Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Nie spadkobierca jako beneficjent mojego ubezpieczenia na życie?

Napisany przez ADMCI4
Kochani Użytkownicy Forum,z zainteresowaniem śledzę pytania tutaj. Teraz mam własne pytanie:Jako singiel i bezdzietny mężczyzna, chciałbym, żeby mój bardzo bliski przyjaciel, który nie jest tak zamożny finansowo, otrzymał pewne środki z mojego ubezpieczenia na życie po moim przejściu. On jest wyjątkową osobą, zawsze troszczącą się o moje dobro i dobro innych, mimo własnych trudności. Chciałbym jednak, żeby po mojej śmierci nie musiał się on zajmować całą kwestią spadkową, ale otrzymał pieniądze natychmiast w bezpieczny i prosty sposób. Czy ubezpieczenie na życie jest odpowiednią i właściwą drogą do tego?Z poważaniemEvaK

Re: Nie spadkobierca jako beneficjent mojego ubezpieczenia na życie?

Napisany przez ADMCI4
W tym przypadku najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie byłoby zawarcie ubezpieczenia na życie. Jako osoba niezamężna i bezdzietna, czyli nie mająca spadkobierców pierwszego stopnia, nie będzie problemu z koniecznością wykorzystania części Twojego spadku do spłacenia umowy w przypadku wysokiej wartości. Pozdrowienia Ramon

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata