Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt hipoteczny tylko na jednego małżonka?

Napisany przez Konradi
Cześć, jesteśmy małżeństwem w średnim wieku i chcemy kupić mieszkanie na własność. Mam negatywną historię kredytową w Schufa na około 3 lata. Czy moja żona, będąca w pełnym zatrudnieniu, może dostać kredyt hipoteczny bez mojego udziału?

Napisany przez BenniG
Zgodnie z dotychczasowymi informacjami (które są dosyć skąpe), twoja żona może wziąć kredyt na mieszkanie sama.

Napisany przez NaTwoim13
Konradi, oto wynikające z tego pytania: 1) Jaka jest cena zakupu? 2) Jakie są koszty dodatkowe związane z nabyciem? 3) Czy będą konieczne koszty modernizacji? 4) Jak wysoka jest potrzeba finansowa? 5) Jakie jest dochodzenie netto kobiety? 6) Czy istnieją zobowiązania kredytowe? 7) Czy są dzieci?

Napisany przez Hilfe
Cześć trudne

Napisany przez NaTwoim13
Hilfe pisze: Hallo schwierig
Hilfe, warum?

Napisany przez 2tneub
noelmaxim pisze: Pomocy, dlaczego?
Dlaczego nie. Jeśli on również nie podaje żadnych informacji w banku, to nie tylko jest to trudne, ale niemożliwe.

Napisany przez Konradi
1) jaka jest cena zakupu? Około 175 000 € 2) Jakie są koszty dodatkowe przy nabyciu? Pokrywamy je, będą opłacone przez teściów 3) Czy będą potrzebne koszty modernizacji? Patrz punkt 2 4) Jaka jest potrzebna kwota finansowania? 175 000 € 5) Jakie jest miesięczne dochodzenie kobiety? 1 600 €, kobieta ma 34 lata 6) Czy są zobowiązania kredytowe? Tylko ja (mąż), żona, kredytobiorca jest w porządku 7) Czy posiadacie dzieci? Planujemy

Napisany przez NaTwoim13
tneub pisze: Dlaczego nie. Jeśli on w banku nie udziela takich samych informacji, to nie tylko jest trudno, ale niemożliwe.
Przepraszam, ale to jest polityka. Czasem zastanawiam się, za kogo niektórzy tutaj uważają TE. Szczerze mówiąc, czy ta pomoc ma uzasadnić jego fałszywą wypowiedź? Naprawdę sądzisz, że konsument zachowuje się tak wobec swojego banku? TE miał pytanie ogólne, nic więcej, nic mniej, i należy na nie odpowiedzieć, że małżeństwo niekoniecznie muszą podpisać umowę pożyczki obydwoje. Dlaczego tu pasuje słowo trudno nie rozumiem, oraz nie rozumiem dlaczego zakładasz, że ktoś siedzi tam jak 3 małpy. Tneub, szczerze mówiąc, czy nie mogłeś to zinterpretować? Przecież chodziło mu tylko o ten jeden punkt, a jeśli chciałby wiedzieć więcej, albo zainteresować się tym, to tam są moje pytania, aby uzyskać informacje, które są niezbędne do omówienia lub oceny możliwości przedstawienia tego w głębi.

Napisany przez NaTwoim13
Konradi pisze: 1) jak wysoka jest cena zakupu? Około 175 000 € 2) Jakie są koszty dodatkowe związane z nabyciem? Pokryjemy, zostaną pokryte przez teściów 3) Czy wystąpią koszty modernizacji? Patrz 2 4) Jak wysokie jest zapotrzebowanie na finansowanie? 175 000 € 5) Jakie jest dochód netto kobiety? 1600 €, kobieta ma 34 lata 6) Czy są zobowiązania kredytowe? Tylko moje (męża), kobieta, kredytobiorca jest czysty 7) Czy są dzieci? Planujemy
Zobacz, jak pięknie ta osoba uczestniczy, gdy tylko uprzejmie i celowo zadaje pytania Teraz to nabiera sensu, teraz pomaga się dalej i otrzymuje więcej informacji, niż początkowo chciał.

Napisany przez BenniG
Tak, po prostu pozostaje pytanie, jakie informacje można uzyskać. Jeśli planuje się dzieci w wieku 34 lat, to dochód wkrótce zniknie. Dlatego ten plan nie powinien być komunikowany bankom. Sam dochód w wysokości 1 600 € nie jest zbyt dobry, aby kupić mieszkanie -> na granicy możliwości. Czy teściowie byliby gotowi być współkredytobiorcami?

Napisany przez NaTwoim13
Konradi, jakie są twoje dochody? W przypadku punktu 2) odpowiadasz na pytanie dotyczące kosztów związanych z zatrudnieniem, ale nie uwzględniasz ewentualnych kosztów związanych z modernizacją i remontami. BenniG, 1600 euro netto wystarczą do uzyskania zobowiązania bankowego na kwotę 175 000 euro (wypłata 100%, chyba że rodzice podejmą dodatkowe koszty związane z modernizacją i remontami) przy gospodarstwie domowym złożonym z dwóch osób. Możemy ocenić sytuację finansową tylko wtedy, gdy poznamy zarobki TE/ męża.

Napisany przez Konradi
Przepraszam, ale chciałem najpierw zapytać o ogólne informacje. Nie wiedziałem, że od razu zostanie otwarte nowe temat. Dziękuję wszystkim innym, oto dodatkowe informacje: Konradi, ile wynosi Twoje miesięczne dochodzenie? Moje dochodzenie wynosi około 2300€ W przypadku 2) odpowiedz na pytanie dotyczące kosztów pobocznych zatrudnienia, ale nie uwzględniaj ewentualnych kosztów związanych z modernizacją i remontem. Koszty poboczne (notariusz itp.) oraz modernizacja są pokrywane przez trudności. BenniG, zarobki netto w wysokości 1 600 euro są wystarczające do uzyskania zgody banku na kwotę 175 000 euro (100% uzysku, chyba że rodzice pokryją koszty modernizacji), przy gospodarstwie domowym dwuosobowym. Możemy ocenić sytuację finansową tylko wtedy, gdy poznamy dochody TE/małżonka. PS: Mogę również skontaktować się z nimi w przyszłym tygodniu.

Napisany przez 2tneub
Tneub, powiedz szczerze, czy nie mógłś tego skojarzyć w ten sposób? Chodziło mu przecież tylko o ten jeden punkt, a jeśli chciałby wiedzieć więcej lub miałby zainteresowanie, to są tam moje pytania, aby uzyskać informacje niezbędne do omówienia lub oceny możliwości przedstawienia w głębi. Jasne, mogłem to skojarzyć Ale powiedz szczerze, też byś do mnie nie przyszedł i zapytał Czy muszę płacić podatki?

Napisany przez NaTwoim13
Myślę, że wszystko zostało wyjaśnione. Konradi, bardzo chętnie mogą mnie państwo zadzwonić lub wysłać e-mail.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata