Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Złóż wypowiedzenie umowy oszczędnościowej, która służy jako zabezpieczenie.

Napisany przez benre
Cześć, w 2008 roku podpisałem pożyczkę z terminem spłaty na koniec w związku z umową oszczędnościową na mieszkanie. Teraz zamierzam skorzystać z mojego uprawnienia do specjalnego wypowiedzenia zgodnie z § 489 BGB i jednocześnie zrezygnować z umowy oszczędnościowej na mieszkanie. Finansowanie uzupełniające dla różnicy (pozostały dług minus saldo oszczędności mieszkaniowych) zostało już załatwione. Tylko teraz mam pytanie: Jeśli zrezygnuję z umowy oszczędnościowej na mieszkanie, a saldo zostanie użyte do spłaty pozostałego długu, czy muszę zwrócić premię mieszkaniową? Do tej pory nie znalazłem na to jasnej odpowiedzi. Byłoby świetnie, gdyby ktoś mógł mi to tutaj wyjaśnić.

Napisany przez hausbauwest
Chciałbym ci najpierw pogratulować tego wspaniałego biznesu.  Premia końcowa dla oszczędzającego na budowę poszła na marne, zapłacono oprocentowanie przez znacznie dłuższy czas niż z niego skorzystano... przykład doskonały dla modeli finansowania High End, które tutaj często są tak gorąco chwalone.

Napisany przez benre
To, że w moim przypadku było to absolutnie błąd, zdaję sobie z tego sprawę, dlatego też staram się go teraz poprawić! Twoja odpowiedź lub komentarz był jednak wszystkim, tylko nie pomocny!

Napisany przez NaTwoim13
Ponadto tutaj w ogóle nie czytam żadnych wpisów - od nikogo - który promuje lub popiera oprocentowane pożyczki. Wręcz przeciwnie, zaleca się unikanie tych wariantów finansowania przy użytkowaniu własnym. Miło też otrzymywać tak złośliwą pomoc. Rewelacja. Po 7 latach otrzymasz premię mieszkaniową! Ponadto spłaty kredytów są uważane za wydatki związane z mieszkaniem, co uprawnia do ubiegania się o dodatkowe świadczenia.

Napisany przez NaTwoim13
Warto również brać pod uwagę, że w ramach restrukturyzacji lub podczas doradztwa dotyczącego niej pokaże się Ci dalszy rozwój istniejących instalacji z poprzedniego finansowania i zapewni kompetentną wszechstronną pomoc w tej dziedzinie.

Napisany przez finanzierung

Należy również zakładać, że częścią refinansowania lub doradztwa w tej sprawie jest pokazanie Ci dalszego rozwoju istniejących aktywów starego finansowania lub pomaganie Ci fachowo i kompleksowo.

Oto znowu jest ten mały straszak...... Po niemiecku Zapytaj mnie, zapytaj mnie, zapytaj mnie Jak podniecony uczeń, który coś wie i koniecznie chce być wzięty pod uwagę..... Chodzi oczywiście o prowizję.... nie sposób być bardziej śliskim....
@Benre
Najlepiej skontaktować się z bankowcem, który również tu działa i nie musi polegać na łatwych technikach sprzedaży dla złowienia użytkowników.

Napisany przez NaTwoim13
Finansowanie, czyż nie jesteś głupcem! Ha hausbauwest wypowiada się, a to nie budzi sprzeciwu, ja udzielam fachowej i jasnej odpowiedzi na pytanie, a tu nagle...Jesteś jak szkolne dziecko, nikim innym. Powiem Ci, że jestem w osobistym kontakcie z Benre od października 2016 roku! Co jest nie tak w moim stwierdzeniu? Czy uważasz, że to pytanie - które odpowiedziałem - nie powinno być możliwe do udzielenia przez doradcę finansowego w ramach fachowej porady?

Napisany przez benre
No cóż, u mnie już nie ma nic do zarabiania. Już wcześniej napisałem, że refinansowanie zostało już załatwione. Może to było również częścią konsultacji wtedy, jednak już w połowie 2017 roku podpisałem umowę na przyszłe finansowanie, więc to już trochę czasu minęło. Jednakże, ponieważ w tym tygodniu mogę/muszę zrezygnować, to znowu przyszło mi to do głowy.

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście, bardzo chętnie pomagam razem z Ebenem

Napisany przez 2tneub
hausbauwest pisze: Chciałbym najpierw pogratulować ci tego wspaniałego minusowego interesu. Otrzymana premia za oszczędzanie na budowę została zmarnowana, oprocentowanie zostało zapłacone przez znacznie dłuższy czas niż skorzystano z niego... to doskonały przykład zaawansowanych modeli finansowania, które tutaj często są tak gorąco chwalone.
Nie lubię też tych form finansowania. Ale oszczędności budowlane zawsze są zakładem na wzrost stóp procentowych. Tylko dlatego, że stopy procentowe spadły w obecnej chwili, nie oznacza to wcale, że ta forma finansowania nigdy by się nie opłacała. Byłoby się również przejedzeniem z procentami, gdyby zaciągnął kredyt ratalny na 20 lat i teraz skorzystałby ze swojego prawo do wcześniejszej spłaty. W 2008 roku nikt nie mógł przewidzieć, że stopy procentowe tak bardzo spadną.

Napisany przez benre
Wielkie dzięki tneub, ja też tak widzę. Krótka poprawka, od października 2016 nie jestem w kontakcie osobistym z noalmaxim, ale mieliśmy kontakt przez pewien czas wtedy. Miałem kilka ofert od niego, ale ostatecznie zdecydowałem się na inną opcję. Jednak nie czułem się źle doradzany przez noalmaxim i nie czułem się zmuszany. Niemniej jednak na pewno by pomogło, gdyby nie odpowiadał na każdą zaczepkę tutaj na forum, chociaż rozumiem, że chce się bronić w jakiś sposób. Ponadto chciałbym teraz coś wyrazić. Zarejestrowałem się tutaj some tam, kiedy tematem była gorąca kwestia Widerrufjoker i moim zdaniem odbywały się tu bardzo konstruktywne dyskusje i były inspiracje. Od tego czasu regularnie zaglądam i już raz czy drugi otworzyłem wątek. Niestety od jakiegoś czasu zauważam, że często pytający nie otrzymują naprawdę pomocy, ponieważ prawie każdy wątek po krótkim czasie jest wykorzystywany do osobistego atakowania innych, nikt na tym nie zyskuje, zwłaszcza nie pytający. Każdy może i powinien wyrazić swoje zdanie, ale proszę, zróbcie to w taki sposób, który faktycznie prowadzi do przyszłego postępu. Chodzi mi o wszystkich, którzy ciągle się wzajemnie obrażają, to naprawdę nikomu nie pomaga. Generalnie uważam to forum nadal za świetne, ponieważ można tu naprawdę wiele nauczyć się od ekspertów lub osób, które miały podobne doświadczenia, i zawsze otrzymuje się szybką odpowiedź. Być może w przyszłości uda się znowu skoncentrować na prawdziwym celu tego forum.

noelmaxim pisze: Co jest nie tak w moim stwierdzeniu?
Post #5 doskonale odzwierciedla twoją naturę, śliskie zachowanie wobec użytkowników, po prostu żałosne, jeśli ktoś ma takiej rzeczy potrzebę. Jak już wspomniałem, tutaj są inni pośrednicy i żaden (!) nie rzuca się w oczy w taki sposób jak ty !!

benre pisze: Może w przyszłości ponownie skupimy się na prawdziwym celu tego forum.
Sens jest dla Noelmaxim zupełnie inny niż dla mnie..... On tu poluje na dochód, ja przekazuję doświadczenie i ostrzegam przed ludźmi takimi jak Noelmaxim (nie przed innymi pośrednikami tutaj !!!) Po prostu musisz ostrzegać ludzi, którym bez kapitału własnego, 2 finansowania auta i telewizora na raty w jednym momencie są serwowane najlepsze warunki, żeby przyciągnąć ich na swoją stronę, nas obu przeciw reszcie forum, przeciw pesymistom, którzy również zwracają uwagę na zagrożenia. Po prostu obrzydliwe.....

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście nikt nie zwraca na takie rzeczy uwagi. Jeśli chodzi o finansowanie, co masz na myśli, mówiąc, że chciałem przygotować biznes? Dla osoby, do której wystarczyłoby mi napisać e-mail, która napisała, że finansowanie jest już podpisane, zwłaszcza że moja odpowiedź była jedyną merytorycznie poprawną odpowiedzią na początkowe pytanie i merytorycznie jest tak poprawna? Czy chcesz teraz niekwalifikowanie i nieproszenie odpowiadać na każdą moją odpowiedź w każdym wątku i w ten sposób niszczyć wszystkie wątki i wyrządzać tym usługę TE, również w wątkach, gdzie nie ma nic do zgarnięcia? Wszystko zostało już powiedziane, benre nie potwierdził ani twoich obaw, ani ciągłych zarzutów (wręcz przeciwnie) i napisał coś miłego, miał pomysł i na zakończenie swojego wątku - po odpowiedzi na jego pytanie w sposób nienaganny i merytorycznie poprawny - wyraził życzenie, zaproponował sugestię, więc dlaczego nie trzymać się tego i przywrócić tu spokój?

noelmaxim pisze: Wszystko zostało już powiedziane,
No to przestań w końcu publikować swoje sprzeczności.... Po prostu nie możesz znieść, gdy inni mają ostatnie słowo. Zawsze gdy myśli się, że już wszystko się skończyło, znowu pojawia się długi, bezsensowny roman ze sztucznymi frazesami, żeby znowu odwrócić uwagę od faktu, że inni użytkownicy mają absolutnie rację krytykując Cię.

Napisany przez HannoMack
noelmaxim pisze: Oczywiście nikt nie przyciąga uwagi tak jak ty. Co masz na myśli mówiąc o finansowaniu? Chcesz powiedzieć, że chciałem przygotować biznes? W przypadku użytkownika, do którego wystarczyłoby mi napisać e-mail i który napisał, że finansowanie jest już podpisane, zwłaszcza że moja wypowiedź była jedyną fachowo poprawną odpowiedzią na pytanie początkowe i merytorycznie bardzo rzetelna? Czy chcesz teraz reagować niekwalifikowanie i nieproszenie na każdą moją odpowiedź w każdym wątku, niszcząc w ten sposób wszystkie wątki i czyniąc tym samym deszcz przysług tym, którzy zadają pytania, również w wątkach, które nie wymagają takiego zachowania? Teraz wszystko już zostało powiedziane, benre nie potwierdził twoich obaw i stałych insynuacji (wręcz przeciwnie) i napisał coś miłego, miał pomysł i na zakończenie swojego wątku - po poprawnej i merytorycznie poprawnej odpowiedzi na swoje pytanie - wyraził życzenie, zaproponował coś, dlaczego nie trzymamy się tego po prostu i przywracamy tu spokój?
Tu panuje spokój. I to w formie, którą społeczność uważa za właściwą. Odpowiedź nie jest oczywiście poprawna, ale mówi wiele o Tobie, że przedstawiasz tę tyradę jako fachowo poprawną. Otrzymujesz tutaj dokładnie takie podmuchy, jakie potrzebujesz, i można obiecać, że będzie tak dalej. Nawet jeśli używasz nieuczciwych środków, które stosujesz od lat, przeciwko tobie samemu. To takie proste, i tak będzie postępowano także w przyszłości.

Napisany przez NaTwoim13
Jakie nieuczciwe środki???

Napisany przez NaTwoim13
Więc moja odpowiedź jest nieprawidłowa, tak więc r n r nOk, co jest merytorycznie nieprawidłowe w odpowiedzi? r n 7-letni okres wiązania i spłata pożyczek stanowią również cel mieszkaniowy. Gdzie jest tam błąd merytoryczny?

Napisany przez HannoMack
Czy wkrótce trzeba będzie jeszcze zmienić ci pieluchy? TO nie wspomina w ogóle, kiedy zostało złożone wniosek o premię. Z tych wypowiedzi można co najwyżej przypuszczać, ale nigdy nie można wyciągnąć fachowo poprawnej odpowiedzi. Czy istnieje szkoła skałkowa dla niekompetentnych sprzedawców, którą mógłbyś odwiedzić, aby prawdziwie sprawne osoby mogły ci wyjaśnić podstawy?

Napisany przez NaTwoim13
Exakt HannoMack, wreszcie zgadzasz się ze mną. Dziękuję za to. Niestety nie było już żadnych dalszych wyjaśnień ani pytań, ponieważ od razu zaczęto strzelać, co zresztą uzasadnił sam TE. Zalecamy wszystkim, aby nie kwestionowali mojej fachowej kompetencji lub wreszcie przestali utrudniać jasne wyjaśnienie tej problematycznej sytuacji, która - gdyby rzeczywiście utrzymała się w spokoju - mogłaby zostać dalej rozwiązana! Pytanie brzmi, czy muszę zwrócić WOP, odpowiedź brzmi: Nie! Należy założyć, że jeśli pyta o zwrot, to znaczy, że pieniądze te - co mogło się wydarzyć, skoro minęło 7 lat - zostały już zaksięgowane na jego rachunku oszczędnościowym, więc moja odpowiedź jest słuszna! Zazwyczaj po takich przebiegach w wątkach TE bezpośrednio zwraca się do mnie po pomoc. W ten sposób wątek umiera, co nie służy moim interesom, ponieważ mamy wielu czytelników, którzy również mogą skorzystać z odpowiedzi, gdyż zanim ktoś się zarejestruje, najpierw zazwyczaj sprawdza, czy jego problem był już poruszany lub omawiany! Moja odpowiedź jest fachowo tak dokładna i poprawna, że nie mogę niczego poprawić. Jeśli masz coś do dodania, do poprawienia, proszę zrób to, pomoże to wszystkim, zamiast grozić jako megafon społeczności (gdzie jest ta społeczność??) nie odnosząc się do pomocy dla TE, utrzymując tempo, którego nikt nie chce, co ponownie zostało wyraźnie podkreślone przez TE! Może krótko na koniec odpowiedź dotycząca moich nieuczciwych metod?

Napisany przez HannoMack
Dziękuję za przyznanie mi racji i za przyznanie, że twoja odpowiedź była błędna, co jeszcze raz podkreśla twoją brakującą wiedzę fachową. Kolejny dowód na to, że konsumenci szukający porad nie mogą oczekiwać u ciebie kompetentnej pomocy, jeśli nie potrafisz nawet odpowiednio zsumować 2 i 2. Dziękuję, Buhmännlein, że ponownie eksponujesz swoją zawodową bezradność w ten sposób.

noelmaxim pisze: Zazwyczaj po takich wątkach następuje to, że OP od razu zwraca się do mnie o pomoc.
I o to chodzi ci w twoich śliskich postach, Noelmaxim - zbawicielu w potrzebie. Nikt mi nie daje pieniędzy, ale mój najlepszy przyjaciel Noelmaxim łączy się ze mną przeciwko złym zazdrośnikom i pesymistom... Nie odnosi się to do tej dyskusji.... Ale do różnych innych. 10 osób pisze Nie, nie da się, tylko ten, kto na tym zarabia, widzi najlepsze warunki. Obok znowu taki wątek, jeśli się pospieszysz, zdążysz jeszcze na OP-a i po pierwsze obsmarujesz użytkowników, którzy znowu napisali tak negatywnie, że zarabia za mało, nie zagłębiając się intensywnie w jego sytuację. Następnie szybko mu zaufa, będziesz jego ostatnią deską ratunku i znów będziesz robić dobrą kasę na nieszczęściach innych ludzi.

Napisany przez NaTwoim13
Jeśli na podstawie dostępnych informacji finansowanie nie jest moim zdaniem możliwe do uzyskania od banków, to również powiem to jasno. Następnie można wspólnie przeanalizować szczegóły, opracować indywidualną ofertę/zaprojektować zgodnie z życzeniami i omówić jeden sposób z konsumentami, a następnie ewentualnie go realizować razem. Tak, jeśli chodzi o finansowanie, ze względu na mój bezpośredni sposób bycia, również potrafię jasno powiedzieć, że coś nie jest możliwe, patrz sąsiedni wątek, o czym informowałem TE dzisiaj rano jeszcze raz prywatnie. Przypominam o wpisie Goldmarka (który zgadza się z nim wielu ludzi i chcieliby żyć i działać dokładnie w ten sposób) oraz o kryteriach oceny banków, WoKri i szczegółowym protokole konsultacji, który stanowi minimum dokumentacji.

Napisany przez benre
Więc w jakiś sposób trudno sobie wyobrazić, jak to się znowu rozwija... @Finanzierung, teraz przeczytałem w jednym z Twoich zdań, że nie zostało napisane, kiedy zostało złożone wniosek o WBP. Zgadza się, nie napisałem tego dokładnie. Ale jeśli to jest istotne, dlaczego nie zapytasz o to? Wtedy mógłbym napisać: Dotychczasowo każdego roku. Jeśli to naprawdę jest istotne, możemy ponownie omówić kwestię czy muszę zwrócić corocznie WBP, których nie mam dłużej niż 7 lat, czy coś w tym stylu... Teraz rozumiem, że nie muszę nic zwracać, ponieważ oszczędności z budowy mogą być użyte do sfinansowania pozostałego długu. I że przez to, że minęło 7 lat oczekiwania, to nawet nie miałoby znaczenia, bo nie musiałbym nic zwracać, gdybym użył pieniędzy w inny sposób. Jeśli dobrze pamiętam, była też jakaś regulacja dotycząca BSV zawartych przed 2009 rokiem, gdzie i tak nie trzeba było nic zwracać w przypadku WBP, czyż nie???

benre pisze: @Finansowanie, właśnie przeczytałem w jednym z Twoich zdań, że nie zostało napisane, kiedy został złożony wniosek o WBP. Zgadza się, nie napisałem tego dokładnie.
To nie było ode mnie.....

noelmaxim pisze: jeśli moim zdaniem finansowanie nie jest możliwe przez banki na podstawie dostępnych informacji, to również to powiem, jeśli jest możliwe, również
lol............

Napisany przez HannoMack
Buhmännlein, musisz lepiej przeszkolić swoich pisarzy. Są kompletnie przytłoczeni lub miesza wszystko. Nie finansowanie zgłosiło to zarzut, tylko ja. I mam inne imię. Poza tym nie obchodzi mnie twoja sprawa, mogło to zostać z łatwością znalezione poprzez proste wyszukanie w Google. Ale kto płaci, ten wymaga... Chodzi o to, że Walking Hybris nazywa swoje bzdury fachowo poprawne. Nie jest to możliwe z dostępnymi informacjami w tym czasie. Zrozumiałeś teraz? Więc Buhmännlein. Jeśli już angażujesz innych, powinni być nieco bardziej doświadczeni niż ty. W przeciwnym razie osłabiają cię bardziej skutecznie, niż sam byś kiedykolwiek mógł to zrobić. A robisz to ostatnio na najwyższym poziomie.

Napisany przez NaTwoim13
Benre, przy użytkowaniu mieszkaniowym - które jest jasno określone - nie musisz tego nigdy spłacać. Jeśli spłacasz tym kredyt, to jest to ważne, a doradca kasy oszczędnościowo-budowlanej może to potwierdzić. Jednakże, jeśli minęło już 7 lat, to rozmowa się niepotrzebna, ponieważ okres wiążący wynosi 7 lat i już minął. Tak, pytania, pytania, pytania, trzeba wszystko rozważyć indywidualnie, wtedy mielibyśmy informacje, które nie tylko tutaj są potrzebne, aby móc dokonać rzetelnej i celowej oceny oraz wydać wyrok.

Napisany przez NaTwoim13
Benre, jesteś wynajętym osobnikiem, szokujące, HannoMack chce za wszelką cenę zniszczyć forum! To wszystko konta fejkowe i teraz także wynajęci pisarze! HannoMack, teraz odnośnie merytorycznego tematu! Minęło 7 lat, więcej informacji nie jest potrzebne dotyczących WOP, ok, a co do... zrozumiałem dokładnie pytanie benre i odpowiedziałem merytorycznie!

Napisany przez HannoMack
noelmaxim pisze: Benre, jesteś wynajętym pisarzem, niedorzeczny, HannoMack chce z całych sił zniszczyć forum! To wszystko są fałszywe konta, a teraz także wynajęci pisarze! HannoMack, szybko do rzeczy! Minęło 7 lat, nie potrzeba więcej informacji dotyczących WOP, ok i do tego. Zrozumiałem pytanie benre dokładnie i odpowiedziałem fachowo!
Dzięki, że ponownie potwierdzasz, że jak zwykle zaliczyłeś poważny błąd. Dzisiaj idzie ci jak po maśle. W momencie podania fałszywych informacji, nie posiadałeś jeszcze tej informacji. W każdym razie, śmiało, pogłębiaj swoją sytuację. Chętnie będę to dalej spokojnie obserwować.

Napisany przez NaTwoim13
Jakiej informacji mi brakowało? Jakiej informacji mi brakowało?

Napisany przez benre
@Finanzierung, przepraszam. Popełniłem błąd. @HannoMack, teraz staje się to naprawdę śmieszne i dziecinne. Określenie mnie jako oszusta mieszkaniowego jest już szaleńcze! Ale również smutne, że trzeba coś takiego czytać. Chciałem po prostu uzyskać odpowiedź na moje pytanie, a nie tworzyć kolejną platformę do wzajemnych wyzwisk (teraz także w moją stronę) lub formułować zarzuty. Jeśli każdy wątek będzie wyglądał tak jak ten, to Dobranoc!!! Niestety, pomylilem się, pisząc do Finanzierung, oczywiście miałem na myśli ciebie. Czy nie myślisz, że mogłeś po prostu zapytać?

benre pisze: @Finanzierung, proszę mi wybaczyć. Pomyliłem się.
Bez problemu.....

Napisany przez NaTwoim13
Zmiana regulacji dotyczących kredytów mieszkaniowych, wymieniona teraz tylko pobocznie, miała miejsce w 2009 roku. Umowa pochodzi z 2008 roku, dlatego kredyt został uwzględniony w umowie i podlega starej regulacji dotyczącej kredytów mieszkaniowych. Dla umów zawartych po 2009 roku obowiązuje wymaganie, aby kredyt był wykorzystywany na cele mieszkaniowe i aby był przypisywany. Jeśli chodzi o nowsze umowy, zaleca się - jeśli chce się zachować prawo do premii - nie wypowiadać umowy, ale wprowadzić ją do przypisania poprzez obniżenie i ewentualną zmianę parametrów przypisania z rezygnacją z kredytu, co można osiągnąć w ciągu 2-3 miesięcy, jeśli umowa, jak w tym przypadku, trwa od 10 lat.

Napisany przez HannoMack
noelmaxim pisze: Dla umów zawartych od 2009 roku obowiązuje wymaganie istnienia celu mieszkaniowego i przydzielenia umowy.
Nie, nie musi. Lepiej połóż się z powrotem spać, dzisiaj już wystarczająco się skompromitowałeś.

Napisany przez hausbauwest
Asteriks tu na prawdę budować rakietę za rakietą....

Napisany przez NaTwoim13
W przypadku HannoMack stosowanie musi zawsze być udokumentowane zgodnie z nowym przepisem WOP - z kilkoma wyjątkami - a także musi zostać dokonana alokacja. Myślę, że teraz jest to jasne i wyraźne.

Napisany przez HannoMack
noelmaxim pisze: HannoMack, użycie musi zawsze być udokumentowane zgodnie z nowymi przepisami WOP, konieczne jest również przypisanie. Myślę, że teraz stało się to jasne i wyraźne
Nie zawsze. Oczywiście istnieją wyjątki. Absurdalne, że ktoś o tak niskich kwalifikacjach jak ty, jest puszczany na konsumentów.

Napisany przez NaTwoim13
HannoMack, jak zawsze mówisz tak pięknie? Wyjątki można znaleźć w internecie, albo możesz aktywnie wziąć udział i podzielić się nimi z nami.

Napisany przez NaTwoim13
Okej, więc chcę to wyrazić. Żadne z wyjątków nie dotyczy benre. Jeśli Umawiający nie ukończył jeszcze 25 lat w momencie zawierania umowy, lub jeśli Umawiający lub jego małżonek zmarł lub stał się niezdolny do pracy po zawarciu umowy, nie trzeba udowadniać celu wykorzystania. Nawet w przypadku bezrobocia Umawiającego, premia mieszkaniowa może być wykorzystana na cele inne niż mieszkaniowe, jeśli bezrobocie trwa co najmniej rok bez przerwy do momentu wykorzystania. W związku z tym zawsze to musi być ocenione względnie lub poprawione, co nie dotyczy benre, gdyż użycie nie jest już konieczne.

Napisany przez NaTwoim13
„Immer“ odnosiło się do faktu, że 7-letni okres blokady, który zwalniał z obowiązku przedstawienia dowodu, już nie istnieje. Powinno to być z pewnością bardziej czytelnie oznaczone. Wyjątki istniały wcześniej, przed wprowadzeniem nowych przepisów, ale także wtedy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata