Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Potwierdzenie wykupu kredytu DSL Bank - nikt nie odpowiada! Proszę o pomoc

Napisany przez Hoppla
Drogi Forum, chcę spłacić dwa kredyty konsumenckie w DSL Bank i potrzebuję potwierdzenia spłaty. Wiele razy próbowałem skontaktować się za pośrednictwem portalu internetowego i nie otrzymuję odpowiedzi. Czy ktoś z was zna dostęp lub numer telefonu? Już zastanawiam się, czy nie powinienem po prostu odwołać raty, aby księgowość się ze mną skontaktowała i mogłem z kimś rozmawiać. Mój doradca finansowy mówi mi, żebym korzystał z portalu internetowego - miałem nadzieję, że ma on kontakt. Przecież powinien, prawda? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę! Pozdrowienia Hoppla

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Teraz przyszłoby mi do głowy list polecony za potwierdzeniem odbioru. Bardzo klasycznie... lub tutaj: Keßlerstr. 1 · 90489 Norymberga · 0911 9679380

Napisany przez hausbauwest
Hoppla pisze: Mój doradca finansowy mówi mi, żebym korzystał z portalu internetowego - miałem nadzieję, że ma on kontakty. Ale przecież powinien, prawda?
To jest właśnie los banków internetowych....... Tanio tanio tanio.... Pośrednik pomyśli sobie.... Po co mam teraz marnować na to czas, skoro zarobiłem swoje pieniądze....

Napisany przez peer
hausbauwest pisze: To po prostu jest losem banków internetowych....... Tanio tanio tanio.... Pośrednik pomyśli sobie.... Po co mam teraz się męczyć, skoro już zarobiłem pieniądze....
Ta odpowiedź jest po prostu ...głupia głupia głupia... Banki internetowe nie są tanie, ale racjonalną alternatywą dla pełnoletnich klientów, zazwyczaj oferującymi znacznie lepszą obsługę niż jakakolwiek bank tradycyjny. Podkreślamy pełnoletnich klientów: Jeśli TE nie potrafi skontaktować się ze swoim bankiem, to nie wina banku, a klienta. Wystarczyłoby rzucić okiem na dokumenty kredytowe, aby natychmiast skontaktować się z bankiem. W innym przypadku 3 słowa w Google (Kontakt DSL Bank) również wystarczyłyby. Wtedy otrzymałby: Telefon 0228 889-0 Faks 0228 889-88100 Strona internetowa www.dslbank.de

Napisany przez Hilfe
Obejrzenie tego zajęło mi 10 sekund..... https://www.dslbank.de/dienste/formu...vatkredit.html To jest formularz kontaktowy, w którym możesz wpisać numer swojego kredytu, opisać swoje zagadnienie i wysłać zgłoszenie. Ktoś na pewno się odezwie

Hoppla pisze: Wiele razy próbowałem skontaktować się za pośrednictwem portalu internetowego i nie otrzymuję odpowiedzi.
Myślę, że już korzystał z tego portalu......

Napisany przez Hoppla
Dziękuję za konstruktywne odpowiedzi. Co do innych, trochę bardziej wywyższających się postów: Ja także potrafię zapytać google. Zadzwoniłem wielokrotnie pod podaną również w forum/wątku numer telefonu, który znalazłem wcześniej i NIKT nie odbiera. Może to zbieg okoliczności. Również wielokrotnie poprzez internetowe centrum klienta poprosiłem o kontakt po podaniu prawidłowych danych kredytowych i oświadczenia o spłacie. Tutaj także BRAK odpowiedzi. Przepraszam wszystkich, którzy starają się mi konstruktywnie pomóc - ale dla tych, którzy udzielają mi takich odpowiedzi, że zajmuje to około 10 sekund na znalezienie tych informacji: Czy to naprawdę jest potrzebne? Istnieje przysłowie: Czy twoje słowa są przyjazne, uczciwe i konieczne?

Napisany przez Hoppla
[QUOTE=peer;169721]Ta odpowiedź jest po prostu ... głupia, głupia, głupia... Banki internetowe nie są tanie, ale racjonalną alternatywą dla dorosłych klientów, zazwyczaj oferując znacznie lepszą obsługę niż jakikolwiek bank stacjonarny. Akcent kładzie się na dorosłych klientów: Jeśli TE nie jest w stanie skontaktować się ze swoim bankiem, to nie jest wina banku, ale klienta. Spojrzenie na dokumenty kredytowe pozwoliłoby mu natychmiast skontaktować się z bankiem. W przeciwnym razie 3 słowa w Google (Kontakt DSL Bank) również. Wtedy pojawi się to: Telefon 0228 889-0 Faks 0228 889-88100 Internet www.dslbank.de Cudownie - dokładnie. To wina TE, a nie banku. Byłoby miło, gdyby ktoś odebrał rozmowę.

Napisany przez finanzierung
Czyli Hausbauwest miałby rację, prawda?

Napisany przez peer
W takim razie Hausbauwest miałby rację, prawda? Nie. Przez 10 lat finansowałem mój Dom za pomocą DSL. Zawsze można się skontaktować z partnerami na wszystkich możliwych drogach. Jak już wspomniałem, to zależy od autora posta.

Napisany przez Hoppla
Spróbowałem numer telefonu, ale wtedy mi to nie pomogło. Dlatego moje pytanie do was. Ale już się wszystko załatwiło. W międzyczasie jesteśmy z powrotem w Niemczech, mam znowu dostęp do dokumentów, dlatego mogłem spokojnie spłacić.

Napisany przez ElephantMan
Wątek nie jest idealnie trafiony, ale nie chcę otwierać X-tego wątku dotyczącego DSL Bank... Chodzi także o temat spłaty. Gdy wkrótce będę miał trochę pieniędzy do dyspozycji i chcę spłacić pewne zobowiązania, zastanawiam się również nad kredytem w DSL Bank. Jeśli zdecyduję się całkowicie spłacić ten kredyt: Czy konieczne jest posiadanie zakończenia/świadectwa spłaty z DSL Bank, czy mogę po prostu przelać kwotę (aby ewentualnie otrzymać zwrot nadpłaconych pieniędzy)?

A jeśli zdecyduję się na dodatkową wpłatę zamiast całkowitej spłaty: Czy ktoś wie, jakie opcje mam potem do wyboru? Czy mogę skrócić jedynie okres kredytu, czy mogę również otrzymać zawieszenie rat lub obniżkę rat?

Napisany przez brainy
Sposób postępowania dotyczący dodatkowej spłaty (kwota, termin, częstotliwość, itp.) powinien być określony w umowie. Rata zazwyczaj pozostaje taka sama. Czas spłaty zostaje skrócony. Innych praw wyboru nie znam.

Napisany przez ElephantMan
Dalsze możliwości miałem kiedyś przy umowie z CommerzFinanz, kiedy jeszcze istniała... Zgodnie z umową w przypadku DSL wygląda jednak na to, że możliwe jest tylko skrócenie okresu kredytowania.

Pozostaje jeszcze pierwsze pytanie: Czy muszę koniecznie zażądać zaświadczenia o spłacie? Czy po prostu mam przelać szacowaną kwotę pozostałą do spłaty, tak aby ewentualne nadpłaty zostały zwrócone?

ElephantMan pisze:
Wątek nie pasuje w 100%, ale nie chcę otwierać też x-ty wątek o DSL Bank...

Byłoby jednak bardziej sensowne, gdyby teraz każdy przeczytał od góry temat, aby na dole zorientować się, że chodzi o coś innego.....

Nawiasem mówiąc, w 2020 roku spłaciłem kredyt w DSL Banku, poszło bez problemów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata