Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Porównaj dostawców Riester

Napisany przez tamtamtam
Cześć wszystkim, od wielu lat mam umowę Riester z Union Investment. Niestety nie rozumiem zbytnio, czy ten depozyt dobrze czy źle się rozwija. Zwłaszcza nie rozumiem, jakie dodatkowe opłaty płacę. Czy istnieje bezstronne porównanie, które dostawcy są tani? Brakuje mi porównywalności. Będę wdzięczny za kilka wskazówek, jak lepiej ocenić moją umowę.

Napisany przez 2titan1981
Stary umowę nie można po prostu porównać z nową. Musisz przeczytać warunki oraz to, co dokładnie zostało zawarte, oraz jakie fundusze są w Twoim portfelu.

Napisany przez EasyD
Uzupełniając co do tytanów: Jeśli porównują Państwo, tadam-tadam, nie powinni się skupiać wyłącznie na kosztach. Na przykład plan oszczędnościowy Riester w banku może nic nie kosztować, ale też nie przynosi żadnych odsetek... Jaki cel i korzyść mieli Państwo na myśli, decydując się na umowę Riester? Dlaczego wybrali Państwo wersję inwestycyjną? Czy od tamtego czasu zmieniły się Państwa cele i pragnienia?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata