Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Targobank - Warunkowa ugoda z umorzeniem całości długu

Napisany przez Giovanni91
Cześć wszystkim, jak ocenilibyście następującą ofertę porównawczą Targobanku? Jackpot w Lotto czy podstępna pułapka? Szczególnie zdezorientowała mnie klauzula dotycząca 3 miesięcy po tym, jak również fragment bez względu na to, czy jest to znane czy nieznane. Kto mi gwarantuje, że po terminowej jednorazowej płatności oferowanych 8500 euro przez Targobank (na które jednak muszę jakoś zdobyć pieniądze) nie odzyska reszty całościowej kwoty w ciągu 3 miesięcy za pośrednictwem konta bankowego, wynagrodzenia lub innej egzekucji? pożyczka została przecież już wypowiedziana, a sprawa znajduje się w rękach komornika (aktualnie w trybie uśpionym, ponieważ zawarłem umowę ratalną z Targobankiem i ją przestrzegam). A może po prostu podstawowo czegoś nie rozumiem...?

Przepraszam, tutaj jest obraz: https://i.imgur.com/q8xbXg2_d.jpg?ma...idelity=medium

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Giovanni91, jesteś klientem Targobanku i masz zaległości. Targobank zerwał z Tobą umowę kredytową i obecnie pozostał dług w wysokości 13 394,39 EUR. Porównanie oznacza dokładnie to, co jest napisane. Do 01.04.2019 musisz zapłacić 8500 EUR oraz regularne raty do tego czasu. Jeśli uda Ci się to zrobić, sprawa zostanie zakończona. Jeśli Ci się to nie uda, późniejsza płatność kwoty 8500 EUR będzie zależna od zgody Targobanku na zawarcie porozumienia.

Dziękuję za odpowiedź. Ale jeśli tak naprawdę jest, to zrobię diabli wola i nie będę zbierał tych 8500 euro od rodziny, tylko po to, aby Targobank jeszcze bardziej wpadła w panikę w obrębie wyznaczonego przez siebie 3-miesięcznego terminu i podjęła wszelkie niezbędne kroki, aby jednak zająć różnicę do ogólnej kwoty długu. Ryzykuję w ten sposób swoją pracę, dostęp do konta bankowego i być może nawet swoją nieruchomość... Czy dobrze rozumiem, że seriozalna oferta porozumienia i taka klauzula 3-miesięczna w zasadzie wzajemnie się wykluczają, czy istnieje jakiś inny powód, dla którego nie powinienem po prostu wywiązywać się z wcześniej ustalonej umowy ratalnej z Targobankiem...?

Już dzwoniłem i zapytałem, czy mogliby wysłać mi jeszcze raz porównawczą ofertę w sposób bardziej jednoznaczny. Odpowiedź: niestety nie, ponieważ jest to standardowy dokument. Choć telefonicznie zapewnili mnie, że jednorazowa opłata faktycznie załatwia wszystko, to prawdopodobnie nie ma to żadnego znaczenia prawnego, jeśli zawarte na piśmie porozumienie miałoby być interpretowane w przeciwny sposób.

Napisany przez matti85
O nie, zła bank może zająć Twoje środki. Możesz być wdzięczny, że złożyli Ci ofertę. I tak Cię zają, jeśli nie zapłacisz. Mają do tego prawo. Pożyczanie pieniędzy i nie spłacanie ich, a potem uważać, że to bank jest zły - może warto się zastanowić nad własnym zachowaniem

matti85 pisze: O nie, zła bank może cię zająć. Możesz być zadowolony z tego, że złożyli ci ofertę. Zająć cię będą tak czy inaczej, jeśli nie zapłacisz. Mają do tego prawo. Pożyczanie pieniędzy i niepłacenie, ale potem bank jest zły, może czasem warto się nad sobą zastanowić
O mój Boże. Płacę regularnie, mianowicie raty, które uzgodniłem z Targobankiem. Mogę być zadowolony z porozumienia oferta, tylko jeśli nie wypadam gorzej niż z ratalną spłatą, i o to właśnie pytam. Do około zeszłego lata płaciłem normalne, umówione raty w ramach kredytu ratalnego, które były znacznie niższe od tego, co teraz płacę z umowy ratalnej z Targobankiem i to w przybliżeniu tyle samo, co mogliby mi miesięcznie zająć. Tak, zdarzyło mi się nie zapłacić dwóch z niższych rat z powodu osobistego zdarzenia losowego, w odpowiedzi na co kredyt został wypowiedziany. Nie chcę jednak, aby mój nowy pracodawca o tym dowiedział się, i chciałbym uniknąć tego, żeby być gorzej z ofertą Targobanku, która na pierwszy rzut oka może wydawać się korzystna... mam nadzieję, że to zrozumiałe! A jeśli moja rodzina faktycznie pożycza mi pieniądze, to nie dla beki, ale tylko dlatego, żeby sensownie spłacić kredyt Targobanku.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zazwyczaj anulowany kredyt jest już po stronie banku zaksięgowany, czy to wewnętrznie, czy przekazany do agencji windykacyjnej. Moje codzienne doświadczenie, również z Targobankiem, pokazuje, że wierzyciele przestrzegają warunków porozumienia. Jednakże, jeśli zapłata następuje później niż ustalona pisemnie data, jest to propozycja klienta, którą wierzyciel musi najpierw zaakceptować. I jeden z dużych graczy czasami mówi Nie, nie zgodzimy się. To zawsze zależy od sytuacji. Czy to pierwsze porozumienie czy już kilka. W przypadku pierwszej daty porozumienia nie ma problemu, jeśli zapłacisz kilka dni później - takie są moje doświadczenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata