Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: 2 kredyty na ukończenie budowy

Napisany przez frankbaufi
Cześć, jestem tutaj nowy i mam nadzieję na wskazówki dotyczące właściwego finansowania następującego przedsięwzięcia: W 2017 r. kupiłem Dom jednorodzinny w Saksonii na północ od Drezna za kwotę 50 tys. euro. Od tego czasu, przy użyciu środków własnych i przy pomocy specjalistycznych firm, został odnowiony (m.in. drenaż/uszczelnienie, nowe okna, nowa tynk, nowy dach, nowa instalacja elektryczna, nowe rury kanalizacyjne,...). W ramach remontu do tej pory zostało zainwestowanych około 160 000 euro. Sumarycznie, wraz z zakupem, wydano dotychczas 210 000 euro. Aby sfinalizować remont (głównie instalacje sanitarną, wykończenie wnętrz, podłogi) według wycen kosztowych potrzebne będą około 120 000 euro. - Chciałbym mieć pewien zapas, dlatego chciałbym wziąć kredyt w wysokości 150 000 euro. - Planuję comiesięczną ratę w wysokości około 1 200 euro. - kredyt ten powinien być udostępniony w całości w tym roku (90 000 euro jak najszybciej) i od początku przyszłego roku reszta, czyli 60 000 euro. Jak najkorzystniej sfinansować ten cel? - Miesięczny dochód rodziny to około 5 000 euro netto. - Miesięczne wydatki to około 2 650 euro (650 euro na czynsz + samochód + jedzenie + wakacje + inne wydatki + zapas). - Brak zobowiązań. - Brak planów na powiększenie rodziny. :-) Dziękuję z góry za wskazówki.

Napisany przez finanzierung
Zapytałeś już swojego domowego bankiera? Twoje liczby brzmią dobrze i realistycznie w kontekście prac budowlanych.

Napisany przez Hilfe
Czy przekazano 160 tys. w gotówce i hipertrofię mięśniową?

Tak. Wydano 160 000. Trudno oszacować wartość muscle mortgage. Około 5000 godzin pracy od momentu zakupu.

Napisany przez Hilfe
Zwróciłbym się do waszego banku domowego i pośrednika. Ogólnie rzecz biorąc, powinniście dobrze udokumentować wszystkie wykonane prace budowlane.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Zbieram porównania, między innymi tutaj bezpośrednio od wiodących uczestników forum.

Napisany przez Hilfe
frankbaufi pisze: Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Zbieram porównania, między innymi tutaj bezpośrednio od wiodących uczestników forum.
Tak, mogę polecić uczestnika zajmującego się kredytami hipotecznymi. Wszystkich innych pośredników tutaj należy traktować ostrożnie...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć @Pomoc, kto jest uczestnikiem Finansowanie budowy?

Napisany przez Hilfe
Bankkaufmann pisze: Cześć @Pomoc, kim jest uczestnik finansowanie budowy?
przepraszam, miałem na myśli Panią!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć pomocniku, zarumieniam się! Dziękuję za komplementy.

Napisany przez Hilfe
Bankkaufmann pisze: Cześć Pomocy, zarumieniam się na czerwono. Dziękuję za komplementy.
Jesteś kompetentny, a nie taki tani krzykacz jak twój koledzy z Braunschweig

Cześć,

Chciałbym poinformować, że dzisiaj otrzymałem pozytywną decyzję. Wszystkie życzenia zostały uwzględnione, a oprocentowanie [url]kredytu[/url] jest obecnie na historycznie niskim poziomie.

Dziękuję jeszcze raz forum, a w szczególności użytkownikowi noelmaxim. Gorąco polecam. Wszystko poszło świetnie!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata