Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: BauFi na nieruchomość za granicą UE

Napisany przez Kriti
Cześć drodzy członkowie forum,

Mam nadzieję znaleźć tutaj przydatne wskazówki lub pomoc dotyczącą projektu lub małego marzenia, które chciałbym spełnić.

Mam 33 lata i chciałbym sfinansować nieruchomość, czyli [url]Dom[/url] w Grecji. Niestety nie posiadam własnej nieruchomości tutaj w Niemczech, dlatego wydaje się niemożliwe uzyskanie finansowania poprzez niemiecki bank. Mówimy tutaj o kwocie [url]kredytu[/url] w wysokości około 130 000 [url]euro[/url].

Czy ktoś może znać bank lub niemiecką Bank Budowlany, który pomaga w takich przedsięwzięciach?
Ostatnio niektóre greckie banki oferują to także osobom spoza Grecji, ale lokalne rozwiązanie byłoby oczywiście o wiele łatwiejsze i tańsze.

Z góry dziękuję za pomoc lub odpowiedzi.

Napisany przez Hilfe
nie ma szans

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Kriti
nie powiedziałbym od razu, że to niemożliwe.
To zależy od ogólnej sytuacji, takich jak twoje dochody i wydatki tutaj w Niemczech.
Istnieją również zabezpieczenia kredytowe tutaj w Niemczech.
Dziękuję za odpowiedź.

Napisany przez Kriti
Też nie mam zabezpieczeń w postaci nieruchomości. Mogę jedynie udokumentować regularne, stałe miesięczne dochody oraz fakt, że pracodawca pokrywa niemal wszystkie koszty życia (mieszkanie, częściowe wyżywienie, samochód i [url]ubezpieczenie[/url]) związane z moją działalnością.
Dziękuję, Bankowiec

Napisany przez hausbauwest
Zastanawiam się poważnie, skąd w ogóle można wpaść na taki pomysł w kraju, który finansowo jest w tak zrujnowanym stanie, jak kupowanie nieruchomości ......

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata