Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Spieszę z pomoca: Sparda Bank kredyt prywatny spłacić z góry

Napisany przez LuckyStrike
Cześć najpierw, w grudniu ubiegłego roku podpisałem tzw. kredyt prywatny w Sparkassen. Teraz między czasie nieoczekiwanie pojawiła się możliwość uzyskania dodatkowych pieniędzy i chciałem spłacić kredyt w całości w grudniu 09. W międzyczasie spędziłem kilka godzin na próbach zrozumienia tematu w Internecie i natrafiłem na miłe pojęcie opłata za wcześniejszą spłatę. Otrzymałem różne informacje, niektórzy mówią, że opłata za wcześniejszą spłatę jest wymagana tylko przy kredytach hipotecznych, inni z kolei mówią, że jest wymagana także przy zwykłych kredytach ratalnych. Może wiecie coś więcej? W mojej umowie kredytowej nie ma niczego uregulowanego ani odnośnie częściowej spłaty, ani odnośnie wcześniejszego spłacenia kredytu. Oto kilka danych dotyczących mojego kredytu Rodzaj kredytu: kredyt prywatny w Sparkassen Bank: Kreissparkasse Kwota netto kredytu: 12.229,55 € Odsetki: 3.378,71 € Całkowita kwota: 15.852,85 € Ilość rat miesięcznych: 80 Stopa procentowa roczna: 7,520 % Początkowa efektywna stopa roczna: 9,170 % Wysokość oprocentowania ustalone do 30.11.2013 Jeśli miałaby wystąpić opłata za wcześniejszą spłatę, czy ktoś mógłby mi powiedzieć na podstawie powyższych danych, jaka byłaby jej wysokość i czy dla mnie opłaca się spłacić kredyt przedterminowo, biorąc pod uwagę jeszcze długi okres kredytowania do sierpnia 2015? Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata