Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kwota finansowania

Napisany przez Billie77
Cześć wszystkim, szukam informacji na temat naszej sytuacji wyjściowej. My (42, 35) mieszkamy z jednym dzieckiem w domu górniczym na terenie Zagłębia Ruhry. Zakupiliśmy go w 2014 roku za 145 000 euro. Dom jest obciążony niemal 100 000 euro kredytem. Chcielibyśmy go teraz sprzedać i kupić coś większego. Zbyciem powinniśmy uzyskać zysk w wysokości około 40-60 000 euro, w zależności od negocjacji. Nasza sytuacja wyjściowa: Dochód: 5200 euro, Wydatki: 3000 euro, kredyt 10 000 euro na samochód, spłacany w ratach miesięcznych w wysokości 198 euro, Oszczędności: 15 000 euro. Ile moglibyśmy więc sfinansować? Szukamy mieszkania o powierzchni powyżej 120 mkw w centralnej części Essen, gdzie ceny są bardzo wysokie. To przyprawia o zawrót głowy. Pozdrawiam, Jessica

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Billie77, Przy cenie zakupu 300 000 euro i dodatkowych kosztach nabycia wynoszących 38 250 euro (w tym 19 500 euro podatek VAT, 4 500 euro koszty księgi wieczystej/notariusza i przyjęte 14 250 euro prowizji dla pośrednika 4,75%), całkowity koszt wynosi 338 260 euro, przy wkładzie własnym w wysokości 70 000 euro powstaje potrzeba finansowania w wysokości 268 250 euro. Można go sfinansować w następujący sposób: 268 250,00 € / na 25 lat / nominalnie 2,26% / efektywnie 2,30% / miesięczna rata odsetek i kapitału 1 168,45 € / Stopa spłaty 2,967%, co oznacza pełną spłatę w ciągu 25 lat / Opcja dodatkowej spłaty 5% / Dostępny okres czasu bezpłatnego spłacania 3 miesiące

Napisany przez HannoMack
O Jockepocke.... to nie jest takie proste, gdy siedzisz późno wieczorem samotnie przed komputerem, próbując przyciągnąć ruch na tę ospałą stertę tutaj rozmawiając sam ze sobą. A mimo to: 338 minus 70 to *nigdy nie* 368. Nawet jeśli tylko na kapeluszu w roku AoD starczyło to jest świadectwo nędzy.

Napisany przez Martin79HN
HannoMack - Post nieokrzesany 368.250 euro. (błędny z powodu przestawienia cyfr) 268.250,00 € (poprawne w poście) Błędy są ludzkie! A Twoje pisanie uważam za nietaktowne! noelmaxim wnosi wiele dobrego do tego forum! Twojego posta uważam za mało pomocny. :-D

Napisany przez Goldmark
Martin79HN pisze: HannoMack - Wpis lekceważący 368.250 euro. (błąd z powodu przeoczenia liczby) 268.250,00 € (pasuje do wpisu) Błędy są ludzkie! A twoje pisanie uważam za lekceważące! noelmaxim wnosi wiele dobrego do tego forum! Twój wpis uważam za niewłaściwy. :-D
@ Martin79HN, Twój komentarz uważam za dobry i słuszny. Ten użytkownik również przyciął moją uwagę swoim niekiedy bezczelnym i poniżającym stylem pisania.

Napisany przez HannoMack
Mówił Jubelper, ale to go nie swędziło. Niech więc będzie powiedziane: idziemy dalej, Panie Doktorze.

Napisany przez Goldmark
HannoMack pisze: Mówił jubelperski, ale mnie to nie interesowało. Niech więc będzie powiedziane: leć dalej, Panie Doktorze.
Jak już zostało wyjaśnione: jestem Niemcem, a nie Perserem !? Co prawda, samotność przed komputerem wieczorem jeszcze akceptuję. Ale odpowiadać po kilku minutach w ciągu dnia? Na szczęście nie jest to mój styl odpłacania tym samym. W przeciwnym razie można by prawie napisać: "Och, HannoMack(e)..."

Napisany przez HannoMack
Można by. Wtedy mógłbym odpowiedzieć: dla ludu i Cesarstwa. Ale oni nie są tak bardzo brunerscy. Poza tym, przecież tego nie napisałem, tylko można byłoby sobie wyobrazić. Gdzie rezyduje Cesarz? W takim razie zamówię trochę mózgu od wielkiego białego Istnienia do dalszych rozważań.

Napisany przez Goldmark
HannoMack pisze: Czy moglibyśmy. W takim razie mógłbym odpowiedzieć: dla ludu i Cesarstwa. Ale oczywiście nie są tak braundeutsch. A ja przecież tego nie napisałem, tylko mogłem takie coś zmyślać. Gdzie przebywa Cesarz? W takim razie zamówię trochę mózgu do deszczu od wielkiego białego istnienia.
To Narodowości (w tym przypadku Persowie) wprowadziły Pana do gry. Ja przecież nie napisałem ani jednego słowa o Narodowościach. Dokładnie tak samo jak w przypadku tytułów akademickich, jeśli dobrze pamiętam. Państwa zrównanie z niemiecki = braune Gesinnung (choć w koniunkturze), wydaje mi się skrajnie uproszczone i uogólnione - stwierdzenie zapewne adekwatne do Pana poziomu (być może nawet symptomatyczne). Albo próba zniesławienia w koniunkturze? Tak czy inaczej, wydaje mi się to zbyt proste: znam na przykład kilku całkiem miłych i inteligentnych Rosjan - zrównanie rosyjski = komunistyczny też nie działa tak uogólniająco. Wystarczy wymienić przykładowo jeden naród. Z takimi uogólnieniami narodowymi można więc mocno się pomylić. Pozwolenie na spadanie mózgu na zamówienie od wielkiego Mędrca prawdopodobnie przekracza Pana - moje przypuszczenie w każdym przypadku na pewno skromne - możliwości znacznie. Dlatego pytanie, u kogo z nas takie spadanie jest wskazane, pozostaje otwarte ze względu na obiektywną niemożliwość... Tutaj też postąpił Pan podobnie jak z przypisaniem braundeutsch. Bardzo możliwe, że ponownie kompletnie się myli Pan... Mimo wszystko najlepsze pozdrowienia Goldmark

Napisany przez HannoMack
Spędzili pół godziny przeglądając słownik obcych słów z czerwoną twarzą, aby nadać swojemu dziwacznemu stylowi intelektualny wydźwięk, i co z tego wyszło...nic? Serio?

Napisany przez Goldmark
HannoMack pisze: Przeglądaliście dobrych trzydzieści minut obcojęzyczny słownik, żeby wasz szalony bełkot nadać intelektualny wydźwięk, a wyszło z tego... nic? Serio?
Jestem całkowicie poważny! Bełkot? Przynajmniej pozostałem (w miarę) przyjacielski i rzeczowy. Biorąc pod uwagę, że jedynie skorygowałem, iż nie jestem Perserem (jak to napisałeś), lecz Niemcem - a w odpowiedzi na to od Ciebie postawiono braunackie teorie (nawet w koniunkturze). W zasadzie skandal. W moim przypadku jednakże nasila się podejrzenie, że sensowne będzie nie traktowanie Ciebie zbyt poważnie (trol forumowy, wielokrotne konta, wybryki itp.). Dlatego teraz się wycofuję. Jeśli okazja się zdarzy, chętnie jednak wrócę!

Napisany przez HannoMack
Wielokrotne konta? Chcesz to pewnie udowodnić, czy znowu ślepo podążasz za swoim liderem? Pamiętaj, że sam jesteś winien swojej intelektualnej bezradności. Jeśli ci to ulży: ja osobiście nigdy nie zamierzałem traktować cię jako partnera na równych zasadach. Wykorzystaj tę retoryczną okazję, wyraźnie bardzo potrzebujesz wirtualnych sukcesów.

Napisany przez vision
@HannoMack Po prostu żałosne i takie przejrzyste Spróbuj znaleźć sport, który cię wyczerpie. Kiedyś twój gniew jeszcze cię zniszczy.

Napisany przez HannoMack
vision pisze: @HannoMack Po prostu biedny i tak przeźroczysty Znajdź sobie jakąś aktywność sportową, która Cię wyczerpie. Twój nienawiść może cię kiedyś zniszczyć.
Psychologia kuchenna dla uczniów Klippa?

Napisany przez Goldmark
HannoMack pisze: … wyraźnie potrzebują wirtualnych doznań sukcesu.
To było dobre...

Napisany przez Goldmark
vision pisze: @HannoMack Po prostu ubogie i takie przejrzyste Spróbuj znaleźć sport, który wypompowuje całą Twoją energię. W końcu Twój nienawiść może Cię zniszczyć.
@Vision Być może trafiłeś w sedno sprawy. Ten, kto bez powodu porusza tego rodzaju oskarżenia i obelgi, musiał mieć w życiu wiele nieprawidłowości. Dlatego możliwe, że to ubogie dotyczy zarówno tła intelektualnego, jak i finansowego. Odnośnie do Twojego dobrego pomysłu dotyczącego sportu dla HannoMacka: polecam używanie ergometru - pedałowanie w miejscu bez ruszania się może być dla niego niewielką zmianą w porównaniu z obecnymi aktywnościami... i nie musi opuszczać domu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata