Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: BHW Oszczędności Mieszkaniowe D maXX 5 z roku 2003

Napisany przez Friernbarnet
Cześć, jestem absolutnym nowicjuszem jeśli chodzi o oszczędzanie budowlane. Po śmierci mojego ojca znalazłem oszczędności na budowę, które są na moje nazwisko (czasami wpłacał na nie pieniądze). Kwota nie jest szczególnie wysoka i faktycznie nie potrzebuję tych pieniędzy w tej chwili... Chciałbym kontynuować wpłaty, ale zastanawiam się, jak sprawdzić, kiedy oszczędności będą gotowe do wypłaty. Czy ktoś ma na ten temat pojęcie i jest w stanie odpowiedzieć na dodatkowe pytania? Dziękuję serdecznie

Napisany przez Freeliner
Cześć, zarejestruj się w „mybhw” a potem zobaczysz dokładnie, co się dzieje z Twoją umową. https://apps.bhw.de/es005/de/html/bh...strierung.html

Dziękuję serdecznie - zrobiłem już wszystko. Ale to nie odpowiada na moje pytanie. Po pierwsze, odnośnie gotowości do przydzielenia, ale przede wszystkim z powodu samowolnego zwolnienia lub ewentualnego zwolnienia ze strony BHW... Więc jeśli ktoś ma podobny problem albo był w podobnej sytuacji, chętnie wymienię się doświadczeniami. Dziękuję

Napisany przez 2utopus
Wejdź po prostu do BHW z dokumentami? Ale w żadnym wypadku nie zgadzaj się na podpisanie czegoś, czego nie zrozumiałeś. Z ostatniego wyciągu powinno to jednak być również widoczne - z sumą oszczędności budowlanych i saldem oszczędności budowlanych oraz z regulaminem ABB, w którym napisane jest, ile % jest wymagane do związania.

Napisany przez Freeliner
Twoje pytanie brzmiało: kiedy będzie gotów do alokacji?.......zostanie wyświetlone na portalu Możesz nadal wpłacać do umowy, co jest oczywiście sensowne. Po alokacji maksymalnie 10 lat (potem zostanie ci wypowiedziana umowa), w przeciwnym razie wraz z odsetkami (bez odsetek premiowych) do maksymalnej sumy oszczędności na cele mieszkaniowe. Ale sugerowałbym pozostać trochę poniżej tej kwoty, ponieważ musi istnieć roszczenie do kredytu, które często nie jest uznawane poniżej kwoty 1000€.

utopus pisze: Czy wystarczy po prostu przejść do BHW z dokumentami? Ale pod żadnym pozorem nie daj się namówić do podpisania czegoś, czego nie zrozumiałeś. Na ostatnim wyciągu bankowym wszystko powinno być jasne - suma oszczędności w ramach budowy i saldo, a także Warunki Ogólne, w których określono, ile procent potrzebne jest do zgromadzenia środków na rozdzielenie.
Dziękuję - to jest dokładnie mój problem, dlatego nie chcę iść bezpośrednio do BHW. Od kilku tygodni otrzymuję telefony od rzekomych pracowników BHW, którzy zalecają mi wypowiedzenie umowy, w przeciwnym razie oni ją wypowiedzą. Kiedy wyszukam numer i nazwisko w Google, trafiam na niezależnych lub wolnych specjalistów od marketingu lub call center. To właśnie sprawia, że tak bardzo się boję, że próbują mnie zmusić do rezygnacji z starej umowy. Dlatego staram się trochę dowiedzieć się na ten temat tutaj. Dziękuję mimo wszystko!!!

Dziękuję bardzo. Kto potrafi czytać, jest naprawdę w lepszej sytuacji *naprawdę się wstydze* !!! Bausparvertrag został faktycznie przyznany 1.3.16, nie przyjąłem go. Czy dobrze rozumiem, że jeśli moje oszczędności wynoszą 4.700, a suma oszczędności Bauspar wynosi 10 T, czy ma sens kontynuowanie wpłat aż do osiągnięcia około 9000T? (i wiem: zawsze pamiętaj o tych 10 latach). Czy wtedy najlepiej będzie zrezygnować, tak? Czy będę miał również prawo do tych odsetek premiowych? Czy one już zniknęły?

Freeliner pisze: Twoje pytanie brzmiało: kiedy będzie gotowy do przydzielenia?.......jest to wyświetlane na portalu Możesz nadal wpłacać do umowy, co jest oczywiście sensowne. Po przydzieleniu maks. 10 lat (wtedy zostaniesz wypowiedziany), w przeciwnym razie wraz z odsetkami (bez odsetek premiowych) do maksymalnej sumy kredytu budowlanego. Tutaj jednak powinieneś trochę pozostać poniżej, ponieważ musi istnieć roszczenie kredytowe, które często nie jest uznawane poniżej 1000€.
Dziękuję. Kto potrafi czytać, ten jest naprawdę w lepszej sytuacji *naprawdę wstyd mi* !!! Bausparer został faktycznie przydzielony 1.3.16, czego nie przyjąłem. Czy dobrze rozumiem, że jeśli moje zgromadzone środki wynoszą 4.700, a suma kredytu budowlanego wynosi 10 T, to ma sens nadal wpłacać, aż osiągnę około 9000T? (i wiem: zawsze mieć na uwadze 10 lat). Następnie najlepiej będzie mi zrezygnować, prawda? Czy wtedy będę miał również prawo do tych odsetek premiowych? Czy one już zniknęły?

Napisany przez Freeliner
Nie ma sprawy :-) Jak na razie poprawnie. Zbieraj dalej, aż do prawie 9 tysięcy (zachowaj to przez 10 lat), a następnie zrezygnuj z pożyczki i skorzystaj z dodatkowego oprocentowania. Mój plan w ciągu najbliższych miesięcy przejdzie do przypisania..... zawsze wpłacam maksymalnie możliwe 1024€ w styczniu

Freeliner pisze: Nie ma sprawy :-) Dotyczy działania. Do oszczędności niecałe 9k, aż minie 10 lat, a następnie zrezygnuj z „pożyczki” korzystając z oprocentowania premii. Mój plan wkroczy w fazę przydziału w ciągu najbliższych miesięcy.....zawsze wpłacam maksymalne 1024€ w styczniu.
Super, dzięki!!! Dlaczego muszę pozostać poniżej 9000?

Napisany przez Freeliner
Jak już wspomniałem, często kredyty w wysokości 1000€ i mniej nie są już akceptowane... więc zamiast potem zawodzić z powodu kilku euro odsetek, wolałbym pracować z dodatkowym zabezpieczeniem tutaj. Wolałbym otrzymać 2-2,5% wstecz, niż dostać jednorazowo 2% od pozostałych 100€

Dziękuję bardzo! Teraz zrozumiałem! 1000 dziękuję!!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata