Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Spłacić kredyt z wyprzedzeniem

Napisany przez Veritas1389
Cześć ludzie, potrzebowaliśmy do niedawna kredytu, dlatego nasza wiedza na ten temat jest raczej ograniczona. W 12.2017 wzięliśmy kredyt w Santander Bank (patrz obraz), aby sfinansować nasze nowe mieszkanie. Dziś wiem, że 12% oprocentowanie nominalne i 14% roczna stopa oprocentowania efektywna są bardzo wysokie. Teraz tak jest. Właściwie wzięliśmy 10.000€, ale z ubezpieczeniem spłaty kredytu w wysokości 2.000€, kredyt wzrósł do 11.983€. Do tej pory regularnie spłacaliśmy ratę (patrz obraz). Teraz moje pytanie. Jeśli teraz spłacę co miesiąc 1000€, co się stanie z odsetkami? Czy lepiej jest zaoszczędzić 11.000€ i spłacić cały kredyt, czy jednak co miesiąc 1000€? Do tej pory (jeśli dobrze policzyłem) płaciliśmy około 112€ odsetek co miesiąc z raty w wysokości 220€. Jak będzie wyglądało, gdy będę spłacał co miesiąc 1000€? Moim celem jest jak najszybsze pozbycie się tego kredytu, na to przedsięwzięcie co miesiąc mam do dyspozycji 1000€. Będę wdzięczny za przydatne wskazówki

Napisany przez 2utopus
Najpierw serdeczne gratulacje z okazji posiadania swojego własnego mieszkania - przynajmniej teraz nie trzeba płacić czynszu! Ogólnie rzecz biorąc, bardziej opłaca się spłacać więcej - jeśli jest to możliwe w Waszej umowie kredytowej. W ten sposób zapłacicie mniej odsetek i szybciej pozbycie się kredytu.

Napisany przez EasyD
Zazwyczaj zwiększenie spłaty kredytu nie jest takie proste. W Państwa przypadku warto również rozważyć refinansowanie! Skąd pochodzi ten kredyt? Opłaty manipulacyjne w przypadku kredytów prywatnych są niedopuszczalne. Ponadto Santander oferuje oprocentowanie niezależne od zdolności kredytowej, które zazwyczaj jest znacznie niższe. Także w 2017 roku. Bardzo dziwny kredyt, który Państwo mają, Veritas!

@Easy D Jesteśmy poszli do oddziału Santander w Wiedniu. Omówiliśmy to z Doradcą na miejscu i sporządził umowę kredytową. Teraz szkoda została wyrządzona Zarabiam bardzo dobrze, ale mam jeszcze 5 lat blokady w KSV (upadłość konsumencka) Natomiast moja żona jest obecnie bezrobotna, dlatego nie może refinansować kredytu. Powiedzieli nam, że możemy ustawić spłatę powyżej ustalonej kwoty według uznania. @utopus To oznacza, że możemy spłacać miesięcznie 1000€ bez żadnych negatywnych konsekwencji, prawda?

Napisany przez EasyD
Okay, Przepraszam... Jeśli chodzi o produkty Santander w Austrii, to niestety nie mam na ten temat informacji. W końcu powinni Państwo znaleźć informacje na temat zwiększenia spłaty w swojej umowie kredytowej lub skontaktować się z Santander.

Dzięki wam wiedziałem, gdzie i co szukać w umowie. To oznacza, że mogę spłacać dowolną kwotę kredytu w dowolnym momencie i w końcu wcześniej spłacić całość. Dzięki ludzie za pomoc! Pozdrawiam Veritas

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata