Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak wygląda ten przegląd finansowy?

Napisany przez narpi
------------ Przepraszam, że musiałem usunąć moje posty, ale niestety musiałem podjąć tę decyzję. Maxim udzielił mi dobrej pomocy na PW. Jednak nie podoba mi się toksyczne zachowanie niektórych użytkowników. Myślałem, że można tutaj rzeczowo dyskutować z szacunkiem i godnością.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć narpi, chętnie ocenimy Twoje finansowanie/twoją ofertę finansowania. Proszę uporządkować informacje jeszcze raz. Łączna pożyczona suma to 239 000 euro. Kwota kredytu 140 000 euro? Czy to oznacza, że podane warunki odnoszą się do różnicy wobec 140 000 euro, czyli 99 000 euro? Dlaczego dla kwoty 140 000 euro podane są 3 stopy procentowe? Co oznaczają 1,75%? Dlaczego efektywna stopa oprocentowania wynosi 2,32% przy nominalnej stopie 2%, co sprawia, że jest taka droga? Zakładając, że ofertę przedstawiła kasa oszczędnościowo-budowlana, to bardzo mało z niej rozumiem. 1) Jaka jest cena zakupu? 2) Jakie są dodatkowe koszty nabycia, takie jak podatek od nieruchomości, opłaty notarialne i ewentualne prowizje maklerskie? 3) Czy przewidziano koszty modernizacji i remontu? 4) Proszę ponownie podać całkowite koszty i całkowite zapotrzebowanie na finansowanie. Wkład własny wynosi 25 000 euro.

Napisany przez narpi
------------

Napisany przez NaTwoim13
Dziękuję, teraz jest bardziej zrozumiałe Czy w przypadku 40 000 euro na modyfikację i remonty, wykonuje się prace własne? Jaka jest pożądana miesięczna łączna obciążenie i jakie wynika z propozycji kasy oszczędnościowo-kredytowej? W ofercie podano tylko 140 000 euro, czy oferta odnosi się do brakujących 99 000 euro, czy też brakuje tego elementu w całości?

Napisany przez narpi
------------

Napisany przez HannoMack
Mocne. Ostatnio cały czas dostajesz po mordzie, robisz się jak łyżka, a co przychodzi naszemu duchowi-rycerzowi do głowy jako wybawienie? Kolejny wątek fałszywy, w którym lecą do siebie pytania i odpowiedzi wygórowanej uprzejmości. Zażenowanie, po prostu żałosne. I takie proste do przejrzenia. Ale cóż, jeśli ostatni iskierka przyzwoitości i szacunku dawno temu poszła się kraść...

Napisany przez NaTwoim13
OK, w jakim banku mogą Państwo wydać 1.133 euro przy dochodzie netto w wysokości 1.700 euro? Oferta tutaj wydaje się pochodzić od Wüstenrot.

Napisany przez NaTwoim13
HannoMack pisze: Mocne. W ciągu ostatnich dni ciągle dostaje się po mordzie, staje się ofiarą, a co wymyśla nasz mały Buhmännlein jako wybawienie? Kolejny fałszywy wątek, w którym rozdaje się pytania i odpowiedzi łaskawości. Żałosne, po prostu żałosne. I tak łatwe do przejrzenia. Ale dobrze, jeśli ostatni iskierka godności i szacunku dawno już została porzucona...
Naprawdę cierpisz na jakieś urojenia!! To już nie może być prawda!! To graniczy już z poważną chorobą!! Ja zgłoszę to teraz, nie biorę w tym już udziału!

Napisany przez narpi
@Han------------

Napisany przez NaTwoim13
Moje pytanie brzmiało, kto finansuje właścicielowi nieruchomości z 2000 euro dochodu z najmu, posiadającemu dochód netto w wysokości 1700 euro, podczas gdy sami płacą czynsz?

Napisany przez narpi
------------

Napisany przez NaTwoim13
Ile płacą za czynsz? Czy mają zobowiązania kredytowe?

Napisany przez narpi
------------

Napisany przez NaTwoim13
Oferta jest kiepska, ponieważ ten kredyt kombinacyjny z kredytem ostatecznym i jedną z najgorszych stawek na rynku, LBS, nie wydaje się zbyt korzystny. Chciałbyś zachować ten model z powodów podatkowych - ponieważ wynajmujesz - ale warunki z nominalną stopą 2,88% definitywnie nie pasują. Wygląda na to, że KSK może to sfinansować, a ty masz chęć zrealizowania tego projektu i na pewno masz na to swoje powody, więc będziesz musiał to podpisać tam nawet w bardzo złych warunkach. Nie mam na to praktycznie żadnego rozwiązania i uważam, że zrealizowanie tego projektu powinno zostać ponownie przemyślane, ponieważ jeśli do kwoty 1.700 euro netto, która zmniejsza się o cztery raty z dwóch kredytów konsumenckich i dwóch kredytów studenckich, dołączy się 310 euro na mieszkanie, to mam wątpliwości, czy to jest właściwa decyzja. Odpowiedź na to pytanie musisz jednak znaleźć sam. Gdzie ma zostać zrealizowany ten projekt? Czy KSK sprzedaje ten obiekt?

Napisany przez narpi
------------

Napisany przez HannoMack
Oczywiście. Pan Słomiana Ping, Pan Bum Ping. Obrzydliwe jest próbowanie tak grubo zadrwić z ogółu.

Napisany przez narpi
------------

Napisany przez peer
Nie ogarniam tego już. Dochód 1700. Miesięczne obciążenie związane z nieruchomością wynosi ponad 1100. Do tego kredyty, czynsz, koszty utrzymania oraz wszystko inne, co człowiek musi jeszcze opłacić. Jesteś już wtedy bardzo na minusie, prawda? Miesięczne rzekome dochody z najmu wynoszą 2000 €. - Luksusowy penthouse? A co jeśli najemca wpadnie w opóźnienia z płatnościami, albo przez pewien czas nie znajdziesz żadnego najemcy? To wszystko nie ma sensu!

Napisany przez NaTwoim13
Peer, tak to wygląda i zostało również tak skomunikowane tutaj oraz przekazane również przez PN. Mimo to, dla osób czytających, można - według mojego stanowiska - dyskutować na temat modelu w sposób obiektywny i stworzyć wartość dodaną dla czytających.

Napisany przez NaTwoim13
Naprawdę szkoda, że użytkownicy zostali niestety wypędzeni.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata