Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zrezygnować z BHW Dispo Maxx

Napisany przez mender
Cześć, mam nadzieję, że jestem tutaj we właściwym miejscu z moim pytaniem. W czerwcu 2012 roku podpisałem umowę BHW Dispo maxx i do tej pory co miesiąc wpłacam 100€. Teraz sytuacja prywatna się zmieniła i potrzebujemy wpłaconych pieniędzy. Nigdy nie zamierzaliśmy korzystać z kredytu budowlanego, raczej traktowaliśmy to jako sposób oszczędzania z możliwością łatwego wypłacenia. Czy mogę teraz po prostu zrezygnować/zakończyć tę umowę i wypłacić wpłacone pieniądze. Z jakimi niekorzyściami lub konsekwencjami? Niestety, jestem trochę zdezorientowany informacjami dotyczącymi wypowiedzenia znalazłem informacje o 3 lub 6 miesiącach okresu wypowiedzenia, a potem mowa o odszkodowaniu za wcześniejsze spłacenie w różnych procentach 1%/3% Co dotyczy mnie i czego mogę się spodziewać. Lub inaczej, jak postępować, aby otrzymać wpłacone pieniądze i zakończyć umowę. Dziękuję.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć mender, okres wypowiedzenia wynosi zazwyczaj pół roku, jeśli chciałbyś go uniknąć, musiałbyś zapłacić opłatę karnej za wypłatę przedterminową. Przy 1% opłacie kary od 10 000 euro salda, opłata wynosi 100 euro. Aktualne opłaty znajdziesz w ogólnych warunkach umowy o oszczędzanie na budowę (BSV). Jeśli nie otrzymałeś premii mieszkaniowej, wypowiedzenie nie powoduje żadnych strat, poza opłatą w przypadku chęci natychmiastowej wypłaty.

Napisany przez mender
Cześć noelmaxin, dziękuję za odpowiedź, Dotychczas nie skorzystałem z premii budowlanej. Znalazłem warunki, które dostałem wtedy na papierze, W warunkach oszczędzania na budowę tylko tyle jest napisane o wypowiedzeniu (skrócona wersja) - możliwe w każdej chwili przeze mnie - natychmiastowa wypłata możliwa tylko w przypadku sumy oszczędności poniżej 1500€ - w przypadku sumy oszczędności powyżej 1500€, wypłata najwcześniej 6 miesięcy po złożeniu wypowiedzenia Ponieważ moja suma oszczędności przekracza 1500€, zastosowanie znajdzie dla mnie zasada 6 miesięcy. Opłata karne w wysokości 1% za natychmiastową wypłatę nie jest nigdzie wymieniona. Czy to ogólna zasada dotycząca opłaty karnej w wysokości 1%? Dziękuję

Napisany przez NaTwoim13
Nie, istnieje także 2% albo - chociaż rzadko - także 3%. W ABB faktycznie nie ma informacji o oprocentowaniu opłaty za wcześniejszą spłatę, po prostu zadzwoń do BHW.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata