Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pilnie potrzebuję pożyczki od osoby prywatnej.

Napisany przez Nic042
Dzień dobry, jestem matką 3 małych dzieci i pilnie potrzebuję 4000 euro, ponieważ mam zaległości czynszowe. Mogę spłacać w miesięcznych ratach po 100 euro. Wiele razy próbowałam dostać pożyczkę od prywatnych osób, ale zawsze byłam oszukiwana. Zawsze musiałam płacić zaliczki i nigdy nic nie dostałam. Jest Pani moją ostatnią nadzieją, mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.

Napisany przez Hermetika
Cześć, nie sądzę, że tutaj znajdziesz kogoś, kto da Ci 4000€ lub inną kwotę. Dlaczego bank Ci nie udziela kredytu?

Napisany przez Nic042
To już wszystko próbowałem. Wypróbowałem wszystkie dostępne platformy. Dlatego właśnie szukałem prywatnego kredytu, niestety zostałem oszukany zbyt wiele razy, zawsze musiałem płacić z góry, a potem nikt się już nie zgłaszał. Dlatego miałem nadzieję, że tutaj znajdę kogoś, kto mi pomoże, gotowy do zapłacenia wysokich odsetek. Naprawdę jest to dla mnie pilne. Dziękuję jednak za wiadomość. Pozdrawiam

Napisany przez Nic042
Hermetika pisze: Cześć, nie sądzę, że znajdziesz tutaj kogoś, kto da Ci 4000€ lub inną kwotę. Dlaczego bank Ci nie udzieli kredytu?
Niestety, mam złe wpisy w rejestrze dłużników (Schufa), próbowałem różnych platform. Ostatnio szukałem kredytu od osoby prywatnej, niestety zostałem oszukany kilka razy, zawsze musiałem płacić zaliczki i nigdy nic nie otrzymałem. Umieściłem ogłoszenie na qouka, kilku mężczyzn się zgłosiło i chciało mi zaoferować kredyt, ale nie chcę tutaj mówić, co odemnie chcieli. Dlatego pomyślałem, że może tutaj znajdę kogoś, kto może mi pomóc. Pozdrowienia

Napisany przez 2utopus
Być może pomocne będzie skontaktowanie się z urzędem ds. młodzieży/centrum pracy/parafią? Jak sytuacja wygląda w przypadku ojca dzieci? (Czy otrzymuje zaliczkę alimentacyjną od państwa?) 4000€ to już całkiem spora suma zadłużenia czynszowego - czy istnieje możliwość spłaty ratalnej? Jakie długi, dochody i zabezpieczenia mamy do dyspozycji?

Napisany przez Nic042
Z Urzędem Pracy mam niestety problemy, ponieważ nie otrzymuję żadnej pomocy, Urząd ds. Osób Niepełnosprawnych nie może pomóc w przypadku długów. Byłem także w kościele. Bezskutecznie. Nie udało mi się negocjować rat z moim wynajmującym, jeśli nie zapłacę długów, dostanę pozew o eksmisję, nie mogę zwrócić się do moich rodziców z prywatnych powodów, które nie są dobre, otrzymuję zasiłek alimentacyjny, nie mam kontaktu z ojcem moich dzieci. Zarabiam 450 pracując w niepełnym wymiarze godzin, otrzymuję 588 złotych zasiłku rodzinny i 420 złotych alimentów. Naprawdę jestem zrozpaczony, od kilku tygodni staram się zrobić wszystko, co możliwe. Pozdrawiam

Napisany przez 2tneub
Czym jest Wohngeld lub H4?

Napisany przez Birgit
Jobcenter lub urząd socjalny może udzielić pożyczki.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Czyli doradztwo dla dłużników !!

Napisany przez Nic042
Birgit pisze: Jobcenter lub urząd socjalny może udzielić pożyczki.
Wszystko już próbowano

Napisany przez Malapascua
Jaką opłatę za wynajem z ciepłem płacisz? Przy takich dochodach zaproponowałbym Ci jako alternatywę H4.... Skontaktuj się z urzędem ds. młodzieży, zostaną oni i tak poinformowani o wniosku o eksmisję, aby dzieci nie wylądowały na ulicy. Możecie omówić, co można zrobić. Nie będziesz w stanie spłacić kredytu w wysokości 4.000€.

Napisany przez Nic042
Mój obecny chłopak płaci z pensji 700 na czynsz i 200 za prąd i gaz. Potem żyjemy z moich pieniędzy. Wszystko to już próbowałam, nie dostajemy nic od urzędu, bo pracuję na pół etatu, chciałam uniknąć kontaktu z opieką społeczną. 100 euro miesięcznie na ratę mogę sobie pozwolić. Ale dziękuję mimo wszystko za porady.

Napisany przez 2utopus
Nic042 pisze: Mam 450 z pracy na pół etatu, 588 zasiłku rodzinngo i 420 alimentów. Mój obecny chłopak płaci z zarobków 700 czynszu i 200 za prąd i gaz.
To oczywiście już 2358€ dla gospodarstwa domowego - być może więcej, jeśli twój chłopak zarabia więcej niż 900€ netto. Co chcesz osiągnąć w Jugendamt? Żeby pomogli tobie i dzieciom?

Napisany przez Nic042
Chcę w ogóle uniknąć konieczności opuszczania mieszkania. Moje dzieci czują się tu dobrze. Szkoła i przedszkole są również blisko.

Napisany przez Nic042
Broketard pisze: Czy już próbowałeś Sigma Bank? Pozostają jeszcze kredu, cashper i vexcash.. Tam każdy dostanie kredyt.
Nie dostaję tam kredytu.

Napisany przez Malapascua
Nic042 pisze: Chciałbym w ogóle uniemożliwić nam opuszczenie mieszkania. Moje dzieci dobrze się tu czują. Szkoła i przedszkole są również blisko.
Tak samo postara się zrobić urząd do spraw nieletnich. Oni również nie chcą zabierać dziecka z znanego mu otoczenia.

Napisany przez Nic042
Dziękuję. Postaram się zrobić dobrze.

Napisany przez LadySunshine
Zapytaj w urzędzie miasta, w dziale ds. sytuacji kryzysowych związanych z mieszkaniem.

Napisany przez Nic042
Dziękuję za Wasze wskazówki. Otrzymam pomoc od ratusza przez naszego burmistrza, mieliście rację, zawsze istnieje wyjście. Dziękuję i pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata