to się ciągnie, zanim wszystko się ułoży (numer podatkowy, wpis do rejestru handlowego, numer konta itp.).
Wierz mi, to może spokojnie potrwać nawet 2 miesiące.
Co jest jeszcze konieczne do zarejestrowania funduszu, nie jestem w stanie powiedzieć.

Napisany przez Dert0x
https://www.youtube.com/watch?v=dgxV...ature=youtu.be

Hedgefondy są nieco inne niż Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Nasza struktura firmowa znajduje się na Kajmanach, nie ze względu na odpowiedzialność, ale ze względów podatkowych, dodatkowo możemy tam szybciej uzyskać licencje.

Napisany przez Dert0x
nikt?

Napisany przez 2tneub
Niestety nie mam już 100 tys. € na zabawkę.

Napisany przez Dert0x
Mam nadzieję, że w tym forum są inni aktywni członkowie, którzy poważnie się interesują i chcieliby przejrzeć biznesplan.

Napisany przez Freeliner
....serio?!

Naprawdę oczekujesz, że ktoś się tym naprawdę zainteresuje?!

....na forum z takim twoim występem?!

Lepiej zostań przy swojej pracy na stronie internetowej.
Na pewno bardziej spodobałoby się twojemu CEO pod względem serio i powagi!!!

Napisany przez Dert0x

....serio?

Naprawdę oczekujesz, że ktoś tutaj się tym rzeczywiście zainteresuje?!

....na forum z taką twoją prezencją?!

Lepiej zostań przy swojej pracy nad stroną internetową.
Na pewno bardziej odpowiadałoby to twojemu CEO pod względem powagi i seriozności!!!

Oczywiście, że to moja poważna opinia.

Napisany przez Cici
Po pierwsze, jest dość mało prawdopodobne, że osoby dokonujące bezpośrednich inwestycji tego rzędu liczbowego będą tu często obecne na forum. A nawet nie dostarczacie żadnych informacji i oczekujecie, że inwestorzy będą się do Was z informacjami zwracali! Dlatego uważam, że pytanie o powagę sprawy jest całkowicie uzasadnione.

Napisany przez Dert0x
Masz całkowitą rację, nie wiem nic o społeczności tutaj, czy są tu w ogóle inwestorzy. Nie rozumiem dlaczego ludzie zawsze coś sobie wyimaginowują, aby podbudować swoje ego?! Nikt nie chce, aby prosić o pieniądze, jeśli nikt tutaj w forum nie odpowiada, to obojętne, bo mamy także sieć offline i tam też coś się w końcu uda. Tak samo jest z programami bankowymi, które przedstawiłem w innym wątku, ludzie się śmieją, ale 8% tygodniowo płaci jedne z największych banków Niemiec... niestety od 1 mln [url]euro[/url]... czego ja nie mam, dlatego też szukałem tutaj. Ale cóż, życzę wszystkim czytelnikom wesołych świąt

Napisany przez Cici
Może faktycznie moje spojrzenie na sprawę jest oderwane od rzeczywistości, ale chodzi mi jedynie o sposób, w jaki próbujecie zdobyć pieniądze, co uważam za dość niezwykłe. Startupy lub firmy, które chcą pozyskać takie kwoty od inwestorów, zazwyczaj aktywnie się do tego przygotowują. Do tego należy przekonywanie inwestora poprzez dostarczanie mu informacji i argumentów w taki sposób, że nie będzie mógł nie zgodzić się na ofertę.
Natomiast wy odwracacie tutaj zdobywanie informacji. W waszym przypadku to inwestor ma aktywnie podejść do was i się z wami skontaktować. Dlaczego miałby to zrobić? Nawet jeśli z zasady byłbym zainteresowany takimi inwestycjami, po twojej odpowiedzi na moje pierwsze zapytanie wyżej, straciłbym zainteresowanie, ponieważ nie zostały dostarczone podstawowe informacje. Jako inwestor mojego czasu jest cenny. I mam teraz poświęcać trud, żeby się do was zbliżyć i (w przesadzie) umawiać spotkanie, skoro wcześniej nawet nie mam pojęcia, czy to w ogóle mogłoby się dla mnie opłacić? Nie, dziękuję. Chcieć załatwiać takie sprawy wyłącznie w rozmowie osobistej i nie ujawniać nic publicznie, rodzi pewne niedosytującego posmaku, co raczej nie zwiększa zainteresowania.
Mimo wszystko powodzenia w waszym poszukiwaniu i wesołych świąt!

Napisany przez Dert0x

Być może moje spojrzenie na sprawy jest oderwane od rzeczywistości, ale chodzi mi tylko o sposób, w jaki próbujecie zdobyć pieniądze, co uważam za dość nietypowe. Startupy lub firmy, które chcą pozyskać środki finansowe w takiej skali od inwestorów, zazwyczaj aktywnie się do tego przekonują. Obejmuje to przekonywanie inwestora informacjami i argumentami w taki sposób, że nie może on zrobić nic innego, jak tylko zaakceptować ofertę.

Jednak wy odwracacie tu zdobycie informacji. W waszym przypadku to inwestor ma aktywnie podchodzić do was. Dlaczego miałby to zrobić? Nawet jeśli miałbym zasadnicze zainteresowanie tego rodzaju inwestycjami, po twojej odpowiedzi na moje pierwsze pytanie powyżej od razu straciłbym zainteresowanie, ponieważ nie zostały dostarczone nawet podstawowe informacje. Jako inwestor mojego czasu nie warto tracić. A mimo to mam się starać podchodzić do was trudno i (z grubą przesadą) umówić spotkanie, nawet nie mając zielonego pojęcia, czy w jakiś sposób mogłoby mi się to opłacać? Nie, dziękuję. Chcieć załatwić takie sprawy dopiero w osobistej rozmowie i nie ujawniać nic publicznie, ma trochę dziwny posmak, co raczej nie zwiększa zainteresowania.

Mimo to życzę powodzenia w waszym poszukiwaniu i wesołych świąt!

Dziękuję za te szczere słowa, na pewno dodam brakujące informacje.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata