Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Czy ta polisa na życie z udziałem w zyskach nadal się opłaca?

Napisany przez Micha123
Cześć, moja żona zgodziła się naubezpieczenie na życie kapitałowe podczas swojego szkolenia. Jednak teraz nie jesteśmy pewni, czy jest to w ogóle opłacalne? ubezpieczenie na życie z uczestnictwem w zyskach: To jest ubezpieczenie na życie kapitałowe z Versicherungskammer Bayern. Rozpoczęcie miało miejsce 1.4.2004 r., a termin zakończenia płatności składek to 1.10.2053 r. Oto dane: Opis taryfy: ubezpieczenie na wypadek śmierci i na życie z elastyczną fazą wywoławczą oraz dodatkowym ubezpieczeniem od niezdolności do pracy. Suma ubezpieczenia: 6667,- euro Składki roczne: 6667,- euro Zwolnione od składek: ---- Suma dodatkowego ubezpieczenia na wypadek nieszczęśliwych zdarzeń: 6667,- euro Składka miesięczna: 30,- euro Zakończenie ubezpieczenia: 1.10.2053 r. Okres ubezpieczenia: 49 lat Brak dynamiki Co o tym myślicie? Dziękuję

Napisany przez hausbauwest
Płacicie od 2004 do 2053 roku co miesiąc 30,00 euro i w końcu otrzymujecie 6667,00 euro?

Napisany przez peer
Häh? 49 lat i 6 miesięcy, czyli 594 miesiące razy 30€ to 17820€ wpłaty. Na końcu wypłacane są 6667€. Świetna oferta - Troll?

Napisany przez Micha123
Co roku otrzymuje Pani pismo z informacją o Gwarantowane świadczenia finansowe na zakończenie ubezpieczenia gwarantowana jednorazowa wypłata: ~ 8.000,00€ Udział w zyskach ~ 230,73€ Następnie lista: w przypadku przyszłego obniżenia udziału w zyskach o 1 punkt procentowy ~11.000,00€ w przypadku zachowania obecnego i przyszłego niezmienionego udziału w zyskach ~11.300,00€ W przypadku przyszłego podniesienia udziału w zyskach o 1 punkt procentowy. ~12.800,00€ itd. Co to za gówno zostało sprzedane?

Każda kobyła w końcu znajdzie odpowiednie siodło....

Napisany przez slowrookie
Decydujące jest tutaj uwzględnienie niezdolności do pracy Czy masz więcej szczegółów na ten temat? W przeciwnym razie, sprawdź wskaźniki bilansowe Bayerische Versicherungskammer i jakie są gwarantowane stawki w%. Ponieważ koszty zostały opłacone, a ryzyko niezdolności do pracy zwiększa się z biegiem lat, teraz może to być całkiem lukratywne

Napisany przez Micha123
Jakie szczegóły potrzebujesz? Mam polisę ubezpieczeniową i wniosek z 2004 roku przed sobą.

Czy ubezpieczenie na życie jest dostosowane do renty z ubezpieczenia na życie? Czy możliwe jest zwolnienie z opłat? Czy istnieje abstrakcyjne odesłanie w warunkach ubezpieczenia? Innymi słowy, jaki plan ubezpieczenia wykupiła Twoja żona? Czy od 2004 roku do dziś wystąpiły jakieś zmiany w zdrowiu Twojej żony?

Napisany przez Micha123
Ja mam ubezpieczenie z Ubezpieczeniem od składek i gwarantowaną miesięczną rentą* w wysokości 555,58€ Taryfa: S 2 BR 100% z opcją wykupu. Żadnych zmian w stanie zdrowia!

Co ma przynieść korzystanie z odszkodowania w wysokości 555,58 euro przy stopniu niezdolności do pracy wynoszącym 100% ?

Napisany przez hanes
hausbauwest pisze: Każda kobyła w końcu znajduje odpowiednią siodło....
Na starym rumaku można się nauczyć jeździć ?

Napisany przez Micha123
Ale serio, dlaczego uczniom sprzedawane są takie umowy? Jakie argumenty przemawiają za takimi produktami, które przedstawiają przedstawiciele?

Micha123 pisze: Ale poważnie, dlaczego uczniom oferuje się / oferowano takie umowy? Jakimi argumentami posługują się przedstawiciele, dlaczego istniały / istnieją takie produkty?
Zacznij od głębokiego oddechu Ostatecznie Twoja żona zabezpieczyła sobie ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych w wysokości 558 za około 8,40 € miesięcznie. Ponieważ ty jesteś głównym żywicielem rodziny, miło, że w razie czego wpłynie dodatkowe pieniądze. Czy kwota jest wystarczająca? - nie. Z pewnością należało by zwiększyć ubezpieczenie w ciągu ostatnich 15 lat, ale kosztowało by to więcej. Teraz w związku z Waszym życzeniem posiadania nieruchomości, dobrze jest, abyście wspólnie również się zastanowili na ten temat... W szczególności takie złożone tematy w przypadku zmiany sytuacji życiowej wymagają jednak intensywnej, indywidualnej konsultacji - forum służy jedynie jako źródło inspiracji. Innymi słowy, nigdy nie powinieneś izolować pojedynczych elementów swojego planowania finansowego / życiowego, polować na warunki itp., ale potrzebujesz odpowiedniego dla siebie całościowego planu.

Napisany przez Micha123
Dziękuję za odpowiedź. Niestety w naszej okolicy praktycznie nie ma dostępnych wolnych doradców. W firmach ubezpieczeniowych spotyka się tylko zatrudnionych na prowizję pracowników. Sytuacja życiowa uległa zmianie, dlatego obecnie ważne jest krytyczne kwestionowanie wielu spraw. Bez przekłamań i szczerze. Powyższy produkt jest moim zdaniem obecnie całkowicie nieprzydatny. Zalecono mi (oczywiście) nie wypowiadać umowy.

Wypowiedzenie ubezpieczenia na życie byłoby najgorszą opcją, według mnie lepszym rozwiązaniem byłaby zmiana, ponieważ Twoja żona otrzymała świetne warunki ze względu na młody wiek Jeśli chodzi o Twoje obawy: wystarczy intensywnie poszukać, a znajdziesz coś dobrego... To, co dobrze zauważyłeś: szczerość jest podstawą każdego planowania

Napisany przez 2tneub
Mamy również takie ubezpieczenie na życie, które jest powiązane z niskim ubezpieczeniem na życie. Było to chyba kilka lat temu praktykowane w niektórych towarzystwach ubezpieczeniowych. W warunkach ubezpieczenia było jednak również napisane, że w przypadku szczególnych okoliczności (ślub, dziecko, zakup nieruchomości, skok kariery) dostosowanie sum jest możliwe (tzw. gwarancja dodatkowego ubezpieczenia). Może to być dla was interesujące, aby zabezpieczyć bieżące wynagrodzenie twojej żony. Jeśli chcesz podnieść ubezpieczenie na życie i nie da się tego zrobić w ramach gwarancji dodatkowego ubezpieczenia, przeczytaj zalety i wady posiadania 2 ubezpieczeń na życie obok siebie. https://www.helberg.info/blog/2015/1...-ja-oder-nein/

Napisany przez gabris82
Dostosowanie składek jest zazwyczaj zawsze możliwe, prawnie rzadko można zablokować składki, a jeśli już to zawsze istnieje możliwość wypłaty środków lub odkupienia polisy; konieczne jest posiadanie szczegółowych informacji na temat umowy i ich przeczytanie. Jeśli nie jest to zrozumiałe, zawsze zaleca się skonsultowanie się z profesjonalistą. P.S.: Jeśli przedstawiciel ubezpieczeniowy lub makler mówi: Nie da się! to po prostu chce uniknąć utraty prowizji i kłamie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata